СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 6

• 71 563
  • 735
  •   1
Отговори
# 105

Между другото в СМГ има ли учителка по БЕЛ на име Стоянова? Защото за такава, идваща от СМГ, знам че преди няколко годони изкара точно 1 срок в нашето училище и бе освободена, защото темповете й на работа и резултатите бяха много под изискванията на училището. Та си представих как Владева е заменена с някоя подобна. Гуд лък!

Не знам дали сега е в СМГ, но... погледни внимателно фамилното име. Не, няма съвпадение..

# 106
много е добре ,че освен при  учениците ръководството явно се опитва да създаде конкурентна среда и сред учителите.това е начина да сме на върха по-дълго.
а четейки интервютата на засегнатите и осъзнавайки колко "високи" цели са покорили е хубаво да им се напомни ,че в ръцете им са най-умните деца и е добре да са по самокритични..
 а и тримата били обидени ,но и тримата искали да се върнат в СМГ- интересно как всички ни боли за СМГ,но не всички се поставяме над него..

Последна редакция: пн, 17 юли 2017, 18:13 от barbauani

# 107
не е подновил договора на Владева
а  защо и във вашето училище не и е бил подновен договора, има ли интервю в тази връзка?

# 108
Скрит текст:
Господине, вие сериозно ли ги мислите тези неща? Може ли да не си сравняваме кой какви финанси има и за какво предпочита да ги харчи? И сте убеден, че хората карат децата си да кандидатстват в СМГ не защото е най-доброто училище в София, а защото са скръндзи?! Ама изобщо не желая да ми отговаряте!
Доскоро мислех, че повечето хора с деца без интерес към математиката, но в СМГ, робуват сляпо на модата. Сега съм твърдо убеден, че огромното болшинство от тях го правят от "гяволък" (да се прави разлика със скръндзалък). Най-смешното е как реагират като им го кажат в очите. Че даже си и вярват!
Въпроси към такива (Не желая да знам отговорите, нека сами си отговорят):
1. Какво конкретно направихте за СМГ? (В парично изражение моля!)
2. Колко жилища/имоти притежавате? На каква стойност и с каква квадратура?
3. Колко превозни средства? От коя година?
4. Колко беше годишния ви доход по НОИ и данъчните от миналата година?
5. Колко деца имате?
<Въпросите (с изключение на първия) са стандартни за даване на стипендии в западни учебни заведения>

Последна редакция: пн, 17 юли 2017, 18:28 от Ezhko

# 109
...конкурентна среда и сред учителите.това е начина да сме на върха по-дълго.

Конкурентна среда сред учителите като не се подновяват договори на такива, имащи високи изисквания, които не могат да бъдат покрити от "най-умните" (?) ученици?
Директорът се е объркал значи. Искал е да каже, че най-доброто е враг на "най-умните", а не "Доброто е враг на най-доброто". Случва се.

# 110
  Rolling Eyesхахаха.яко логично Laughing Laughing
няма как да сте СМГ-ейка Hug
нищо случва се..

Последна редакция: пн, 17 юли 2017, 18:22 от barbauani

# 111
  • София

..., имащи високи изисквания, които не могат да бъдат покрити от "най-умните" (?) ученици?

Зависи какви са тези изисквания. Тоновете домашни, които някои учители дават, не влизат в представата ми за взискателност. Нямам предвид конкретна учителка, а това, че в СМГ децата могат сами да преценят в кое колко да се потопят. Очакването ми към един учител е да даде добра база, да предизвика и задържи интереса, но многото натоварване по даден предмет да бъде насочено към деца, които имат афинитет към него. Всъщност това е една от причините да не предпочетем колежа. Многото учене във вида "за всички от всичко по много" не ми допада.

# 112

..., имащи високи изисквания, които не могат да бъдат покрити от "най-умните" (?) ученици?

Зависи какви са тези изисквания. Тоновете домашни, които някои учители дават, не влизат в представата ми за взискателност. Нямам предвид конкретна учителка, а това, че в СМГ децата могат сами да преценят в кое колко да се потопят. Очакването ми към един учител е да даде добра база, да предизвика и задържи интереса, но многото натоварване по даден предмет да бъде насочено към деца, които имат афинитет към него. Всъщност това е една от причините да не предпочетем колежа. Многото учене във вида "за всички от всичко по много" не ми допада.

Но тук става въпрос за основен предмет, по който и НВО, и ДЗИ държат.
Явно целта е високи оценки в клас, а знанията да се придобиват на курсове и частни уроци. Не го разбирам това. Писачи на оценки явно са нужни, а не хора, отдадени на професията си. Жалко.

# 113
айде пак правилни изводи.и пак плоска пропаганда...
мислите ли ,че има смисъл да ни обяснявате логическите връзки между събитията?

# 114
  • София
Явно целта е високи оценки в клас, а знанията да се придобиват на курсове и частни уроци. Не го разбирам това. Писачи на оценки явно са нужни, а не хора, отдадени на професията си. Жалко.

Ако това се търсеше, нямаше ли тази политика да се провежда и най-отгоре?
Зам-директорът Иванов преподаваше по БЕЛ на дъщеря ми, само трима от класа й успяха да покрият критериите му за шестица първия срок, с петици бяха дори споменатата по-горе стипендиантка по литература и единствената пълна отличничка на матурата по БЕЛ в СМГ.
Зам-директорът Ушагелов преподава пък на другото ми дете и също никак щедро не раздава шестици.

Нямам никакви наблюдения над коментираните преди това учители.

# 115

Ако това се търсеше, нямаше ли тази политика да се провежда и най-отгоре?

Зависи. Освен това винаги има и начало. А "най-отгоре" е само един, но той не преподава по БЕЛ.
Можем само да гадаем каква  е истинската причината за неподновяване на договорите. Не изключвам вероятността  върху директора да е оказан натиск. Не е нужно да има много жалби от високите изисквания, достатъчен е един сигнал, но от правилния човек.

# 116
ох не мога да се сдържа - директорът не е подновил договора на Владева преди седми клас?!?! Може би защото децата при нея няма да имат нужда от частни уроци по БЕЛ??? Сори гайс, поддържайте си директора, ама прави глупости. За другите учители позицията ми бе принципна, тук е донякъде лична, макар Владева да не е преподавала точно на моето дете.
Между другото в СМГ има ли учителка по БЕЛ на име Стоянова? Защото за такава, идваща от СМГ, знам че преди няколко годони изкара точно 1 срок в нашето училище и бе освободена, защото темповете й на работа и резултатите бяха много под изискванията на училището. Та си представих как Владева е заменена с някоя подобна. Гуд лък!
Не съм чувала в СМГ да има Стоянова. На първата родителска среща нашата г-жа по БЕЛ написа на дъската телефон на г-жа Стоянова, на която желаещите частни уроци могат да се обадят. Доколкото знам доста седмокласници се подготвяха при нея за НВО. Курсът е бил в сградата на училището или наблизо.

# 117
ох не мога да се сдържа - директорът не е подновил договора на Владева преди седми клас?!?! Може би защото децата при нея няма да имат нужда от частни уроци по БЕЛ??? Сори гайс, поддържайте си директора, ама прави глупости. За другите учители позицията ми бе принципна, тук е донякъде лична, макар Владева да не е преподавала точно на моето дете.
Не съм чувала в СМГ да има Стоянова. На първата родителска среща нашата г-жа по БЕЛ написа на дъската телефон на г-жа Стоянова, на която желаещите частни уроци могат да се обадят. Доколкото знам доста седмокласници се подготвяха при нея за НВО. Курсът е бил в сградата на училището или наблизо.

Laughing
Повече незнаещи, повече курсисти, повече приходи за... Пък нека някой да обяснява, че не е целенасочено.

# 118
и коя е вашата госпожа по Бел ако не е проблем да ни кажете?
и в кой клас сте де?

# 119

и коя е вашата госпожа по Бел ако не е проблем да ни кажете?
и в кой клас сте де?
Защо ви е нашата госпожа? Мога да се разровя из тефтерите и да ви дам телефона на г-жа Стоянова:)

Общи условия

Активация на акаунт