Майка му каза "НЕ"

• 25 288
  • 345
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Предпочитате, ако децата ви имат репродуктивни проблеми да останат без поколение само и само да не осиновяват и да не прибягват до инвитро?  Shocked

# 181
Докато не му дойде до главата, всеки е много силен и вилен на думи.

# 182
  • Paris, France
sea.sea, такива са нашите разбирания, желания и избор. Децата ми са свободни да избират. Засега ги възпитаваме а какво ще решат си е тяхна работа. И как точно ще се сдобият с поколение като осиновят  newsm78  В западния свят много хора остават бездетни и това е прекрасно. В моя район 25% от жените на моя възраст (45-50) никога не са родили дете. И предвид възрастта никога няма и да имат. Живеят си чудесно. Тук всяко четвърто осиновено дете е разсиновено по-късно и захвърлено. А колко малтретирани осиновени деца има! Откраднати от истинските родители за да бъдат продадени. Зловещо е.

Говорили сме с децата - те самите смятат, че ако хора с деца се разведат не бива да имат други допълнителни деца. Майката на най-добрия приятел на сина ми забременя когато синът и беше на 13 от новия си бездетен приятел. Синът сега е шитнат да живее сам в гарсониера а майката няма време за него. Приятелят уж нямаше нищо против а след време почна да не го иска.

# 183
  • София
Nevena, аз полагам  усилия да не съдя никого в живота, камо ли във форума. Разбира се, че всеки има право да решава за себе си, просто на мен ми е много странен и далечен този начин на мислене.

Аз имам брат от друг баща и не го деля по никакъв начин с другия си брат, нито мисля, че той страда  от това, че имаме различни бащи.

Може би е прекрасно е да нямаш деца, ако не искаш, ако искаш обаче и не можеш поради здравословен проблем, не виждам нищо лошо нито в осиновяването, нито в инвитрото. Моето дете е естествено заченато, но никой никога не знае пред какво може да се изправи и какво може да му се случи. Аз лично бих подкрепила децата си да бъдат родители, ако го искат - било то естествено, инвитро, осиновяване и т.н

# 184
  • Paris, France
Радвам се за вас, sea.sea. Баща ми е имал други деца от предишни връзки. Никога не съм ги виждала и за съжаление май вече не са сред живите. От майка ми те бяха споменавани във връзка с издръжките - моята и техните. Свързвам ги с дрязги за издръжки и имам едно наум. Баба ми бе обезнаследена от полу-сестра си а дядо ми от мащехата си. Може би затова съм предпазлива. Развод или раздяла с дете са тежки, с две - три пъти по-тежки.

Аз съм единствено дете, единствено внуче и единствено правнуче по майчина линия и нямам опит с общуване с братя и сестри. На майка ми и беше тежко да ме отгледа а имаше добра заплата и помощ от двамата си родители. Разбирах желанието и за личен живот и гаджета, но съм облекчена, че не се ожени и няма други деца (наследници  Mr. Green).

Синът ми много вероятно няма да може да има деца, защото се роди много недоносен и 75% от силно недоносените момчета са безплодни. Дъщеря ми не иска деца и отбягва малки деца. Тяхна си работа. Сега, например, не позволявам да се купуват животни от развъдници, защото има много улични. Осиновяваме само големи изоставени животни. Дъщеря ми ме врънка за породист дакел. Няма да и го купя. Но не мога да я спра да си купи един ден, нали? Същото с осиновявания и разплодници - като искат да ходят! Опитвам се да възпитавам уважение към чуждия живот, семейни връзки итн.

Хубаво е авторката на темата да прочете различни мнения и да намери своето.

Пожелавам ти само щастие и радост с прекрасното ти семейство  Hug

# 185
Това за безплодието при екстремно недоносените момчета го чувам за първи път.
Невена, разсъжденията ти ме стряскат.

# 186
  • София

А, на мен ми е интересно от първа ръка да чуем какво мислят там хората и да спрем да си създаваме илюзии, гледайки филми, в които родителите се женят по няколко пъти и доведените деца все са обичани като свои, " защото са деца".

Що се отнася до нежеланието да се възпроизведат- стресиращо е нарастването на % хора, обзети от безграничен егоизъм, готови да осиновяват куче след куче, но не желаещи дете.

# 187
Стряскащи са, но пък тя не ги натрапва на никого, а за себе си е свободна да изповядва каквото си иска. Peace

# 188
  • София - Рим и обратно
Това за безплодието при екстремно недоносените момчета го чувам за първи път.
И мен. Но всеки си носи товара от детството. Лошото е, когато зорлем го предаваш и на децата си, изкривявайки и техните възприятия.

# 189
...И когато на живот и смърт се мяташ на последния влак,без да мислиш колко е читав и переспективен ,без трезва преценка за бъдещето и под въздействие на емоциите ,само и само да се сдобиеш с поколение.

# 190
  • София - Рим и обратно
Това в каква връзка? Между другото, по-разбираемо ми е да се метнеш на последния влак и да си имаш поколение, отколкото да се пазиш сто години за Идеалния, който не идва и да си остарееш сама като кукувица.

# 191
  • София
Това си мислех, докато четях Невена.
Тя е едно дете, но е родила две и не ѝ ли е притеснено, че те ще останат сами като кучета, само че тях няма кой да осинови? newsm78

# 192
Това в каква връзка? Между другото, по-разбираемо ми е да се метнеш на последния влак и да си имаш поколение, отколкото да се пазиш сто години за Идеалния, който не идва и да си остарееш сама като кукувица.
А по-добър ле е варианта да се хващам като удавник за сламка. И после ако не вървят нещата и не е подходящия човек за теб почват скандалите. По-добре ли е едно дете да расте в е такава атмосфера.  То човек никога не може да е сигурен на 100% че е срещнал подходящия човек, но това не значи да се хвърляш на първия срещнат само и само да не остарееш сама.

# 193
Чакай сега, за скандал трябват двама. Ако не е 100% подходящ за теб, има няколко начина да се мине без скандал. В крайна сметка винаги има развод. 

# 194
Така е, трябват двама. Колкото той може да не е подходящ за теб, толкова и ти може да не си пододяща за него - но крайния резултат е един и същи. И как да се избегне скандала, да си мълчиш винаги за общото благо? А като краен вариант развод едвали на детето това би му се отразило чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт