По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 16

• 75 756
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
Обади им се по телефона да им кажеш, ще ти запазят молбата, само питай до кога.

# 451
  • София
Одобрена заповед се пази до навършване на 43години

# 452
Момичета, моля, ако някоя има информация за следното нещо да ми каже. Какво се случва, ако те одобрят за инвитро от фонда, но не си вземеш молбата или през това време се получи бременност. Пазят ли молбите и одобренията или след това се кандидатства пак? Благодаря за отговорите.

Здравей, аз бях одобрена и трябваше да си взема заповедта от фонда февруари месец (тази година) но правих инвитро в Истанбул и не отидох.  След неуспешен опит, реших да се възползвам, и тъй като подавайки за фонда бях в Малинов, обадих се и смених заповедта с клиника Надежда, това се случва септември месец и си я взех, не са повдигали въпроса защо съм се забавила. Знам със сигурност, че след като получиш заповед трябва да се използва до 1 година.

# 453
Отиваш вземаш си заповедта и си я пазиш до 5 години имаш право да я ползваш, само към фонда се падават още документи

# 454
Благодаря момичета. Това ме вълнуваше. Не искам да бързам ако ме одобрят, имам други планове преди това, но пък искам да си подам документите, защото ако се чака година за одобрени или въобще не ме одобрят, все пак да си движа и другите неща. Благодаря отново. Късмет на всички. Рано или късно ще успеем. Не се предавайте Simple Smile  Blue Heart

# 455
Момичета, при нас се оказа, че изследванията на мъжа ми са добри. Май ще се окаже, че аз съм "проблемната" в двойката.  Confused Не усещам и капка загриженост от негова страна, че съм потънала в притеснения и терзания за предстоящите ми изследвания. Накрая май ще се окаже, че не гледаме в една посока.

# 456
  • София
Александра, от личен опит ще ти споделя, че ако усещането ти е, че не гледате в една посока, то това не е твоя човек. На моя бивш му трябваха пет опита ин витро и иницииран от моя страна разговор, за да признае, че всъщност деца не иска и се е надявал, че аз като не мога да имам, все някога ще се откажа. Много, много и той не се интересуваше какво правя, какви изследвания, пункции, ровене по форуми и сайтове беше от моя страна. Ами загубих 6 години в чакане да му запука.

# 457
  • София
Момичета, при нас се оказа, че изследванията на мъжа ми са добри. Май ще се окаже, че аз съм "проблемната" в двойката.  Confused Не усещам и капка загриженост от негова страна, че съм потънала в притеснения и терзания за предстоящите ми изследвания. Накрая май ще се окаже, че не гледаме в една посока.
Мъжете са друга порода - може да не му личи външно, но да ги мисли нещата, може да е оставил на теб тази част, защото не се чувства силен в нея. Самият факт, че се е съгласил да прави изследвания, означава, че те подкрепя. Много мъже с месеци/години не могат да преодолеят вътрешната си бариера да отидат да пуснат една спермограма.
Ние също водим години борба и мъжът ми идва само когато трябва в клиниката - обикновено да даде материал. Но това не е, защото не му пука или гледаме в различни посоки. Просто има доста работа и непрекъснато търчим на някъде и аз и той и не миждам смисъл да виси с мен по 3 часа примерно всеки път в клиниката.
А и ако проблемите са при теб и той дори не си е помислил, че това за него е проблем и е готов да мине през ин витро процедури, също не означава малко.
Та мисълта ми е - не си прави прибързани изводи. И просто поговорете за това, което те притеснява.

# 458
  • София
И моя мъж е така, идва с мен само да дава материал, нищо друго. Не виси с мен пред кабинети и никога не дава акъл аккво да с е прави, оставил е всичко на мен, защото знае,че аз се интересувам и съм в час с нещата, а той хал хабер си няма. Това далече не означава,че е безразличен, напротив. На мен даже мие  по-добре така,че не ми се меси и аз взимам всички решения.
Александра, според мен малко прибързано си вадиш изводи Simple Smile Направи си излседванията, то ще си проличи какво и как е.

# 459
  • София
Александра, вярно е, че монетата има две страни. Надявам се твоя човек да е от рода на мъжете на горните две момичета. Ти си действай спокойно, пък времето ще покаже останалото. Важното на този етап е да си силна и уверена, защото борбата не е от най-леките. Пожелавам ти да се случат нещата бързо при вас.

# 460
Подкрепям момичетата за казаното по-горе. И при нас по-голямата част от нещата са в моите ръце, но това не означава, че мм не ме подкрепя. Просто мъжете в подобна ситуация сякаш си глътват граматиката и не говорят много по темата. 😀
Най-добре си поговорете хубаво преди да започнете процедурите и в крайна сметка ако не сте на една вълна да не губите време. И това в никакъв случай не означава, че при вас е така, а по-скоро на него му трябва малко време да осъзнае ситуацията.
А и никога не се знае нищо на 100% в тези процедури. И при нас тръгнахме с мъжки фактор, а две години по-късно се оказа, че има втори главен проблем и той е при мен, и изведнъж се оказахме в равни положения.
Един съвет от мен, не спестявайте от важни изследвания, защото последствията и загубеното време са в пъти по-скъпи. Успех!

# 461
  • София
Момичета пуснах хормони на 3-ти ден от МЦ и FSH ми е много високо 11 и нещо, а досега винаги е било 5-6-7 най-много и то след стимулация, когато се повишава. Възможно ли е да е от противозачатъчните, които пих предните два месеца?

# 462
  • София
Момичета пуснах хормони на 3-ти ден от МЦ и FSH ми е много високо 11 и нещо, а досега винаги е било 5-6-7 най-много и то след стимулация, когато се повишава. Възможно ли е да е от противозачатъчните, които пих предните два месеца?

Не само,че е възможно, ми е доста вероятно. Споко Simple Smile

# 463
  • София
Благодаря, Буена. Олекна ми Blush.

# 464
Здравейте момичета, имам нужда от съвет.
От 10-тина дни имам силни болки в гърдите, при натискане, допир, чувствам ги подути. През деня ми е замаяно и ми се спи доста, тази вечер имах кисилини, будя се през ноща, често посещавам тоалетната по малка нужда, и от 2 дена си наблюдавам телесната температура която е около 37 градуса. Вчера (12.10) трябваше да ми дойде цикъла (28ми ден), горе-долу ми е точен на 28-30 дни. С тези всичките симптоми си казах , че най-накрая може би се е случило чудото и при мен, като се има предвид че на този цикъл започваме поредното инвитро, си казах, че имам късмет и вероятно съм забременяла, но уви. Днес на 13-ти (29-ти ден) си направих тест Presto ( и двете касетки) и двата бяха твърдо отрицателни, дори и изпарителна линийка не видях, а толкова силно усещане имах.
Някой може ли да ми каже, как е възможно да имам всички тези симптоми и нищо.. явно си внушавам вече, но никога не са ме боляли гърдите така, едиственно само при стимулация. Дали има шанс теста да не е отчел правилно, знам че са ми тъпи въпросите, но се чувствам за пореден път толкова ужасно....

Общи условия

Активация на акаунт