СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 6

• 70 905
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
Мая манолова иска среща с министър Вълчев заради скандала с учителите от СМГ
https://www.24chasa.bg/novini/article/6373828

Интересно е, че когато десетки родители писаха до същата госпожа, че националната комисия на ЕК, част от която беше г-жа Тодорова дискриминира деца, Манолова не поиска среща с Министъра Simple Smile
Явно протестите не са били достатъчно гласовити и революционни. Популизмът е основен лост за един омбудсман.

Последна редакция: чт, 03 авг 2017, 19:39 от kodbg

# 526
  • В офиса
Това че някой отговорен не е взел отношение по една несправедливост, не значи че е нечестно да взема отношение по друга такава, код.

Ох, четох преди 1-2 дни много интересно интервю със златния медалист по биология. Та, той казваше, че българското образование е застинало в средата на миналия век и че техните постижения са благодарение на възможността, която им е дала фондация Америка за България - във факултета по биология със съвременни експерименти и методи. Ето ви една различна гледна точка на успехите и медалите. Детето звучеше супер адекватно за възрастта си.

# 527

http://www.ombudsman.bg/news/4475

# 528
Интересно е, че когато десетки родители писаха до същата госпожа, че националната комисия на ЕК, част от която беше г-жа Тодорова дискриминира деца, Манолова не поиска среща с Министъра Simple Smile
Аз пък се замислих, ако случаят беше огледален, каква щеше да е реакцията на директор/собственик на частно училище.

# 529
Аз пък се замислих, ако случаят беше огледален, каква щеше да е реакцията на директор/собственик на частно училище.

Тъй като ме цитираш, искам да кажа, че не схващам какво точно си се замислила /питаш?
Къде е връзката с частно училище и какво е огледалното на популизма на омбудсмана, който е така добре запознат с детайлите,  че и името на г-жа Тодорова е объркал?

Последна редакция: пт, 04 авг 2017, 04:56 от kodbg

# 530
  • София

[/quote
Да се прави паралел между директор/собственик на частно училище и директор на държавно такова в случая, е неуместно.

Последна редакция: чт, 03 авг 2017, 21:10 от jenap

# 531
Ако комисията беше с председател от  страна на другия организатор, и член на тази комисия е преподавател в ЧУ, при подобна ситуация, дали реакцията на директора/собственик на ЧУ би била сходна на тази на  директора на СМГ.Някъде пише ли, че Сава Гроздев е пожизнен председател на комисията на така наречения национален кръг на ЕК?
Код,съвсем хипотетично, не визирам никое училище.

Дали е уместно или не, трудовото законодателство е за всички, и СМГ е общинско училище.

Последна редакция: чт, 03 авг 2017, 21:38 от One of you

# 532
Каква връзка има трудовото законодателство и договорите в СМГ със Сава Гроздев?
Постоянните опити да намесваш частните училища в скандала в СМГ е прозрачен и жалък.

# 533
Аха, разбрах. Според мен, реакцията щеше да е същата.
Както и моята ако бях директор на водопад. Без значение частен или общински водопад.

Последна редакция: чт, 03 авг 2017, 21:44 от kodbg

# 534

http://www.ombudsman.bg/news/4475

Тия от канцеларията името не са разбрали , камо ли  за какво е спора. newsm62 smile3521 smile3532

# 535
Като мениджър човешки ресурси твърдо заявявам, че няма как да няма как един договор да бъде прекратен. Има си процедури, които просто трябва да се спазват. Законодателят дава право на работодателя, съобразно дейността си, да дефинира трудови правила и да определи неспазването на кои от тях води до съответните дисциплинарни мерси, т.ч. и директно уволнение. При започване на работа всеки служител трябва да се запознае с тези правила и да подпише деклрация, че ще ги спазва. Това че голяма част от нашенските директори не стават за мениджъри и не знаят как да си управляват персонала (педагогически и непедагогически) е факт, но в замяна на това се държат като че училището им е бащиния.
Още един  "корифей". newsm47
Какви познания, каква дълбочина на мисълта ?!
Блестящ анализ изобилстващ с примери и конкретни предложения! smile3501 smile3501 smile3501

# 536
  • София
Дали би била същата или не са догадки, не базирани на факти.
Аз пък мисля, че на собственик на частно училище не би му било все тая, ако толкова много хора са несъгласни с негово мениджърско решение и рискува да ги загуби тях и децата им като бъдещи платци?  Нито пък с лека ръка би махнал един от най-добрите си учители и би рискувал да загуби други такива, на които дължи имиджа на училището си?

Повечето сте от дълго време в темата и предполагам можете да различите учителите на снимката от сайта на омбудсмана? Едни от символите на СМГ са против това директорско решение.

Последна редакция: чт, 03 авг 2017, 21:57 от jenap

# 537
.

Последна редакция: чт, 03 авг 2017, 22:57 от 6σ

# 538
  • В офиса
Това тези на снимката ли са? Иван Симеонов го разпознавам, другите - не. И си представете ако тези, дето са отишли при Манолова, вземат че си тръгнат от СМГ? Ми като броим и уволнените, приходите от курсове могат и наполовина да паднат. Децата от СМГ няма да ги мислим, нали напусналите учители отваряли места за нови, по-способни. http://www.teacher.bg/Article/Details/78493
Каква е връзката на СГ с учителите с неподновени договори, че непрекъснато се цикли на тази тема? Или с арогантното поведение на директора на срещите с родители?
И стига с това намесване на ЧУ в случая с ЕК. Стипендии за ЧУ няма. Няма парите следват детето. Стига сте говорили за реципрочност, защото такава априори няма.
И защо някои родители тук си мислят, че страничният поглед към гимназията е винаги зложелателен. Отстрани нещата се виждат по-обективно. България има нужда от СМГ. Но не от точно това СМГ, което излезе наяве сега.

# 539
И си представете ако тези, дето са отишли при Манолова, вземат че си тръгнат от СМГ? Ми като броим и уволнените, приходите от курсове могат и наполовина да паднат.
Доходите на учителите от курсовете надвишават  значително заплатите им .
И си представете сега как ще се чувстват , ако доходите им намалеят със 70% ?!
Защо ли М.Тодорова, която беше директор на СМГ преди Стоянов и вече не е преподавател води още курсове (3 и 4 клас) ?!
Защо и другите несъгласни Симеонов, Минчева„ Буюклиева и др. също ще водят курсове ?
Нито една частна фирма не може да им осигури толкова ученици и такова съотношение на доходи/ангажираност.  newsm10

http://www.smg.bg/uploads/Newkursove%20za%202017-2018.pdf

Последна редакция: пт, 04 авг 2017, 01:05 от 6σ

Общи условия

Активация на акаунт