8 клас - Ваканцията си тече, а който иска и чете!

• 74 239
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Бети, вече съм минала един път през тинейджърството с големия ми син. Едно от най-вредните неща, които един родител прави е да налага своите мечти за неговия живот. Детето трябва само да мечтае за себе си. Забрави за мечтите и надеждите си. Помогни му да открие своите. Знам, знам, много е трудно. Но ако не е отличник, няма да пропадне. Бъди сигурна. По-скоро намери начин да си върнеш връзката с него. Важно е той да разбере, че си на негова страна, а не срещу него. Ти си майката, ти ще намериш пътя към детето си. Ние тук много съвети може да даваме, но не познаваме теб, детето, семейството, като теб.
От опита с големият син и приятелски деца, мога да кажа следното - на първо място е важно да ги опазим живи и здрави през тази трудна възраст и на второ място да не губим връзката с тях. На някои може тези неща да им се струват елементарни и недостатъчни, обаче ако те не се случат, нищо друго не може да се случи после.
Много ще ти бъде полезно, ако прочетеш някои книги за тинейджърството и специално за момчетата в тази възраст. Ще видиш разликата в светогледа - твоя и на детето и мисля, че ще можеш да го разбереш по-добре, да се успокоиш и да видиш, че не всичко е изгубено.

Последна редакция: вт, 25 юли 2017, 10:49 от Жълто Цвете

# 346
  • София
Бети Hug
Прегръдки и ще намериш подхода към него, който е различен за всички майки и децата им.
При нас също има облаци, защото на племенницата доста неща разрешават, а ние май сме доста по-консервативни с баща й. Опитваме се да търсим златната среда, пък като тръгне на училище ще се видят нещата. От лоша компания най-много ме е страх. В тази възраст лесно се поддават на влияние и понеже трябва ,а и им се иска да са интересни, правят глупости децата. Tired ooooh! Whistling Crossing Arms
Май 8-ми клас си е отпускарска година според наборите, а жалкото е, че тогава де факто учат езика. Rolling Eyes
Всеки иска най-доброто за детето си, просто в тийнейджърската възраст представите на децата и родителите за "готино" и "върха" рязко се разминават. Whistling
Ще намерите път един към друг отново сигурна съм и да ти кажа честно и аз предпочитам май да съм приятелка повече и по-малко родител в тази опасна възраст и време. Peace Praynig Hug

# 347
Няма ли вече някой да се похвали с 4то класиране?

# 348
  • София
Колко много се променят децата ни.... Факт е, че е дошъл или много скоро предстои момента, в който приятелите заемат важна част от живота на нашите деца, а семейството придобива досаден облик. Моят син почти няма желание да ходи с мен където и да било. Всякакви бивши атрактивни за него предложения за кино, басейни, любими атракциони и заведения, вече са му досадни и нежелани, когато са свързани със семейството. Даже не иска да ходи с нас на море. Щяло да му бъде скучно по-добре да си остане в София с приятелите. Тъжно и горчиво е за преглъщане, на моменти и на мен не ми издържат нервите и спретвам по някое скандалче, но това влошава положението. Опитвам се да бъда негов приятел, да говоря не като майка, понякога ме допуска до своя свят, друг път грубо ми тръшва вратата на тийн ежедневието си..... И аз си искам онова амбициозно момченце с отличен успех в училище, но то се загуби някъде по пътя. Моля се, наистина да съумеем да запазим децата си здрави и далеч от пошли и пагубни пороци. Лично аз непрекъснато давам примери вкъщи за други деца, които са се пуснали по течението и в крайна сметка са получили един посредствен живот, без успешно образование и реализация. Понякога ме слуша, друг път ми казва, че съм досадна майка и не иска да му философствам изобщо.... Сложно е... Мен също ме е страх от бурните години, които ни предстоят. Моят син също се оплаква на приятелите си, че ще ходи на "тъпо море с майка си" и там ще умре от скука... Преглъщам, но ми е мъчно. Надявам се да не се загубим съвсем по пътя напред. Аз съм либерален родител, отворена съм за всякакви разговори вкъщи... Обяснявам за секса,спина, венерическите болести и наркотиците, гейовете без цензура. Купувам дори презервативи. И въпреки това има ситуации, в които избухвам, после утихвам.... Е, нека си пожелаем да бъдем приятели за нашите деца и да не ги загубим по пътя... Wink

# 349
  • София
Dani N,  след като паралелката е в същото училище, не виждам причина да се налага да теглите документите, за да ги предстваите после ..... в същото училище.Laughing Най-добре според мен  е  утре сутринта  да звъннете в канцеларията на училището и да питате как се очаква да процедирате. Успех!
За съжаление се оказа, че е необходимо изтегляне на документите и освобождаване на нашето място, за да участваме в четвърто класиране, макар че паралелките са в едно училище. Доста рисково е и се отказахме.

# 350
  • София
Добре де, защо да е рисково, изтегляте си документите и увисвате незаписани никъде, да. Но ги подавате на същото място като училище. Отделно знаете, че  освобождавате място в паралелка, което не е публикувано никъде като такова. Не може ли да кандидатствате и за двете места? Много е мъглява тая работа с това 4-то класиране, всеки си прави каквото си иска. Ако бяхте изтеглили документите, това място щеше да бъде обявено като свободно едва след излизането на класирането за другото.. А и значи ли това, чеподало оригинал девойче  в 35-то (тези свободни места взех за пример) може да кандидатства само за 4-те строго момичешки места, но не и за двете без квоти примерно? Защото това е друга паралелка?

# 351
  Рисково е за да няма кандидати и да влязат "подходящите".

# 352
Жълто Цвете, това не бяха мои лични мечти. Говоря за училището. Той го искаше, аз исках испанската. Имаме близки, завършили гимназията, учили в хубави университети в чужбина и намерили добра реализация. Аз го насочих само към езикови гимназии, защото му се отдават езици.
Благодаря още веднъж на всички, които се включиха с мнения. Да, трудни години предстоят.

# 353
  • София
  Няма ли някой да се похвали с прием?! Нали днес излизаше 4то класиране? Или се обърках нещо...

# 354
  Леля Ог, мисля, че сроковете са различни.

# 355
  • София
В различни училища излиза на различни дати. В СМГ е излязло, но дали това е детето на Аниника може да каже само тя. Упоменат е само бал.

# 356
  • София
  Еми стискам палци да си отдъхнат и последните, които още са на въртележката. Дано се похвали някой!

# 357
Искам да се похваля,че това сме ние с бал 464.75.Устискахме почти цялото лято и сега сме приети в СМГ отново защото сме там от 5 кл.Много нерви,много напрежение и сега за нас започва лятото.Искам да благодаря на всички ,които ме подкрепяха и вярваха ,че ще ни приемат.Благодаря.Весело лято на всички!

# 358
  • София
  Ето това да се чува! Поздравления! Доста сте се измъчили, но поне всичко е завършило успешно. Успех!

# 359
Много благодаря!!!

Общи условия

Активация на акаунт