Мъжете и жените говорят различни езици

• 23 499
  • 319
  •   1
Отговори
# 90
  • Монреал
Коя мисъл? Това е въпрос все пак.
Претендираш за невинност и наивност сякаш това не е бил риторичен въпрос, намеквайки, че съм предизвикал "такова поведение". Simple Smile

Можеше да ми го кажеш директно, мъжката. Wink

# 91
zemonti, директно, човешката, един съвсем добронамерен съвет - когато говориш с жена, не й приписвай особеностите на жена си, и не си "превеждай" казаното по нейната логика. Рискуваш да не разбереш наистина какво ти казват.

# 92
  • Ямбол
Не, не намеквам това. Това, което съм казала, е точно това, което мисля. Дали си го предизвикал или просто партньорката ти е такава, не знам и не ме интересува. За мен не е нормално в дълга връзка хората да си говорят така.
Женската или мъжката, все тая, има такива връзки, в които жената лъже и крие, мъжът лъже и крие и това е обременяващо за връзката, хората се изморяват от такива действия.
Преди да си си помислил, че говоря за вашата връзка - не, говоря по принцип.
Давам пример - жена обича да си купува обувки, но се крие от мъжа си и си складира обувките на работното място. Излиза с едни обувки, преобува се, докато е на работа, после се прибира със старите и така всеки ден. Такива отношения във дългогодишна връзка са ми непонятни.

# 93
Жените са по-интелигентни емоционално ,имат по-богат речник.Да  се чудиш  как най-добрата любовна поезия  от написана от мъже.Може би защото преди време на жените достъпът и общественото мнение  са били ограничаващи за разкриване на топли чувства.Но  в живота  си е така.Имат повече да се изразяват.

# 94
  • Монреал
Двайсетгодишна връзка и се налага да ти говорят така?
Претендираш, че това е искрено запитване, без риторика? Нищичко не влагаш в "налагането"? Simple Smile

# 95
Пресен пример от миналата седмица: Имахме уговорка с жена ми да свърши нещо сутринта (аз започвам и свършвам работа по-рано). Тя не го е свършила и ми текства, че следобяд е много заета, но въпреки това щяла да излезе по-рано от работа за да го направи.

Явно жена ти се чувства притисната да ти се оправдава, щом бърза да се отчете, а това си е вид тормоз. Ако аз трябва всеки път да си измислям оправдания защо не съм свършила нещо, ще откача. Тормозите си жените изтънко, налагате им психически натиск, разпитвате ги и после се чудите защо шикалкавят. Ами така става то, когато знаеш, че не можеш да се отпуснеш и да говориш директно, защото ще последва неприятно разпитче с цел разобличаване. И ако всички жени ти говорят така, сигурно проблемът е в теб, а не в тях. Има мъже, които не предразполагат към подобно хитруване.
Ако искам да миткам в мола, ще миткам, няма да е нужно да давам предварителни отчети, ако не съм свършила нещо, а съм обещала, това е положението - забравила съм и точка, никой не ме кара да се чувствам виновна, че забравям или че ме мързи, така че спокойно си продължавам и без да текствам (ама че тъпа дума).

# 96
  • Ямбол
Претендираш, че това е искрено запитване, без риторика? Нищичко не влагаш в "налагането"? Simple Smile

Да. Питам, след двайсет години и ѝ се налага да ти се обяснява по този начин?

# 97
  • Насред хаоса

Едно си дядо знае, едно си бае. Смених "баба" с "дядо", да не кажеш, че пак не е директно. Няколко човека ти казаха, че говорят в прав текст и казват това, което мислят, ти упорито си държиш на теориите, че някой говори заобиколно, неискрено и както там още го разбираш. След като търсиш видими само за теб неща, естествено, че ще си ги намираш. И ако жена ти се обяснява, вместо да говори в прав текст, може би трябва да потърсиш причината в себе си. Не виждам защо, ако няма причина, една жена ще предпочете да се обяснява със сума приказки, вместо да каже "забравих", "не желая" и това е.

# 98
  • Монреал
Три основни вида реакция:

1. Отричат, че много жени се изразяват заволалирано
2. Отричат, че много жени се изразяват заволалирано, но в следващото изречение реално го правят.
3. Съгласни са, че много жени се изразяват завоалирано

Много малко мъже могат да отгатнат истинския смисъл на женските думи.

"Няма нужда" означава "помогни ми".
"Добре съм" означава, че много си я закъсал.

Много жени си създават образ за конкретна ситуация или подход в главата и искат мъжът сам да достигне до извод как трябва да действа, защото ако те ясно заявят какво искат или насочат мъжа, няма да е "естествено".

Абе има ли любов не е трудно да си разберем езиците, няма ли я обаче е невъзможно.

...А относно това, когато кажа, че съм "Добре", наистина "Не съм добре", но защо трябва да разбира отсрещната страна какво ми е.

Според мен си е много хитра жена му.  Mr. Green
Подобен случай - ох, колко съм уморена, направо съм пребита, само малко да си полегна, и ще стана да....И съответно мъжът винаги отговаря - не се безпокой, аз ще го направя. И така всеки ден.
според мен ти е подсказала, да и кажеш-  не се притеснявай , аз ще го направя  Simple Smile

Ако на прост въпрос от вида "Къде си?" получаваш винаги отговор на минимум 100 метра от действителното местонахождение какво разбираш в действителност?
п.с. Уточнявам. Не познавам жена която на този въпрос да е отговорила с точност под заветните 100 метра.

..но това с местонахождението, може би скриват истината за успокоение, заради това,че закъсняват или са се отплеснали в някой магазин

Моето мнение е, че ще усетя кога разбирам жената (не искам всички да разбирам) едва когато спра да се обвинявам, че не я разбирам

Жените са по-интелигентни емоционално ,имат по-богат речник.

Да не изпадаме в спор колко от тези примери са подходящи. Да кажем, че съм се заблудил за всеки трети.  1dating

# 99
  • Испания
По-лошото от жена с логорея е мъж "дървен философ".

Горката жена! Дали пък може да проведе разговор със съпруг-монологист? ЖДНБ!  Sweat

Пуска тема, за да се разправя с пишещи в женски форум и за да се оплаква от жена си, с която има щастлив брак вече 20 години. Как да не му повярва човек! Sleeping

Тропа човекът с крак, държи на своето, чете, препрочита, за да извади някакви цитати, и краде от времето за семейството. Sleeping

# 100
Наистина преставите и реакциите на мъжете и жените са различни. Направило ми е впечатление, че когато аз говоря по телефона, мога да изпадна в подробности, да описвам незначителни случки от ежедневието си и разговорът продължава обикновенно между 15 минути и 1 час, докато мъжът ми говори направо и само, когато има да каже нещо говори по дълго по същество. Когато ходиме на почивка, аз тръгвам с голямо количество багаж и се учудвам, че мъжът ми си е взел само  един чифт обувки. Ходиме на пазар заедно и аз обикновенно разглеждам с часове магазините за дрехи, докато той направо харесва нещо и купува, но когато отидеме в голям магазин за майстора, той просто ме побърква, как може да избира дюбели половин час.

# 101
violet_2006, това са просто особености на човека.
Аз съм като мъжа ти, най-добрия приятел на мъжа ми 1:1 с теб.
Нямат нищо общо с пола тези неща...

# 102
Най-обичам профил с анализи по картинка.

Колкото обичам жени дървени философи, дваж по-неприятни са ми мъжете лаладжии тип дървен философ със самочувствие.

С една прословута потребителка с 3 деца ще си паснете като дядовата ръкавичка по изказвания и мисло-поток. Даже се пообърках мислейки, че тя се е замразила и пише от нов профил.. ooooh!

# 103
Наистина преставите и реакциите на мъжете и жените са различни. Направило ми е впечатление, че когато аз говоря по телефона, мога да изпадна в подробности, да описвам незначителни случки от ежедневието си и разговорът продължава обикновенно между 15 минути и 1 час, докато мъжът ми говори направо и само, когато има да каже нещо говори по дълго по същество. Когато ходиме на почивка, аз тръгвам с голямо количество багаж и се учудвам, че мъжът ми си е взел само  един чифт обувки. Ходиме на пазар заедно и аз обикновенно разглеждам с часове магазините за дрехи, докато той направо харесва нещо и купува, но когато отидеме в голям магазин за майстора, той просто ме побърква, как може да избира дюбели половин час.

и аз говоря кратко по телефона, не обичам обяснения да давам или да получавам, когато сме на кафе да на телефона не, в магазините за дрехи влизам по необходимост Simple Smile , не за развлечение, бързо каквото ми трябва и без да се отплесвам,жена съм Simple Smile , а за дюбелите не ги избира , а разсъждава , сигурно наум изкарва целия процес по монтажа и предвижда ще стане ли и какво ще му е необходимо още Simple Smile

# 104
Всичко опира до гъвкавост. Има хора, с които мога да се отплесна да говоря 3 часа по телефона и други, с които мога да проведа точно 3 минутен разговор, но да е също толкова съдържателен, колкото първия. Вместо да се опитвам да ги променям или напрягам от многословността на единия и лаконичността на другия, предпочитам, щом мога, аз да съм адаптиращата се.

Авторът ако учи сина си, че женското "не" значело "да", халал да му е. Те и изнасилвачите така смятат.

Общи условия

Активация на акаунт