СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 6

• 71 937
  • 735
  •   1
Отговори
# 330

Само да попитам, ти за да издрапаш до своята сегашна висока позиция, не си ли се състезавал с колегите си нкуренти за същата?

Скрит текст:
Не съм. И помагам с каквото мога на още да "издрапат". На мен също ми помагат и не само на мен. Защото глада за кадри е страшен и става все по-зле с повишаване на нивото.

# 331
Искам да кажа, че това не е някакво чудо невиждано, което се случва само в АК, а е вече стандартно в развитието на децата.

Именно - стандартно. И като такова е редно да влезе най-после в ГИМНАЗИАЛНОТО образование в българските ДУ (в частност - СМГ).
УЧАСТИЕТО в проекти, а не изучаване на методите за управление на същите.

Мисля, че написах достатъчно за да бъда разбран правилно (от който иска). Останалите продължавайте да се "състезавате"...

Ежко, няма пълно щастие Simple Smile Уменията за проектно мислене и работа са нещо много по-лесно и бързо научаемо от стабилните и последователни знания по математика - нещо, което изисква години постоянство и труд - и влечение, разбира се. В този смисъл за мен е много по-важно СМГ да продължават добрите си практики в тази посока - нещо, което не се постига лесно и бързо както проектните умения,  отколкото да се мъчат да усвояват методиките на АК, подготвени за други условия, вкл. и човешки ресурс, и да стане "ни риба, ни рак", което ще се отрази на подговката на децата.

Знам, че АК са много добри в рекламата и продаването на своите услуги. А и както Мецан казваше (къде е Мецан, впрочем, не съм го засичала скоро), "след като давам толкова пари, е естествено да мисля, че получавам уникални услуги, ако не беше така, защо да ги давам? " Simple Smile Но не мисля, че това, което предлагат те, не може да бъде получено без тях и то на по-ниска цена - това е мое мнение и личният ми опит го доказва. Но разбира се, всеки има право да прави своя анализ и своя избор за какво да плаща. В този смисъл противопоставяне на СМГ и АК не е продуктивно, според мен, и няма особен смисъл.  

Не разбрах какво против имаш състезанията - те са световно признати проекти с участието на много страни, така че не са някаква измислица на СМГ и не виждам защо са обект на критика.

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 15:17 от Анонимен

# 332
Не съм видяла, който и да било от АК персонала да дава толкова интервюта като директорът на СМГ. Това в отговор, кой каква рекламна кампания води. Не съм видяла и статистика на приетите в Унита да правят, а несъмнено има досатъчно с какво да се похвалят и сега, и през годините. И в темата за АК има изцепки от сорта колко са велики колежаните, но тук по нищо не им отстъпвате, даже ги задминавате. Там са маниаци на тема отбор, проекти и равнопоставеност, тук на състезателност и индивидуализъм при постиженията (каквото и щете да говорите за отборни състезания).
Това са наблюденията на страничен наблюдател, който се интересува от бъдещите опции за детето си. Ми да ви кажа, извън конкретиката...едно и също поведение.
Колкото и да ви боли - и вас и "колежани" - достойни и равнопоставени конкуренти сте. И в положителните и в отрицателните страни на всяко едно от училищата.

Аз пък смятам, че ако имам парите и детето иска, е много тъпо да му кажа "има доста по-добри начини да инвестирам едни евра, вместо да те пратя в АК". Но аз бих направила всичко за доброто образование на детето ми в училището в което то мечтае да бъде.  Wink

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 14:10 от Анонимен

# 333
...
Това са наблюденията на страничен наблюдател, който се интересува от бъдещите опции за детето си. Ми да ви кажа, извън конкретиката...едно и също поведение.
Колкото и да ви боли - и вас и "колежани" - достойни и равнопоставени конкуренти сте. И в положителните и в отрицателните страни на всяко едно от училищата.

Аз пък смятам, че ако имам парите и детето иска, е много тъпо да му кажа "има доста по-добри начини да инвестирам едни евра, вместо да те пратя в АК". Но аз бих направила всичко за доброто образование на детето ми в училището в което то мечтае да бъде.  Wink

Мен нищо не ме боли Simple Smile, просто споделям опита си, който не е задължително  да е валиден за други и съвсем не е задължително и други да го следват  Peace Всеки е в правото си да наблюдава и решава за себе си. В случая конкретно за Ежко мисълта ми беше, че рейтва високо едни умения, които, макар и да са необходими, са много по-лесни за усвояване от математиката и поради това не е оправдано да стоят високо в класацията на ценностите на дадено училище.

Е, при това положение, разбира се, че няма да  му откажа. Но какво детето иска или не иска също в голяма степен зависи от родителите. Децата не се появяват и израстват "на гола поляна", те са резултат от възпитанието и внушенията на родителите си.

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 15:20 от Анонимен

# 334
Не съм видяла и статистика на приетите в Унита да правят, а несъмнено има досатъчно с какво да се похвалят и сега, и през годините.

Ако беше написала това по-рано щеше да ни спестиш много спорове. А то аз все си мислех, че АК нямат доказателства/факти за чак толкова много приети випускници в топ университети. Сега обаче разбирам, че несъмнено имат предостатъчно такива. Ми така кажи, това е съвсем различно, не са вече някакви голословни твърдения, а силно аргументирана теза Mr. Green

Иначе и АК, когато имат приет кандидат, му организират ПР кампания даже и по ТВ, не е като да пазят гордо мълчание.

https://nova.bg/news/view/2017/05/25/183179/%D0%BA%D0%BE%D1%8F-% … 0%B5%D1%82%D0%B0/

# 335
Не съм видяла и статистика на приетите в Унита да правят, а несъмнено има досатъчно с какво да се похвалят и сега, и през годините.

Ако беше написала това по-рано щеше да ни спестиш много спорове. А то аз все си мислех, че АК нямат доказателства/факти за чак толкова много приети випускници в топ университети. Сега обаче разбирам, че несъмнено имат предостатъчно такива. Ми така кажи, това е съвсем различно, не са вече някакви голословни твърдения, а силно аргументирана теза Mr. Green

Иначе и АК, когато имат приет кандидат, му организират ПР кампания даже и по ТВ, не е като да пазят гордо мълчание.

https://nova.bg/news/view/2017/05/25/183179/%D0%BA%D0%BE%D1%8F-% … 0%B5%D1%82%D0%B0/

Ааааа виж как уцели в десетката!  hahaha  И по двата параграфа. АК си правело кампании. Но нещо с което да биеш бройката интервюта на Стоянов да намериш? И воят му срещу ЧУ? О извинявай, от 20 дни е млъкнал и никакъв го няма.

http://m.standartnews.com/mneniya-intervyuta/yeyl_na_lov_za_nash … lanti-253775.html
http://www.studyabroad.bg/home-news/1720-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%B … D0%BE%D0%BF%D0%B0
И т.н., и т.н.

Последна редакция: чт, 27 юли 2017, 00:53 от Анонимен

# 336
В тази връзка днес се оказа че ученици са се събрали и изписали с медалите си своето мнение по някои наболели теми напоследък ето :

https://www.facebook.com/anjeloxx/posts/803209226519246

# 337
В тази връзка днес се оказа че ученици са се събрали и изписали с медалите си своето мнение по някои наболели теми напоследък ето :

https://www.facebook.com/anjeloxx/posts/803209226519246

Дриймли, тази тема не се ли изчерпа вече с интервюто на госпожа Тодорова? Жената си каза, че искала да пробва нещо ново. Какво повече да го дъвчете. Нали знаете поговорката "от два стола, та на земята". Нека се настани удобно жената на стола на националната комисия и дано следващата година ѝ е по-успешна там, защото тази очевидно не е била. В много фирми при започване на работа се подписва договор, че няма да работиш на друго място, както и да споделяш опит и знания, придобити във фирмата. При този конфликт на интереси в случая, ми се струва недопустимо да се случва.
И един добронамерен съвет като страничен наблюдател - спрете да се излагате, Вие и още 2-3 трола в темата, защото освен себе си излагате и училището си, и децата, и учителите. Колко сеирджии в темата Ви го намекнаха или казаха в пряк текст. Дори поддръжници на Тодорова минаха на страната на Стоянов заради Вас.

# 338
В тази връзка днес се оказа че ученици са се събрали и изписали с медалите си своето мнение по някои наболели теми напоследък ето

Неизбежно възниква аналогия между любимия ми Левски и СМГ Simple Smile
Шепа фенове и на двете места се държи агресивно - неадекватно и смята, че може да управлява институциите по свое усмотрение, чрез абсурдни прояви.
Предполагам, че не сте особени фенове на футбола тук, та да ви припомня - преди години, ръководството на отбора реши да назначи нов треньор. Десетина фена не го харесаха, посбиха се с охраната, влязоха и съблякоха човека гол. Ръководството на Левски се подведе по акъла им, изгони треньора и оттогава отборът вече 4 години е на дъното...
А училището има медали да изпише роман с тях. В случая гледам, че са стигнали за една фамилия Simple Smile
Но това не е от съществено значение де, важното е да си гласовит. Но после да не вземе някой да обяснява колко интелект имало в СМГ и как той липсвал сред футболните агитки...

# 339
Независимо дали последната "акция" на бивши СМГ-ейци е добра, или лоша, дали е премерена или е изхвърляне, неоспорим факт е, че с последните си действия Стоянов създаде прекалено силни вътрешни напрежения в СМГ, а всеки знае, че когато в даден предмет има вътрешни напрежения той се счупва. Точно това очаква и СМГ в скоро време, ако не се направи нещо за да се елиминира този конфликт. За съжаление няма кой да го направи - МОН, РУО и кой там още май нямат никакво желание, а и кой знае дали изобщо не се радват, че СМГ се клати. Има опасност още няколко водещи учители да бъдат уволнени или да напуснат и тогава наистина ще остане само фасадата. Според мен да се махне Стоянов е много по-добрата алтернатива. Винаги съм му намирала кусури - доста често не помнеше кой състезател кой е и говореше грешни неща, когато е пускал нередактирани свои писания е можело да ти настръхне косата от българския му език и други такива дреболии, но смятах, че пък енергичността му в други насоки компенсира. Сега обаче нещата заплащват да излязат от контрол и макар по същество да не одобрявам постъпката на Петя Тодорова смятам, че Стоянов е тапата, която трябва да изхвърчи за да се изпусне налягането в СМГ.

Това беше мнението ми по въпроса, а най-вероятно и последното ми мнение в темата. Все пак вече съм само майка на бивш СМГ-еец и не е нормално да се меся в работите на настоящите такива. Почти всички активно пишещи мами от моето време вече не пишат, време ми е и на мен за "пенсия". Само ще кажа на по-младите, че получават едно СМГ в разцвет и да гледат да си го запазят такова, и за себе си, и за следващите.

Успех Hug

# 340
Независимо дали последната "акция" на бивши СМГ-ейци е добра, или лоша, дали е премерена или е изхвърляне, неоспорим факт е, че с последните си действия Стоянов създаде прекалено силни вътрешни напрежения в СМГ, ...
... МОН, РУО и кой там още май нямат никакво желание, а и кой знае дали изобщо не се радват, че СМГ се клати. Има опасност още няколко водещи учители да бъдат уволнени или да напуснат и тогава наистина ще остане само фасадата. Според мен да се махне Стоянов е много по-добрата алтернатива.

Последната акция "на СМГ-ейци" вони на професионален черен PR от километри.
И напрежение в и около СМГ се създава изкуствено от доста време, като последната година много интензивно с участието и активната безотговорност на същите тези МОН и РУО.
В момента се предлгат две алтернтиви: рязане на ръка и крак или рязане на глава.
Дали това наистина са единствените избори е въпрос. Но независимо от качествата на главата и крайниците, предлагам да не се реже главата. Не че това гарантира, че пациента ще преживее операцията, но обратното е гарантиран "exitus".
Ако следва да предложа решение, то би било следното:
- Тодорова публично се извинява на ощетените с нейно участие/бездействие ученици от СМГ и други гимназии. (третирани ли са различно от другите? Да. Какво е направила Тодорова по въпроса? Нищо.). Поема ангажимент и да не участва поне две години в комисии.
- Стоянов заменя уволнението с последно предупреждение.

# 341
Ако следва да предложа решение, то би било следното:
- Тодорова публично се извинява на ощетените с нейно участие/бездействие ученици от СМГ и други гимназии. (третирани ли са различно от другите? Да. Какво е направила Тодорова по въпроса? Нищо.). Поема ангажимент и да не участва поне две години в комисии.
- Стоянов заменя уволнението с последно предупреждение.

Не съм убедена, че това ще помогне. Винаги е добре един уволнен или напускащ по собствено желание по най-бързия начин да бъде изолиран от останалите, защото колкото по-дълго се върти около тях, толкова повече саботира работата им и ги въвлича в личния си конфликт. А за уволнения пък е категорично ясно, че в момента на връчване на заповедта трябва да му се прекъсне достъпа до работното място незабавно. Вие ако уволните някого и пак го върнете на работа, как ще се разминавате после с него по коридорите и дали ще си изпълнява със същия ентусиазъм задълженията? Дали няма да търсите всеки най-малък повод вече основателно и законно да го уволните отново?

# 342
уважаема DjOfRa, това е спонтанна реакция на ученици, колко жалко е от безсилие да вдигате ръка на деца.............

КОД, не разбрах?!? децата ли искахте да обидите......., малко ви се видяха медалите.........

Искате да не пишем какво се случва пред вратите на и нашето любимо училище в темата наречена на СМГ, нали за  СМГ "Паисий Хилендарски" пишем тук, или ядем ЧУ, АК......,а всичко при нас си е по-по-най..........идейлния директор, безгрешния, непорочния, неподкупния.................?

Силата на демокрацията е в правото на всеки да изказва свободно мнението си, в СМГ в момента няма демокрация, всички поддържници на Стоанов заплашват, хулят и използват сила срещу хората дръзнали да изкажат своето мнение, не се свенят дори пред децата, два класа на елитната ни гимназия обмислят да ли ще продължат обучението си в СМГ без госпожата, не се чудете защо искането ни, което до скоро беше само: НИЕ ИСКАМЕ ДЕЦАТА НИ ДА ЗАВЪРШАТ УЧИЛИЩЕТО СИ ДОСТОЙНО С ДОСТОЙНАТА СИ КЛАСНА ПЕТЯ ТОДОРОВА!!!! ескалира и то първо от децата!

Мдааа, отрежете краката и ръцете пък тя главата пак ще си съществува, за да се върти и усмихва само.

Последна редакция: чт, 27 юли 2017, 10:01 от Dreamily

# 343
уважаема DjOfRa, това е спонтанна реакция на ученици, колко жалко е от безсилие да вдигате ръка на деца.............

Кога съм вдигнала ръка на децата? Казах Ви съвсем добронамерено, че се излагате доста и с поведението, и с изказа си. Разбира се, всеки има право да се излага според възможностите си, но когато говорите от името на всички, вече излагате и засягате и тях, а едва ли биха искали. Просто за наблюдаващите отстрани стана комично и Ви взеха за мезе, а Вие продължавате да не се усещате. Ако сте майка на дете от класа с медалистите, хич не Ви подхожда нивото, което държите.

Сигурно и госпожа Тодорова потъва в земята от срам, като гледа какви хора и как я защитават.  Rolling Eyes

# 344

Кога съм вдигнала ръка на децата? Казах Ви съвсем добронамерено, че се излагате доста и с поведението, и с изказа си. Разбира се, всеки има право да се излага според възможностите си, но когато говорите от името на всички, вече излагате и засягате и тях, а едва ли биха искали. Просто за наблюдаващите отстрани стана комично и Ви взеха за мезе, а Вие продължавате да не се усещате. Ако сте майка на дете от класа с медалистите, хич не Ви подхожда нивото, което държите.

Многоуважаема Джофра, веднага си поправям изказа и силно се надявам вие да не сте представителната извадка подкрепяща директора, защото с вашите аргументи и изказ направо ни закопахте!
И да, удряте по децата, защото аз само споделих тяхната "акция"..........но дори не сте си направила туда да помислите .........

Общи условия

Активация на акаунт