Майка му каза "НЕ"

• 25 255
  • 345
  •   1
Отговори
# 240
Работата е там, че мама наистина е зад гърба винаги. Но за постижения, успехи и напредване в живота- за това са партньорите. С мама е сигурност, но и стагнация.

# 241
Между другото, вече няколко мъже ми се оплакват, че жена им поискала раздяла под влияние на майка си. Не знам доколко е обективно. Може би все искаме да намерим вината във външни фактори.

# 242
Интересно ми е какво означава, че синът не е случил на жена според майка му?
Не е ли същото като, че дъщерята не е случила на мъж Wink
В днешните феминистки времена изискванията и очакванията и към двата пола трябва да са еднакви. Или Mr. Green

Птица, това е хубавото на нашето общество, че можеш да поживееш с някого без това да е задължително завинаги. Simple Smile
Оплакванията не са само от такива, които са се обвързали "завинаги", каквото и да разбираш под това.

Последна редакция: вт, 25 юли 2017, 11:09 от птица

# 243
Интересно ми е какво означава, че синът не е случил на жена според майка му?
Не е ли същото като, че дъщерята не е случила на мъж Wink
В днешните феминистки времена изискванията и очакванията и към двата пола трябва да са еднакви. Или Mr. Green
Няма как да са еднакви и не е редно да са еднакви, тъй като мъжете и жените са различни. Следователно и очакванията към тях са различни.
1. Едва ли майка на мъж се притеснява дали синът й ще попадне на побойничка, агресорка... а и да попадне, чисто физически мъжете са по-надарени със сила от природата и биха се защитили лесно и успешно. Пък и всички знаем кой е по-агресивния пол. Кой е по-вероятно да е насилник, убиец изнасилвач - мъж или жена ? Докато жените жертви на насилие трудно се защитават - просто физиката им, хормоните им, цялата им биология е по-уязвима.

2. Едва ли майка на мъж се притеснява синът и да спре развитието си, в което тя е инвестирала, заради брак с жена. Тъй като той не бременее и не кърми , спокойно може да продължи да се развива, осигурявайки си финансова независимост. Докато при жените бременността може да ги извади от релси - чисто физически, да загубят развитието си , а от там и финансовата си независимост.

3. Едва ли майка на мъж се притеснява, че синът й ще бъде поставен в слугинска и подчинена позиция. Тъй като мъжете са егоисти по природа с много силен инстинкт за самосъхранение, много по-вероятно е той да си живее комфортно в брака. Докато жените имат съвсем друга психика, по-меки са и е доста вероятно да търпят, теглят и изнасят всичко на гърба си. Винаги е било така в историята на човечеството - винаги жените са били в по-онеправдани и в подчинена позиция. С редки периоди, в които са надигали глава за РАВНОПРАВИЕ, не да властват, а просто да бъдат равноправни.

# 244
  • София - Рим и обратно

ПП. Пак стигнахме дотук- тъй като имаш дъщери, ако не случат на мъж, ще ги подкрепиш, но майката на мъжа, ако той не случи на жена, няма право дори и да си го помисли, защото вината задължително ще е негова.
С тоя двоен аршин доникъде не се стига, а само разводите се увеличават.
Ами естествено, че е двоен, то е различно. Жената има нужда от подкрепа, тя е тази, която бременее, ражда и поема по-голямата част от грижата по децата в първите години - тя има нужда от подкрепа. Ако е случила на неспособен, ще трябва друг да подкрепи нея и децата й. И няма по-добро от това, майка й да е до нея в този момент. Ако имам син, за кое точно да го крепя? Морално - да, материално - зависи, ако виждам, че е временно неспособен - ок. Ама да си отглеждам търтей, който от полата ми ще иде да се хване за някоя друга да го дундурка - не.
А пък в случая, да се върнем на темата - не става дума за подкрепа след свършен факт, а мнението което дава маминка, та не само мнение, ами вето, видиш ли, поради някакви еснафски, селско-балкански предразсъдъци.

# 245
Ако се върнем на темата и я разгледаме в идеалния , според нас , вариант, как трябваше да се случат нещата :
1. Мъжът заявява решението си на мама без хъката мъката.
2. Мама не се изказва , а желае да се запознае с жената и детето и.
3. Мама се радва , че децата са добре.
Защо не се случва този вариант:
1. Мъжът уклончиво и многозначително увърта че има връзка. Самият той е несигурен в избора си и очаква външна намеса , за да го възпрат от "грешно " решение.
2. Мама спестява усилията , като вади грозни предположения, според нейните си схващания. Агресивно и париращо.
3. Мама в прав текст обяснява , че няма да участва в спектакъла.
Извод: В случая мама е само инструмент.
Не мога да приема , че ДОРИ !  и тази майка , не желае доброто на сина си.  Peace

# 246
Предвиждам доживотна самота на този мамин сладък

Той си мисли, че майка му ще бъде безсмъртна и вечно до него. Избираше жените да бъдат като мама. Естествено е, че не намери никаква жена, която да беше като мама. Не знам - може вече да си е намерил жена вече, но се съмнявам. Отдавна не се чуваме вече. Казваше ми, че жените имат големи претенции.

# 247
  • Насред хаоса
......
3. Едва ли майка на мъж се притеснява, че синът й ще бъде поставен в слугинска и подчинена позиция. Тъй като мъжете са егоисти по природа с много силен инстинкт за самосъхранение, много по-вероятно е той да си живее комфортно в брака. Докато жените имат съвсем друга психика, по-меки са и е доста вероятно да търпят, теглят и изнасят всичко на гърба си. Винаги е било така в историята на човечеството - винаги жените са били в по-онеправдани и в подчинена позиция. С редки периоди, в които са надигали глава за РАВНОПРАВИЕ, не да властват, а просто да бъдат равноправни.
И да добавя - едва ли майка на мъж се притеснява, че ако утре снахата стане и си замине, примерно заради някой друг, той ще остане сам с децата и с всички хамалогии по отглеждането им, финансовите трудности, балансирането между работа на няколко места и децата и така нататък. Докато честичко мъжете решават, че на комшийката или колежката задникът си заслужава да зарежат семейство и деца, вдигат си чукалата и се омитат все едно са ергенчета и нямат никакви ангажименти. И оставят децата на майка им, все едно нямат нищо общо с тях.

# 248
Ако се върнем на темата и я разгледаме в идеалния , според нас , вариант, как трябваше да се случат нещата :
1. Мъжът уклончиво и многозначително увърта че има връзка. Самият той е несигурен в избора си и очаква външна намеса , за да го възпрат от "грешно " решение.
2. Мама спестява усилията , като вади грозни предположения, според нейните си схващания. Агресивно и париращо.
Не мога да приема , че ДОРИ !  и тази майка , не желае доброто на сина си.  Peace
Ти сериозно ли Laughing
Коя е тази мама, която няма да си каже мнението! А и защо да не си го каже всъщност!
Или пък ще се радва, че "децата са добре", след като храни съмнения относно избора на сина си и евентуалното му "добре" в този избор.
Мама не е и длъжна да участва в техния спектакъл!

А иначе, да, твърде е възможно той да е несигурен в избора си и това няма нищо общо с мама, тате, бате и прочие околни. Продължавам да питам авторката защо толкова държи на представянето си пред мама? Разбирам, че живеят в малък град, но пък са двама зрели и неангажирани хора, никой няма да ги одумва или критикува за това, че са заедно. От няколко месеца, казва тя! 4-5 месеца срещи от време на време достатъчни ли са, за да изискваш представяне на родата?

# 249
Един мой професор в университета казваше, че семействата ги развалят тъщите, а не свекървите. Тъщата викала: "Моята принцеса без този мухльо ще е по-добре".
Свекървата казвала: "Моят мухльо сам няма да се оправи, ами я нека да си седи с тази, нищо, че тя го играе принцеса".  Mr. Green

# 250
Аз бих била щастлива от всяка снаха, стига синът ми да е щастлив с нея. Грам не ме интересува каква е -темерут ли, има ли други деца. За мен самотата е най-лошия съветник. И не искам моите синове да са сами.
Подписвам се под всяка дума от този пост.

# 251
Скрит текст:
Ти сериозно ли Laughing
Коя е тази мама, която няма да си каже мнението! А и защо да не си го каже всъщност!

Или пък ще се радва, че "децата са добре", след като храни съмнения относно избора на сина си и евентуалното му "добре" в този избор.
Мама не е и длъжна да участва в техния спектакъл!

А иначе, да, твърде е възможно той да е несигурен в избора си и това няма нищо общо с мама, тате, бате и прочие околни. Продължавам да питам авторката защо толкова държи на представянето си пред мама? Разбирам, че живеят в малък град, но пък са двама зрели и неангажирани хора, никой няма да ги одумва или критикува за това, че са заедно. От няколко месеца, казва тя! 4-5 месеца срещи от време на време достатъчни ли са, за да изискваш представяне на родата?
Аз съвсем сериозно се поставям на мястото на мама.  Laughing Имам син в ранно-рискова възраст и чета внимателно , за да попивам. В личен план , на мен ми се казва за нови/те/ , по тел. Laughing Не си казвам мнението , защото никой не ми го иска #Cussing out. Само изслушвам. После следват снимки на момата. А най-накрая е личното и тогава съм приветлива и възпитана. Само веднъж се изказах , ама то "сЪрце майчино не трае " Mr. Green И не моето изказване повлия , де.  Тук се поставих на мястото и на двете женски лирически героини. И разбрах , че злият дух е мъжът #2gunfire

# 252
  • София
Абсурт, като се поогледаш, и ще ти направи впечатление кои са по-независими от майките си. Сигурна съм. Не знам дали не се правиш, че не разбираш, но разликата е там - щом искаш да възпиташ мъж, възпитаваш го като мъж - сам да взема решения, да ги отстоява, да уважава семейството си и така нататък. Говоря за майки, които продължават да се държат към синовете си точно като към беззащитни малолетни, когато въпросните синчета отдавна са преминали възрастта за това и би трябвало вече да са самостоятелни и независими, а не мама да им определя хората и отношенията, които да имат с тях. Не става въпрос да застане зад моята фуста, а да посочи на мама ясни граници докъде може да се простира в неговите отношения с неговото семейство. Щото и аз мога да тръгна да слушам мама и докъде ще стигнем?
Майчината любов освен всичко друго включва и да приемеш, че детето ти е пораснало, има свой живот и да го пуснеш да го живее. Трудно е, но такъв е животът. Неслучайно хората са го казали - с мама и тате до морето, с либето - през морето. Ако повече хора го разбираха, нямаше да има толкова проблемни семейства и толкова раздели заради намеси на родителите. Пък на когото иска, нищо не му пречи да бъде винаги зад гърба на детето си и да го подкрепя безкористно и без да смята, че е постоянна част от вече зрелия му живот.

Благодаря ти за лекцията, но идва с едно 20- 30 години закъснение. Peace
Имам дъщеря и внук на 23 години, и син на 32, дали пък нещо не съм направила както трябва във възпитанието, след като не са се оплакали от половинките си, но пък и половинките им не са ревнали по форумите от мен?

На мен друго ми е смешно- как съвместяваш желанието мъжът ти да взима сам решенията, да уважава семейството си,  с мерака да го възпиташ по твой маниер и в неуважение на вече бившето си семейство? newsm78
Вярно, твърди се, че мъжът се дресира като кучетата, ама чак като маймуните не бива, защото се връща на главата на жената.

Пример- темата за гладенето. Mr. Green

# 253
  • Насред хаоса

На мен друго ми е смешно- как съвместяваш желанието мъжът ти да взима сам решенията, да уважава семейството си,  с мерака да го възпиташ по твой маниер и в неуважение на вече бившето си семейство? newsm78

Това са твои доста пресилени интерпретации. Каквото съм искала да кажа, го казах и никъде не съм споменала възпитание или превъзпитание на мъжа. Аз възпитавам моите си деца, работа с възпитание на вече пораснал мъж, тръгнал да се жени, нямам. Нито пък някога съм имала намерението да губя време и енергия в борба с родители за който и да е мъж. А къде точно видя пък и възпитание в неуважение към бившето му семейство? Достатъчно е самото му "бивше" семейство да вземе да се усети да прояви уважение най-напред към него като към зрял мъж вече със семейство и да разбере какво се е променило оттук нататък. Но трябва и самите родители да се усещат.

# 254
Мисля че дали ще имаш син или дъщаря винаги ще се тревожиш за детето и ще искаш  то да е добре и да е щастливо. Не бих казала че майките на синове трбва да се притесняват по-малко както беше споменато в темата.
Това кой до колко ще се повлияе от думите на мамнка също си е строго индивидуално. Ние всички като жени имащи свекърви много добре знаем колко дразнещо е когато някой ти се меси в отношенията с половинката и не бихме го причинили на нашите снахи. Но и ако въпросната снаха е някоя змия едва ли ще си стоиш със скръстени ръце. Давам пример веднага. На съседката синът и се беше хванал с една наркоманка с дете което беше оставила при майка си защото не и се занимаваше да го гледа. Излизаше със сина и за да и дава пари за дрога. Той в началото беше заслепен от лщбов и силно вярваше че тя ще се откаже. И той покрай нея започна малко по малко да потва. Разбира се че в този случай съседката ми се намеси. Какво трябваше да прави. Да стои от страни и да се притеснява за невинното девойче, че не може да си набави поредната доза?

Общи условия

Активация на акаунт