По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 16

• 75 269
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Хм...не знам дали ще правя втора...бях се обнадеждила сега  Confused

п.п.Звънях в клиниката...казаха да пия хаповече и в петък пак да пусна тест и тогава да звъня. Thinking

# 661
  • София
Не се отказвай, ще стане, ще видиш Simple Smile
 Действаме и на Коледа ще се фукаме с положителни тестове Simple Smile

# 662
Хм...не знам дали ще правя втора...бях се обнадеждила сега  Confused

п.п.Звънях в клиниката...казаха да пия хаповече и в петък пак да пусна тест и тогава да звъня. Thinking
Както са казали и другите момичета, най -голям шанс има на 2-3ти опит. Ако инсеминацията е вашият метод, би трябвало там някъде да се получат нещата. Разбира се има момичета, които са успели и на 5-6ти опит. Важното е да е сигурно, че инсеминацията е подходяща за вас. Принципно първата инсеминация е леко ориентировъчна както за доктора, така и за пациентката.
При мен например първата инсеминация беше на спукан фоликул на 48 час. Така реши докторката, поради мъжкия ни фактор. Е да де, ама се оказа, че аз фоликулите ги пукам точно 24ч след тригера и на 48я час вече няма никой в тръбите. Разказвам това , за да те убедя да не зачеркваш с лека ръка метода. Стига и докторът ви да смята разбира се, че има смисъл.
Успех и горе главата Hug.

# 663
Здравейте дами, за първи път се вписвам в тази тема, макар че вървя по пътя на мечтите вече няколко години. Имам едно питане към тези от вас, които са имали неуспешни трансфери /моя е след процедура на ЕЦ/: Вторият МЦ след трансфера нормално ли ви дойде или закъсня?

Първият цикъл ми дойде няколко дни след като спрях лекарствата и ми зацапва до 8-9 ден. Вторият обаче го няма никакъв, а вече съм на 37-ми ден от предходния, при условие, че на мен ми идва на 25 дни. Бременност изключвам, защото на 9-ти ден бях с Естрадиол 15 и нямаше грам фоликул, а лигавицата едва 4 мм. Да не ви казвам какви мисли ми минават през главата и съм много притеснена, макар докторът ми да ме предупреди, че МЦ няма да е нормален и вероятно ще закъснее. Все още не искам да му звъня, а лошото е че няма никакви симптоми да ми идва. Около 25-26 ден имах предменструални болки и от тогава нищо. Четох в една тема в друг форум, че има жени на които вторият им цикъл е идвал на 40-50 ден, но все пак и до вас да се допитам дали е нормално това и въобще разбъзиква ли се организма след неуспешен опит?

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 18:47 от Boby_pl

# 664
Боби не се притеснявай и хич да не ти минават ония мисли...Повечето момичета пишат че след стимулация цикъла се бави.Ще дойде.Пък ако много се притесняваш обади се на доктора.Може да ти изпише нещо.

# 665
  • София
Боби, щом на 9 ден е било такова положението, нормално е да ти закъснява, просто процесите се случват по-бавно. Те на 9 ден, хормоните и лигавицата са ти били като за начало на цикъла.

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 09:54 от Nandin

# 666
  • Пловдив
Момичета,може ли инфо...колко струва самофинансиране на ин витро?И има ли период в който точно се прави...нищо не знам по темата  Blush Напр. сега след неуспешно инсе може ли?

# 667
  • София
Момичета,може ли инфо...колко струва самофинансиране на ин витро?И има ли период в който точно се прави...нищо не знам по темата  Blush Напр. сега след неуспешно инсе може ли?

Мистик, аз имам 5 самофинансирани опита. При мен цената винаги е била под 5000лв, но аз съм с кратка стимулация, смисъл, че при мен не се харчат много пари за лекарства. При жени, при които стимулацията продължава 10-12дни, цената скача. Аз имам 5 неусоешни инсета и не вярвам в тях, това обаче да лрп не означава, че при теб няма да дтане с инсе. Обсъдете с лекарката ти. Ако напраеиш още 3 инсета ще можеш да пуснеш по фонда. Пък може и да не ти с. е наложи, дано Purple Heart

Боби, мисля същото като Нандин, според мен ще ти дойде, но с голямо закъснение Purple Heart.

# 668
  • Пловдив
Буена  Hug ама на моите годинки инсетата са с малък % успеваемаст...то за още 3 ще дам половината пари за ин витро.Мисля,че и при мен няма нужда от силна стимулация,щото сега пих само 4 дни Клостилбегит и док беше мн.изненадана как бързо ми действа...

# 669
Мистик, ако годините са ти много, то вместо да правите инсета, защото не се ориентирате направо към инвитро. Истината е, че дори при инвитро процедурите понякога става бавно и не от първи път. Разбира се, историята познава години наред инвитро и накрая забременяван с инсе, както и успех от първи опит с инвитро. Но за жалост, никога когато тръгваме по този път не знаем към коя група ще спаднем.
Ако реагираш добре на стимулация, имаш фактора време, което според мен е най-важен, то пробвайте със самофинансиран опит.
Ние директно се насочихме към инвитро и не съжалявам, защото ако бяхме правили инсета, сигурно щяхме да загубим още ценно време.
Кураж и не се отказвай - труден е пътя, но не невъзможен.

# 670
  • Пловдив
Мистик, ако годините са ти много, то вместо да правите инсета, защото не се ориентирате направо към инвитро. Истината е, че дори при инвитро процедурите понякога става бавно и не от първи път. Разбира се, историята познава години наред инвитро и накрая забременяван с инсе, както и успех от първи опит с инвитро. Но за жалост, никога когато тръгваме по този път не знаем към коя група ще спаднем.
Ако реагираш добре на стимулация, имаш фактора време, което според мен е най-важен, то пробвайте със самофинансиран опит.
Ние директно се насочихме към инвитро и не съжалявам, защото ако бяхме правили инсета, сигурно щяхме да загубим още ценно време.
Кураж и не се отказвай - труден е пътя, но не невъзможен.
Благодаря ти! Hug
п.п. след месец и половина ставам на 39.

# 671
Здравейте дами, за първи път се вписвам в тази тема, макар че вървя по пътя на мечтите вече няколко години. Имам едно питане към тези от вас, които са имали неуспешни трансфери /моя е след процедура на ЕЦ/: Вторият МЦ след трансфера нормално ли ви дойде или закъсня?

Първият цикъл ми дойде няколко дни след като спрях лекарствата и ми зацапва до 8-9 ден. Вторият обаче го няма никакъв, а вече съм на 37-ми ден от предходния, при условие, че на мен ми идва на 25 дни. Бременност изключвам, защото на 9-ти ден бях с Естрадиол 15 и нямаше грам фоликул, а лигавицата едва 4 мм. Да не ви казвам какви мисли ми минават през главата и съм много притеснена, макар докторът ми да ме предупреди, че МЦ няма да е нормален и вероятно ще закъснее. Все още не искам да му звъня, а лошото е че няма никакви симптоми да ми идва. Около 25-26 ден има предменструални болки и от тогава нищо. Четох в една тема в друг форум, че има жени на които вторият им цикъл е идвал на 40-50 ден, но все пак и до вас да се допитам дали е нормално това и въобще разбъзиква ли се организма след неуспешен опит?
При мен в такъв случай помага Дуфастон след овулация.
И също аз дори и минимална стимулация да имам /примерно Мерионал ниски дози за около 2 дни, после останалите медикаменти на полу естествен цикъл хормоните ми се разбъркват, ФСХ също.

# 672
В този случай, Мистик - действайте бързо и направо с инвитро. Стискам ти палци, скоро да ни зарадваш с най-прекрасната новина.

# 673
Благодаря ви много, малко се успокоих. Heart Eyes Наистина за първи път ми се случва такова чудо на 9-ти ден естрадиола ми да е 15, а ЛХ беше 26. На 3-ти ден бяха по-добри резултатите и естрадиола беше 28. Пълна обърквация, дано скоро вляза в час че искам да правя нов опит. Но май ще е догодина, че ако продължи да закъснява ще хвана празниците. Стискам палци на всички. Ако не тази година, то следващата да е пълна с бебоци. Kiss

# 674
Мистик,
ако може подай документи и за Фонда и действайте самофинансирано за инвитро докато чакате.
Инсеминциите имт малък % успеваемост и са за млади девойки с време пред тях.

Не че и аз не съм се замисляла за инсе, ама при мене ще е от отчаяние след 3 опита инвитро.

Общи условия

Активация на акаунт