Майка му каза "НЕ"

• 25 300
  • 345
  •   1
Отговори
# 150
Като чета авторката с определенията за дребните мозъци, които дава и обясненията през къде ѝ минава отношението, не отстъпва на нито една бабиера. Добре са се събрали в този двор, да си съскат взаимно под погледите на децата, ама инак е проблем, че свеки ги дели.

# 151
Просто е достатъчно да няма демонстративни изпълнения, на които разни простовати бабиери са царици.
А, тя съфорумката не демонстрира - само кани едното дете на гости и си говори с него, а на другото подхвърля шоколадче и се гордее колко е ларж.

Не знам как ви се събират думите в устата, за деца говорим. И ако възрастните са виновни според вас, децата каква вина имат, да му се не знае?

# 152
Децата на близка възраст ли са? Защото ако едното е тийн, а другото бебе, нормално е вниманието, подаръците, грижата, както и изискванията към тях от страна на бабата да са различни. Със сигурност и на майката са, но тя се е вторачила в свекървата. И най-вече помни, че видиш ли, преди х години онази не я е одобрила.

# 153
Добре де, длъжна ли съм да обръщам внимание на дете, което не чувствам мое? В моя случай племенниците не са сестри, така че деленето няма как да го знаят, обяснявам какви са чувствата у човек, който трябва да се съобразява с доведено дете. Може пък на някого да му е интересно.

# 154
Толкова иска дете войничето, като стане като мен и като гушне дете и се променя цялата му физиономия ще приеме детенце и ще забрави за майка си

# 155
Естествено, че ще купи шоколад и на двамата, въобще подаръците са най-лесната работа, аз също купувам едни и същи за родната и доведената племенница, но с доведената нямам връзка и нямам потребност да изграждам, само на родната се полага това, което идва от сърцето и не е, защото съм гадна, просто при мен така се получи. Преди да имаме такова дете в семейството, не съм мислила, че е възможно да се делят децата, ама на - възможно е.
Колкото до мъжа - разбира се, че от него се изисква да приеме децата от предния брак, иначе не говорим за семейство, но към свекървите изобщо не следва да се предявяват никакви изисквания. Самите жени също усещат, че няма как доведените деца да бъдат като родни, защото повечето бързат да родят на новия татко негово, значи осъзнават, че другото не е точно негово, иначе не биха си давали зор да прираждат.

За теб е естествено, но за мен е ежедневие да се купува само на едното шоколад. Ежедневие ми беше ,преди да го отуча, голямото се пресяга за череши и се виква: Ама не бери, за другите няма да има, или ще правя компоти - говорим за 2 череши. Или да го причака на входа, да му даде баница и да каже : Това е за брат ти. Иначе същата ако и се счупи нещо вика ела го оправи или качи се на дървото ми набери, или ще пътувам - полевай ми цветята. Това го казва на същия мой син, който не може да  изяде две череши.

# 156
Значи правилно съм запомнила за плодовете от дървото. Дива селяния и простотия.

# 157
Старите жени, сред които е и свекърва ти, са с още по-закостенели разбирания и не подлежат на промяна - колкото и грозно да е, те възприемат доведните деца като храненици, така са се наричали някога, затова и им е трудно да проявят по-различно отношение. Но пък ти си се нанесла в нейния двор, така че за ситуацията не е виновна точно свеки. Тя си е такава, каквато е, и няма да се промени, а ако не я приемаш, е странно да живеете заедно и да подлагаш детето си на отношение, което не одобряваш. На твое място не бих живяла и ден с тази жена.

# 158
Когато е за мен - не ми пука, но никой няма да насъсква децата ми едно против друго.
Колкото да бившата ми свекърва да дам пояснения, не е българка, не поддържа контакти със нас, синът и никога не е плащал издръжка, не съм го виждала от години и не знам къде е.  Големият ми син живее с вторият ми съпруг от двигодишна възраст и е по-голям с три години от брат си.

# 159
Старите жени, сред които е и свекърва ти, са с още по-закостенели разбирания и не подлежат на промяна - колкото и грозно да е, те възприемат доведните деца като храненици, така са се наричали някога, затова и им е трудно да проявят по-различно отношение. Но пък ти си се нанесла в нейния двор, така че за ситуацията не е виновна точно свеки. Тя си е такава, каквато е, и няма да се промени, а ако не я приемаш, е странно да живеете заедно и да подлагаш детето си на отношение, което не одобряваш. На твое място не бих живяла и ден с тази жена.

Не, не...съвсем официално половината е на ММ. А и вече само ние влагаме средства и труд, така че не е нейно. За една къща пари съм вложила там и децата ми ще се чувстват добре. Защото това ми е работата, да ги възпитавам, да ги пазя, докато се отделят - така ще е.

# 160
Това е абсолютна селяния, да делиш храната на децата!!! Пък дори и за възрастните, т.е. или се дава баница/череши или каквото е там, за цялото семейство, или за никой.

Ако бях на твое място, бих говорила първо с мъжа си да й влее малко акъл, а после директно и с нея. Вярно е, че не може да обича двете внучета по равно, но нека не го показва така селяндурски...

Ако пред мен даде храна само на малкото, ще кажа - Я, дай на батко си, храната е да се споделя!

В крайна сметка пък може и да ограничите контактите до санитарния минимум.

# 161
  • Бургас
Никой не е длъжен да харесва, обича или приема някого насила, но все пак има някакви елементарни норми на поведение. Спомням си как веднъж, когато дъщеря ми беше бебе и бяхме излезли четиримата на разходка, срещнахме съученичка на мъжа ми и тя възкликна " О, вие сте трима! Радвам се да ви видя и тримата" Crazy И това от млада /тогава/ и уж образована и възпитана жена, която беше съвсем наясно със ситуацията Tired

# 162
За една къща пари съм вложила там и децата ми ще се чувстват добре. Защото това ми е работата, да ги възпитавам, да ги пазя, докато се отделят - така ще е.

Ами да ги беше вляла тия пари в собствено жилище, отделно от свеки, но явно си имаш свои интереси. А на децата ти няма как да им е добре, след като живеят в обстановка на ненавист, както сама се изрази и всяко действие на свекърва ти показва нейното неприемане на баткото.

# 163
За една къща пари съм вложила там и децата ми ще се чувстват добре. Защото това ми е работата, да ги възпитавам, да ги пазя, докато се отделят - така ще е.

Ами да ги беше вляла тия пари в собствено жилище, отделно от свеки, но явно си имаш свои интереси. А на децата ти няма как да им е добре, след като живеят в обстановка на ненавист, както сама се изрази и всяко действие на свекърва ти показва нейното неприемане на баткото.

Уважила съм съпруга си, той и баща му са я проектирали, мило му е, участвал е в строежа и т.н. Да, трябваше да му се наложа, но пък етажа да го продадем на чужди хора, тя пак щеше да откача. Няма ненавист чак такава, аз парирам повечето неща, но ми се е насъбрала страшна горчилка. Децата минава, поздравяват и точка. Така са си намерили начин да се държат. С мен, качва се да поиска това онова и до там.

# 164
Забелязала съм, че често се стига до крайности в стремежа да се докаже някаква теза, а всъщност няма нужда чак пък толкова.

Общи условия

Активация на акаунт