Майка му каза "НЕ"

• 25 260
  • 345
  •   1
Отговори
# 225
  • София - Рим и обратно
Че защо мама да я "търпи"? Ей това разбиране на някои мъжки маминки, че заедно със синчето ще се женят и търпят девойчицата ми е супер любопитно.

# 226
Защото все пак трябва да има някаква поносимост и търпимост между двете. Все пак покрай внуците или покрай други поводи ще се срещат. И това че някой е създал ново семейство не означава че прекъсва всякакъв контакт с родителите си.

# 227
  • София
Че защо мама да я "търпи"? Ей това разбиране на някои мъжки маминки, че заедно със синчето ще се женят и търпят девойчицата ми е супер любопитно.
Аз съм И женска мамимнка, та да ти кажа- ами, не ми беше безразлично какъв и откъде е зетя, когато стана ясно, че нещата са сериозни.
И на сватовете не им беше все едно каква е и откъде е дъщеря ми, нищо че те ги имаха 3 сина.

Много сте интересни- дай като имаме момче, да не се интересуваме за каква ще се ожени.

А, да ви минава през ум, че все пак ще си останем родители и деца- сиреч, ще се виждаме, ще се събираме по повод, че и някои, представи си, ще искат и без писмена покана да се видят!?
Как да не се интересуваш дали девойчицата не е някой темерут и саможивлек, който ще благоволи да разреши свиждане с внуците на високосна година?

Или, по подразбиране, снахите са ангели небесни и ако има някой за трепане, то това са свекървите!? Mr. Green

# 228
Нали го знаете този виц:

Говорят си две съседки. Едната:
- Да знаеш щерката за какъв златен мъж се ожени, на ръце я носи, купува й всичко, готви, чисти, децата гледа...
Ама пък синът на каква скочубра попадна. Тя седи, той - на ръце я носи, купува й всичко, готви, чисти, децата гледа...

# 229
  • Насред хаоса
Едно е да се поинтересуваш какъв е човекът, с когото ще живее детето ти, съвсем друго - да си навиеш на пръста, че си част от техния отделен живот и трябва да търпиш когото и да било. А много мъжки майки смятат, че им се полага да са неразделна част от новото семейство на синчето. Има и такива майки на момичета, но ако бяха поне колкото случаите на намеса от страна на свекървите, отдавна приказките за мамината принцеса и бъркащата се тъща щяха да са се наложили колкото и тези за мамините синчета и свекървите.
Странно нещо се получава при доста мъже благодарение на майките им - уж отглеждат мъж, представител на "силния" пол, а го третират и възпитават като беззащитно детенце, набивайки му в главата, че от мама по-добра няма. Накрая пораснал мамин със самочувствието, че е мъж и като такъв му се полага това и онова, пълен с претенции, а като погледнеш - скрито зад полата на мама кастратче, което не може да вземе и едно решение без мама, не смее да каже и гък на мама, вследствие на което мама му определя целия живот и горко на излъгалата се да вземе синчето.

# 230
[Аз бих била щастлива от всяка снаха, стига синът ми да е щастлив с нея. Грам не ме интересува каква е -темерут ли, има ли други деца. За мен самотата е най-лошия съветник. И не искам моите синове да са сами. Около мен е пълно със самотни хора около четиридесетте. И не не са особено щастливи. [/i]

# 231
Добре де, тези неща се виждат сравнително рано в една връзка. Никой не е виновен, че някоя дама си е въобразила, че може да промени, цитирам, 'кастратчето'. Какъвто човек си избереш, с такъв ще живееш. Всеки си има недостатъци, решаваш, можеш ли или не можеш да ги търпиш. Ако не можеш, до там.
Така няма драми когато, майка му го командва, сестра му го използва и т.н.
Което, разбира се, не значи, че всичко е цветя и рози, но драмите биха били приемливи.

# 232
  • София - Рим и обратно
И какво ако е темерутка по вижданията на мама? Той може да си пада по такъв тип - темерутести. Кой кого ще търпи? Или щом мама е решила, че тая била темерутка, а оная саможивляк, значи край - синчето ще седи при мама до пенсия. Да ти кажа, ако навърши 40-50, не само темерутката няма да го иска, ами никоя и ще е халал на мама вкъщи.
За дъщерите ми - бих си казала мнението, ако видя, че са се хванали с някой идиот, мамино синче, мързел или психопат, който би им отровил живота. Ако не ме послушат, ще си трая. А ако видя, че не вървят нещата и имат нужда от моята подкрепа, ще им я дам безусловно. Щото има пък майки на момичета, дето вдигат ръце - "ааааа, ти си си го избирала, ти ще си го търпиш" и се правят на нечули, невидели. Това са понякога същите, дето пазят маминия златен от "темерутки" и жени с "багаж" (деца от преден брак). Балканска народопсихология, к'во да прайш.

# 233
Не можеш всичко да разбереш, докато не заживееш с един човек.
Но темата е за друго все пак, нека не я правим втора свекървенска Laughing

# 234
Аз винаги съм предпочитала да съм сама пред това да съм с някой, който ми трови живота. Всеки е различен.

Птица, това е хубавото на нашето общество, че можеш да поживееш с някого без това да е задължително завинаги. Simple Smile

# 235
  • София

Странно нещо се получава при доста мъже благодарение на майките им - уж отглеждат мъж, представител на "силния" пол, а го третират и възпитават като беззащитно детенце, набивайки му в главата, че от мама по-добра няма. Накрая пораснал мамин със самочувствието, че е мъж и като такъв му се полага това и онова, пълен с претенции, а като погледнеш - скрито зад полата на мама кастратче, което не може да вземе и едно решение без мама, не смее да каже и гък на мама, вследствие на което мама му определя целия живот и горко на излъгалата се да вземе синчето.

Странно е също, че ние си избираме мъжете, не ни ги натрисат майките им, нали?
Как пък става това- да харесваш и качествата му, и недостатъците му дотолкова, че да се омъжиш за него и дете да родиш, пък в един момент, той да се окаже п.тьо, скрит зад полата на мама- същата тази, която е възпитала в него качествата,направили го твой съпруг!? newsm78
И ако не дай си Господи, ти решиш че нещо в майка му не ти харесва, на него вече свободно мнение, различно от твоето, не му се полага.
Ако не застане зад твоята фуста, е кастрат, неспособен да вземе правилно решение..........
Ми, смешно е. Mr. Green

ПП. Първото ти изречение ме озадачи:

Странно нещо се получава при доста мъже благодарение на майките им - уж отглеждат мъж, представител на "силния" пол, а го третират и възпитават като беззащитно детенце, набивайки му в главата, че от мама по-добра няма.

Питам се, коя ли майка възпитава децата си, че от нея са по- добри мъжете или жените, които ще станат техни съпруги или съпрузи?
Дай ми да видя такъв пример- може би ти успяваш да внушиш някакси на детето си, че други, които ще срещне някога в живота си, ще са готови винаги да го подкрепят и да бъдат безкористно зад гърба му? newsm78

# 236
  • София
Това са понякога същите, дето пазят маминия златен от "темерутки" и жени с "багаж" (деца от преден брак). Балканска народопсихология, к'во да прайш.

Въобще не е Балканска народопсихология!
Прочети постовете на Невена от Франция и ще разбереш, че човешката природа е една и съща, но някои имат смелостта да си кажат какво мислят, докато други не смеят и поддържат политкоректен речник, но действията им ги издават.

ПП. Пак стигнахме дотук- тъй като имаш дъщери, ако не случат на мъж, ще ги подкрепиш, но майката на мъжа, ако той не случи на жена, няма право дори и да си го помисли, защото вината задължително ще е негова.
С тоя двоен аршин доникъде не се стига, а само разводите се увеличават.

# 237
А, моля ви се, няма мъж, неслучил на жена. Има мъж, който не може добре да я гледа тая жена, че да е доволна. Мъжът е главата- негова е отговорността за правилното "укротяване на опърничавата". Смешно е мама да се впусне да го пази като орлица, защото не може да се справи с жена си.

# 238
Интересно ми е какво означава, че синът не е случил на жена според майка му?
Иначе много ясно, че всеки ще подкрепи детето си ако е нещастно и се развежда.

# 239
  • Насред хаоса
Абсурт, като се поогледаш, и ще ти направи впечатление кои са по-независими от майките си. Сигурна съм. Не знам дали не се правиш, че не разбираш, но разликата е там - щом искаш да възпиташ мъж, възпитаваш го като мъж - сам да взема решения, да ги отстоява, да уважава семейството си и така нататък. Говоря за майки, които продължават да се държат към синовете си точно като към беззащитни малолетни, когато въпросните синчета отдавна са преминали възрастта за това и би трябвало вече да са самостоятелни и независими, а не мама да им определя хората и отношенията, които да имат с тях. Не става въпрос да застане зад моята фуста, а да посочи на мама ясни граници докъде може да се простира в неговите отношения с неговото семейство. Щото и аз мога да тръгна да слушам мама и докъде ще стигнем?
Майчината любов освен всичко друго включва и да приемеш, че детето ти е пораснало, има свой живот и да го пуснеш да го живее. Трудно е, но такъв е животът. Неслучайно хората са го казали - с мама и тате до морето, с либето - през морето. Ако повече хора го разбираха, нямаше да има толкова проблемни семейства и толкова раздели заради намеси на родителите. Пък на когото иска, нищо не му пречи да бъде винаги зад гърба на детето си и да го подкрепя безкористно и без да смята, че е постоянна част от вече зрелия му живот.

Общи условия

Активация на акаунт