По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 16

• 76 243
  • 726
  •   1
Отговори
# 375

gerda1  не бъди толкова обезпокоена!!! Има много репродуктивни клиники, в които не се правят цветни снимки....
И друго: в Медлайн цветните снимки се правят от най-добрия гинеколог в Пловдив - др. Георги Крумов! Нали не искаш да кажеш на мен и на другите момичета тук , че др. Крумов би осакатил някоя жена при правене на цветна снимка???!!!
Аз също не харесвам клиника Селена, и твоята пристрастност към тях не би ми променило мнението, колкото и да ги хвалиш!

# 376

[/quote].иначе Петрова насочва в Пълмед,но там е без упойка.
[/quote]
ти сама някъде каза че в Пълмед имало само с пълна упойка, а ти искаш с местна че било по щадящо....
Сега последно: В Пълмед, на цена 300 лева, каква ЦС  правим: с упойка или не?

# 377

gerda1  не бъди толкова обезпокоена!!! Има много репродуктивни клиники, в които не се правят цветни снимки....
И друго: в Медлайн цветните снимки се правят от най-добрия гинеколог в Пловдив - др. Георги Крумов!
Чак пък да е най-добрия гинеколог в града, хайде стига хуморески.
Герда не е никак обезпокоена, мнението ѝ е много на място и аз съм абсолютно съгласна с нея.
И коя друга репродуктивна клиника не прави ЦС ? Аз се изцъклих като научих, че в Ню лайф не правят, понеже за сефте чух такова нещо.
Разбирам, че си им пациентка и за това реагираш, но истината си е истина и израелска репродуктивна клиника да не прави ЦС си е пълен смях, няма какво да се лъжем.

# 378

Целта е да се помогне на другарка по съдба, а не да се лансират определени лица или клиники.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2017, 06:35 от Анонимен

# 379
Имам ЦС в Медлайн без упойка преди няколко години. При мен тръбите бяха проходими, не направих спазъм и не усетих никаква болка.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2017, 09:44 от Ema_P

# 380
  • Пловдив
.иначе Петрова насочва в Пълмед,но там е без упойка.
[/quote]
ти сама някъде каза че в Пълмед имало само с пълна упойка, а ти искаш с местна че било по щадящо....
Сега последно: В Пълмед, на цена 300 лева, каква ЦС  правим: с упойка или не?
[/quote]без упойка...със е вече 380 и е пълна.

Ок за Селена...обаче сега как да ида там при положение,че ме праща др.Петрова от др.клиника?

# 381
Здравейте, преди време ви споделих, че с мъжа ми опитваме за бебе, но нещата не се получават и вие ме посъветвахте да се обърна към специалист. Доста говорихме по темата с мъжа ми и другата седмица ще запиша час за преглед в Свети Лазар. Решили сме да отидем заедно, той постоянно ми повтаря, че всичко ще е наред. Много се надявам да се окаже нещо дребно.  Обаче доста ми е напрегнато отсега и вие ли сте толкова нервни преди прегледи и изследвания?  Sad Как успявате да запазите спокойствие?

# 382
Alexandra_M, признавам си, че винаги ми е било притеснено преди преглед.Забравяла съм си въпросите дори. Докато чакам резултат от някое изследване е същата работа.
Притесненията нямат край - и като небременна, бременна и майка го установявам.
Пожелавам ти много бързо да успеете! Hug

# 383
  • София
Принципно не е сериозно репродективна клиника да не прави цветна снимка. Също така е важно кой ти я прави.
Моята я прави доктор Стаменов без упойка. Не болеше повече от силен спазъм по време на цикъл и трая точно 2 минути. То добрия лекар няма нужда от много време, а и тези тръби са къснички - не е толкова времето да премине контраста. Мисля, че струваше 150 лева. Това беше 2013 октомври.
Всяка интервенция, която се прави по репродуктивната система на жената е важно да се прави от репродуктивен специалист, защото той винаги щади тези органи. Пример: Операция на киста. Добрия хирург ще изреже кистата и рядко ще гледа да остави повече от яйчника. Реплодуктивния специалист ще реже така, че да остави максимално тъкан от яйчника.

# 384
Magnollia, много правилно си го казала. На мен единия ми яйчник не работи, защото е отрязана голяма част от него. Съответно резерва ми е много намален. При операция на миома видели задържан фоликул и е паднало яко рязане. Но не бях при репродуктивен специалист. Така че и моето мнение е, че когато има възможност манипулациите е добре да се правят от репродуктивни.

# 385
  • София
Здравейте,
аз днес бях при д-р Андреева в Щерев на преглед и ми назначи няколко изследвания като - LH, Estradiol, Prolactin, TSH, AMH, FSH, ПКК и СУВ + проходимост на тръбите при Билчев. На мъжа ми само спермограма обикновена и по Kruger . Честно да ви призная, държах се до момента в който не излязох и сега вече ме обзе паниката. Знам, че тепърва започва борбата, ама...
Изследванията ми каза че се правят в определен ден от МЦ, та така като гледам ще е в края на септември и началото на октомври. Питах я за анестезията при изследването на тръбите, каза ми че не боляло чак толкова за упойка - ама на мен всички ми казват че си боли...
Ще съм ви много благодарна, ако може да ми помогнете с LH, Estradiol, Prolactin, TSH, AMH, FSH, ПКК и СУВ - какво аджеба изследват, за какво са тези изследвания - кръвни ли са, какви са???

ПП А докато ме преглеждаше каза, че в ДЯ има 8 АФ и 1 доминантен фоликул - 24мм , а в левия 6 АФ - това ако са тези фоликули, които си мисля, те могат ли да се видят ей тъй с обикновено ехо?

Успех на всички ни!

# 386
Здравейте, искам да попитам възможно ли е Хориомон 10хил единици да се отрази на уринарен тест след 12 дни?
Благодаря предварително.

# 387
  • София
Здравейте, искам да попитам възможно ли е Хориомон 10хил единици да се отрази на уринарен тест след 12 дни?
Благодаря предварително.
При Хориомон 5000 имах положителен уреинарен тест на 11ти ден след поставянето му, така че 10 000 със сигурност може да се отрази на 12ти ден, особено ако правиш Престо, те са толкова чувствителни, че имах доста розова черта при кръвен ЧХГ 5, 40.

# 388
Направих и престо и шуър чек и то не с първа урина. И двата са положителни.  Така се зарадвах, ама после ме обзе едно съмнение.  На предната инсеминация на 13я ден имах категорично една черта, пак след 10хил единици прегнил. Май не трябва да бързам с радостта Confused.

# 389
  • София
Здравейте,
аз днес бях при д-р Андреева в Щерев на преглед и ми назначи няколко изследвания като - LH, Estradiol, Prolactin, TSH, AMH, FSH, ПКК и СУВ + проходимост на тръбите при Билчев. На мъжа ми само спермограма обикновена и по Kruger . Честно да ви призная, държах се до момента в който не излязох и сега вече ме обзе паниката. Знам, че тепърва започва борбата, ама...
Изследванията ми каза че се правят в определен ден от МЦ, та така като гледам ще е в края на септември и началото на октомври. Питах я за анестезията при изследването на тръбите, каза ми че не боляло чак толкова за упойка - ама на мен всички ми казват че си боли...
Ще съм ви много благодарна, ако може да ми помогнете с LH, Estradiol, Prolactin, TSH, AMH, FSH, ПКК и СУВ - какво аджеба изследват, за какво са тези изследвания - кръвни ли са, какви са???

ПП А докато ме преглеждаше каза, че в ДЯ има 8 АФ и 1 доминантен фоликул - 24мм , а в левия 6 АФ - това ако са тези фоликули, които си мисля, те могат ли да се видят ей тъй с обикновено ехо?

Успех на всички ни!

А ти как мислиш, че се виждат фоликулите, освен с ехограф? Имаш добря бройка антрални Ф. Овулацията ще ти е днес по всяка вероятност при този голям доминантен. Работете услиено днес и утре, може да имате късмет и да не се наложи да пускаш излседвания. Иначе за хормоните, които са ти назначили, порови и се информирай в интернет, има доста инфо кой за какво отговаря, включително и тук в темата за хорманални изследвания ан първа страница.

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт