8 клас - Ваканцията си тече, а който иска и чете!

• 74 118
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  Нищо не знам за Созопол. Те много искат да ходят, но сега половината от "отбора" са в АК, другата половина остана в 125-о. АК не организират нищо за зайците (не е питал и не знам за такова нещо), а 125-о сигурно ще искат да си направят собствен отбор. Та е неясно засега. Пък може да се уредим със септемврийска ваканция. Wink

# 46
  • гр. София
 Heart Eyes Амбърче, Добро утро и успешна нова седмица bouquet
Благодаря ти за започнатата нова свежарска лятна темичка  newsm51 Хубаво е да видим и децата си, вече приети в желаните училища  Grinning
Ние, заедно с дъщеричката очакваме гостуването ни в бабината ни къща, недалеч от Русе, по поречието на р.Русенски Лом. Вече щерката чете препоръчителната литература - "Дон Кихот".
Хубав ден!
P.S.- Prizma и aunt Ogg ще ме уморят от смях с тези Сорокъл, Каин и Адел  Joy Joy Joy

Последна редакция: пн, 17 юли 2017, 10:49 от Mama Mimi

# 47
  • София

aunt Ogg Simple Smile

Да и при нас е подобно положението, а нашата септемврийска почивка е планувана и платена. Нямам търпение, за любимия Пелион, диво и спокойно, даже и без интернет.

# 48
  • София
И аз да се запиша - за нас рискът от участието в трето класиране беше неуспешен - изгубихме си мястото от второ и не се класирахме напред.
Както и да е - явно ще се ориентираме към частно училище, колкото и да съм предубедена.
По повод коментарите за "плащане" за четвърто класиране - проведох разговор с шефката на приемната комисия към РУО - София. Принципно четвъртото класиране се одобрява от РУО, така че има вътрешни указания до директорите на училища приемът пак да е въз основа на бала на децата.
За надплановия прием нямам никаква идея как се случва, обаче....
Недейте да съжалявате. Вашето място ще се появи на четвърто класиране. Говорете още днес с Директора на училището. Аз, като изтеглих документите поговорих няколко минути и ме увериха, че няма да има проблем да се върнем на старото място. Важно е, че сте направили всичко възможно.

# 49
  • София
Здравейте и от нас! Simple Smile
Свилен ще учи в АК. От задължителната литература е прочел само Илиада, всеки момент ще започне Одисея (от една седмица не оставя телефона Simple Smile ). Успоредно чете Синовете на великата мечка.
В момента сме на море, но от снощи не спира да вали. Sad

# 50
  • Пловдив
Хаха, а за Ахмед и Ахмак чували ли сте? Все варианти на Ахил, ама не по книгата, а от филма Троя Grin

# 51
Чували сме, но в обратния вариант - малката ще бъде пети клас и чете митологията и ме пита за един майстор на гьозлемета на морето как се казваше - вика Ахил ли беше? Той човекът е Ахмед.  Joy
Пък младежът един ден много сериозно ме информира, че няма да имат танци въпросната вечер, защото в читалището щяла да пее някоя си Чакандърова  Joy.

# 52

Да и при нас е подобно положението, а нашата септемврийска почивка е планувана и платена. Нямам търпение, за любимия Пелион, диво и спокойно, даже и без интернет.
Ей досега се разхождах из Пилио със street view. Mного ми се ходи на мен, но пубера искал социален живот да има.
Миналата година намерихме перфектната комбинация на Корфу - имаше и диво и социален живот. За тази година нищо не съм резервирала.

# 53
На 15ти септември детето се върна като попарено. Вместо в класа да са 26 деца и най-много плюс едно, две, заради еднакъв бал, класът беше от над 30 деца. Мисля, че бройката беше 32, но не помня точно, а сега няма как да попитам, че са извън България на почивка. И не само в техния клас е било така. И в другите също е имало голям надпланов прием. Беше голям шок и разочарование.
Но искам да кажа, че не обвинявам само директорите за това. РУО също е в играта според мен, а и нищо чудно и МОН. Така се вкарват "своите" си деца на различни "подходящи" хора.

Здрави да сме! Другото са бели кахъри!

Това означава по около 5 деца надпланови на паралелка, сметнато за всички паралелки (не вярвам да е било само в една това), означава прием на почти цял един клас. Надпланово. Що не си направят направо нова паралелка за надплановите и не ги "омесват" с плановите.
Интересен казус е това. Да вкараш едно-две деца по някаква причина е едно, да вкараш 15 деца е друго. Има ли къде да се проследи тази тенденция? Какво печели директор от голямо количество надпланови? То предполагам става ясно впоследствие надплановите деца чии деца са точно, има родителски срещи и родителите им се виждат кои са.Confounded

# 54
  • София
Ей досега се разхождах из Пилио със street view. Mного ми се ходи на мен, но пубера искал социален живот да има.

Ние ще бъдем две семейства с по две деца, на една възраст. Това ми е перфектния вариант. Хем децата си имат компания и не им е скучно, хем не сме много хора, и всеки да има претенции и да дърпа на различна страна.

# 55
Интересен казус е това. Да вкараш едно-две деца по някаква причина е едно, да вкараш 15 деца е друго. Има ли къде да се проследи тази тенденция? Какво печели директор от голямо количество надпланови? То предполагам става ясно впоследствие надплановите деца чии деца са точно, има родителски срещи и родителите им се виждат кои са.
Известна представа дават резултатите от ДЗИ по БЕЛ, но не знам дали ги има синтезирани за последните няколко години. За последната учебна година могат да се видят тук. Ако знаеш какъв е бил план-приемът за този набор и го сравниш с бройката на явилите се на ДЗИ по БЕЛ, ще добиеш някаква представа.

# 56
Интересен казус е това. Да вкараш едно-две деца по някаква причина е едно, да вкараш 15 деца е друго. Има ли къде да се проследи тази тенденция? Какво печели директор от голямо количество надпланови? То предполагам става ясно впоследствие надплановите деца чии деца са точно, има родителски срещи и родителите им се виждат кои са.
Известна представа дават резултатите от ДЗИ по БЕЛ, но не знам дали ги има синтезирани за последните няколко години. За последната учебна година могат да се видят тук. Ако знаеш какъв е бил план-приемът за този набор и го сравниш с бройката на явилите се на ДЗИ по БЕЛ, ще добиеш някаква представа.

Благодаря, сметнах. Ако данните от сайта на училището са достоверни, да допуснем +- 2-3 деца напуснали/ново постъпили през годините на обучение, и да допуснем, че съм се ориентирала правилно, то "грешката излиза вярна", едно двайсетина деца са надпланови, направо си е цял клас, разпределен по паралелките.
ПП. Търся "шокирано емотиконче", но не го виждам.

# 57
  • София
Сметнапалата, специално 73 то не приемат всяка година една и съща бройка деца. Те редуват 4 паралелки с 5 паралелки за прием. Ако приемем, че завършващите тази година са били 5 паралелки, значи в случая всичко е ОК.

# 58
  • София
Лесно се пресмята колко паралелки са били приети през 2012. Тази година - 4, през 2016-5, през 2015-4,  през 2014-5,  през 2013-4, през 2012 - 5. Пет класа по 28 деца (това е май последният випуск преди  намаляването до 26 деца в паралелка)=> 140 деца. На матурата по БЕЛ са се явили 153, значи горницата е 13.

# 59
Сметнапалата, специално 73 то не приемат всяка година една и съща бройка деца. Те редуват 4 паралелки с 5 паралелки за прием. Ако приемем, че завършващите тази година са били 5 паралелки, значи в случая всичко е ОК.

Не, аз го сметнах на база 5 паралелки. После си направих труда да зачета училищната тема, която съвпада с годината, която ме интересува и там е подробно разнищен проблемът. Т.е. истина е, надплановият прием е факт, но не с две-три деца, а с доста повече. Дали и следващите години е било така-допускам да. Дали тази година ще е така-допускам пак да.
Здраве да е.
ПП. Единствено съм смятала на база 26 деца, а не 28, не знаех, че по план са били 28. Ок, 13 да са децата, не 23, пак е различно от 3. Три деца се сливат с обстановката, 13 вече бодат очите, и са изболи и на тогавашните родители-четох ги ей сега в стара тема по темата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт