8 клас - Ваканцията си тече, а който иска и чете!

• 74 179
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,
някой има ли ясна информация за препоръчителните книги, които да се четат през лятната ваканция за 8 клас, съобразено с новата програма по литература 2017-2018?
Благодаря предварително!

# 586
Моят е на вълна сприятеляване с бъдещите му съученици. Направил е група във фейсбук и даже мислят да се срещнат за да се запознаят преди началото на уч. година.

За четенето: В момента чете не много ентосиазирано "Дон Кихот".

# 587
Старогръцка митология. Митове за Прометей, за Едип ; Троянски митологичен цикъл
Омир. „Илиада“ – I, VI, XX II, XXIV песен
Сафо. „Любов“
Софокъл. „Антигона“
Бибилия. Библейски сюжети за грехопадението, Каин и Авел, Мойсей; за Исус, за Богородица;
откъси от Евангелие от Матей и Евангелие от Йоан
„Пространно житие на Константин – Кирил“
Константин Преславски. „Азбучна молитва“
Черноризец Храбър. „За буквите
Дж. Бокачо. Из „Декамерон“ – Ден първи, Новела трета – „Притча за трите пръстена“
Мигел де Сервантес. Из „Дон Кихот“ – I и VIII глава
У. Шекспир. „Хамлет“. Сонет 91. Сонет 130

# 588
Привет момичета!

Толкова приятно ми стана да ви прочета .
И моята девойка чете много, но не от задължителната литература. За сметка на това си поръча някакви юношески романи от амазон и поне ги чете на английски, че да поддържа нивото. Има няколко произведения от задължителната литература прочетени, но тя е при баба си и не съм много в час.
И нея я е треснала суетата. Правела разни упражнения, защото трябвало да се стегне хихихих. А тя е толкова злояда...Но няма лошо да се занимава с нещо.

# 589
И моят син чете. Като решат с компанията да се скитат някъде и той послушно се прави на запленен от четивото, докато го пусна. Най-важното от "Хамлет" е, че Хамлет е син на чичо си.

# 590
  • Пловдив
Мисля да го пробвам и с някое адаптирано издание на Библията - мисля че няма да ми се получи, но пък съм длъжна да опитам.
Препоръчвам ви "Библията, преразказана от Пърл Бък". По нея са учили миналата година 9 клас, откъсите са същите. Написана е разбираемо за осмокласник, в нея има всичко дадено в списъка от Библията.

Последна редакция: чт, 03 авг 2017, 23:05 от Спливитет

# 591
  • Русе
Светослав четеше от тук за библейските истории
Скрит текст:
Накратко са дадени историите и после има по надълго разнищване, но се съмнявам да стигне до дългото.

# 592
  • Русе
И аз да се включа по темата и да се похваля ( оня с папионката. липсват ми старите емотик. Sad)
Алекс и Хамлет се разбраха. Постигнаха някакво съгласие, разбраха се кой кое и днес мисля да го тормозя с Библията. Имаме детска такава.

# 593
  • София
Леле, вкъщи се четат само книги за фитнес и по темите "Как да стана неустоим за момичетата"....  Направо ще получим комплекс за малоценност..

# 594
Ами моята девойка още е далеч от тези трепети, та чак ми е странно и книги, че чете младежът на темата. Но и това ще дойде.

# 595
  • столицата
Оказа се,че и моята девойка е започнала да прави упражнения. Статистика 1.62 м. 41кг. Плува всеки ден. Възможно е да чете Дон Кихот. Не съм питала;),но си го взе от приятели:)

# 596
  • София
Оказа се,че и моята девойка е започнала да прави упражнения. Статистика 1.62 м. 41кг. Плува всеки ден. Възможно е да чете Дон Кихот. Не съм питала;),но си го взе от приятели:)
Къде ходи на плуване?
Може ли да препоръчате басейни в София?
Ние сме в Княжево по принцип, но до доста места може да стигне с ГТ, така че приемам предложетия.  bouquet

# 597
И нашият младеж е далеч от любовните трепети.
Галимар, много фина е девойката ти.

# 598
  • София
Къде ходи на плуване?
Може ли да препоръчате басейни в София?
Ние сме в Княжево по принцип, но до доста места може да стигне с ГТ, така че приемам предложетия.  bouquet
В хотел Рамада, на гарата, има добри треньори. Лятото няма много хора.

Ще допълня: преди 5 години обиколих всички басейни. В държавните хвърлят такава химия, че на първата тренировка в БФС на мен ми изгоря гърлото, защото седях до басейна. Отписах я на секундата. В "Принцес" беше тогава тренировките бяха по 1-2 деца на 25 метра коридор. На Виктория спа е басейна. Излиза12-13 лв. тренировката, лошото е, че много хора го научиха и сега събота и неделя е претъпкано. Няма определени часове, само се съобразяваш със смяната на треньора. Съблекалните са големи, чисто е. Провеждат състезания от две години.

Последна редакция: пт, 04 авг 2017, 16:38 от aninica

# 599
Библия за деца и ние имаме у нас.
Ще я намеря.
Младежът няма да е никак доволен, че ще му връча още една книга за четене.

Общи условия

Активация на акаунт