НПМГ - 2

• 109 544
  • 785
  •   1
Отговори
# 255
Agitak, дано по-бързо се изясни въпроса с директора, че да може да се действа пряко по вашият проблем.
Надявам, се на най-доброто за това училище...

# 256
  • София
...
Много ми харесва, че темата се раздвижи, ..., вкл. и разногласията, които си споделяме и обсъждаме!
Simple Smile

На мен това ми прилича повече на монолози, не на обсъждане. Но може би не разбирам, понеже нещата, които описвате не са се случвали в класа на дъщеря ми.

# 257
Аз искам отново да помоля родители на деца в паралелка "Софтуерни и хардуерни науки" да споделят за обучението, програмата, учителите...
Общо взето интересувам се от всичко.

# 258
  • нейде там, където ....
agitak, интерес и мотивация за мен са различни неща.  Мотивацията ще ме накара да уча и скучни неща, ако знам, че ще ми трябват за нещо, което ми е интересно и искам много. В твоя пример - да правя или да гърмя фойерверки. В първия случай сигурно ще искам да стана химик, а във втория - да си имам агенция за партита. Едното може да ме насочи към НПМГ, другото - към НФСГ. И за двете обаче ще трябва да мина НВО и ще са ми  мотивацията да уча по български език и литература в седми клас, колкото и да не ми е интересно. Ученето е работа скучна в общия случай. Това, което мога да направя с него - интересно. Мисълта за резултата ме мотивира да продължавам да уча и да не се отказвам. Peace

Колкото и да е му е добре на детето ми в училище, чака си с нетърпение ваканцията.  Laughing

zori80, в предната тема за НПМГ във форума има мнение на НПМГ sysadmin от 2014 за идеите на паралелката, но не знам до колко са успели да ги реализират.
 "В КН ще се изучават мощни езици за програмиране от високо ниво, много (ама наистина много)алгоритмика, най-съвременните технологии, прилагани в IT индустрията. Предвижда се обучението да е съпроводено с практики във водещи фирми от бранша. Очакваното натоварване на учениците в паралелката е много голямо и вероятно няма да е по силите на повечето средностатистически български ученици. Планираното ниво при завършване на обучението е еквивалентно на 2 курс във водещите световни университети по специалността. Целта е към края на 10 клас учениците от паралелката без проблеми да започват работа във водещи наши и чужди фирми от бранша със заплата >3К $ (€)".
Предполагам, че няма да има големи разлики между тогавашната и сегашната "Софтуерни и хардуерни науки".

Последна редакция: ср, 23 май 2018, 13:48 от jd

# 259
JD, много ти благодаря. Simple Smile
Ще се радвам да се включат с мнения и родители на сегашни осмокласници, както и родители на завършващи деца от този профил, за да споделят за реализацията на своите деца.

# 260
JD, много ти благодаря. Simple Smile
Ще се радвам да се включат с мнения и родители на сегашни осмокласници, както и родители на завършващи деца от този профил, за да споделят за реализацията на своите деца.
Ще оттговаря от позицията на родител на абитурент от паралелката с профил Информациони технологии.
Съученици - умни, толерантни и възпитани деца.
Учители - преобладаващо са отдадени професионалисти, които са готови винаги да помогнат, изслушат и да обърнат внимяние на родител или ученик.
Административно - организационни дейност - има какво да се подобри и въпреки това важните неща са се случвали винаги по най-добрия начин за децата.
Професионална подготовка - за децата, за които наистина това е сферата в която искат да се развиват е отлична. Другите се налага да положат повече усилия, но пък получават много добро познание, което ще им е полезно във всяка сфера към която са се насочили.
Честит празник! Успех на всички абитуренти, натстоящи и бъдещи ученици!

# 261
Ще оттговаря от позицията на родител на абитурент от паралелката с профил Информациони технологии.
Учители - преобладаващо са отдадени професионалисти, които са готови винаги да помогнат, изслушат и да обърнат внимяние на родител или ученик.
Административно - организационни дейност - има какво да се подобри и въпреки това важните неща са се случвали винаги по най-добрия начин за децата.
Професионална подготовка - за децата, за които наистина това е сферата в която искат да се развиват е отлична. Другите се налага да положат повече усилия, но пък получават много добро познание, което ще им е полезно във всяка сфера към която са се насочили.
Честит празник!
Благодаря много за мнението.
А да попитам как стои въпроса със стажовете и обученията във софтуерни фирми? Има ли такива? Кои фирми ги организират?
Благодаря!

# 262
Честит празник!
Благодаря много за мнението.
А да попитам как стои въпроса със стажовете и обученията във софтуерни фирми? Има ли такива? Кои фирми ги организират?
Благодаря!

За стажове нямам информация, но не сме се и интерсували.

# 263
Здравейте,

Майка съм на седмокласничка, с мечтата да стане ветеринар. Минаха матурите добре,  класира се на областен кръг на олимпиади с добри резултати преди това, имаме голям шанс за паралелка Химия и биология засега. Търсим сериозна подготовка в областта на биология и химия и се бяхме насочили към НПМГ, но от няколко дни я чувам, че обмисля други варианти вече, защото в НПМГ нещата били "западнали".

Има ли тук четящи/пишещи родители  на деца, учащи там в паралелка с Химия и Биология за да споделите вашите впечатления?
Аз съм меко казано объркана, не мога да приема такава информация за НПМГ.

Благодаря предварително!

# 264
Здравейте,

Майка съм на седмокласничка, с мечтата да стане ветеринар. Минаха матурите добре,  класира се на областен кръг на олимпиади с добри резултати преди това, имаме голям шанс за паралелка Химия и биология засега. Търсим сериозна подготовка в областта на биология и химия и се бяхме насочили към НПМГ, но от няколко дни я чувам, че обмисля други варианти вече, защото в НПМГ нещата били "западнали".

Има ли тук четящи/пишещи родители  на деца, учащи там в паралелка с Химия и Биология за да споделите вашите впечатления?
Аз съм меко казано объркана, не мога да приема такава информация за НПМГ.

Благодаря предварително!

Прегледайте Националните протоколи от олимпиадите. Там личи в кое училище обучението е най добро. Също и резултатите от матура по био и хим за 12 клас.
Hands V

# 265
Здравейте Alexova,
идеята на Агитак за преглеждане на резултатите от състезания, олимпияди и матури е доста добра и във връзка с това можете да прегледате сайта: http://www.prirodninauki.bg/
Едни от последните новини са:
http://www.prirodninauki.bg/archives/10808
http://www.prirodninauki.bg/archives/10889
http://www.prirodninauki.bg/archives/10783
А това са резултати от последната олимпияда по биология:
http://www.prirodninauki.bg/wp-content/uploads/2018/04/prot-rezu … ti-bio-020418.pdf
Ето и резултатите от последната олимпияда по химия:
http://www.prirodninauki.bg/wp-content/uploads/2018/03/prot-rezu … _himia_190318.pdf
Надявам се това да ви помогне, за да направите най-добрият избор за детето си!

# 266
Да, гледала съм ги, но ме интересува дали няма промяна в последни години,  т.е търся отзиви от деца в 8 и 9 клас.
Както е видно от поста ми, имам добри впечатления и коментари от познати, но  преди да започенем да мислим сериозно да потърся по-пресни коментари.....

# 267
Да разбирам ви и затова изпратих линкове към последните резултати от нац. кръгове както и пресни новини от тази пролет.
Хубаво би било да се изкажат и родители на деца от химическите и биологическите паралелки.

# 268
alexova, сегa рaзбирaм, че отдaвaш голямо знaчение нa личните впечaтления от потребителите, но те не могaт дa ти дaдaт срaвнения с други училищa. Един ще похвaли НПМГ, друг - не. Кaк нa тяхнa бaзa ще решиш дaли конкретно друго училище е по-добро?  Смисъл би имaл някой учил и в НПМГ и другaде и дa ти дaде своето си (пaк сaмо субективно) мнение.
Колкото до зaпaдaнето (според мен), то е в ход "гaлоп" зa обрaзовaнието в Бългaрия  изобщо.
 ... Все пaк в НПМГ все още повечето кaндидaти сa прилежни и ученолюбиви децa, което предполaгa и нивото нa учене дa е добро.

# 269
Няма друго училище в София, в което химията и биологията да се изучават на такова “високо” ниво и с толкова много учебни часове. Мисля, че ако детето иска да става ветеринар, отговорът е ясен. Simple Smile
НПМГ провежда часове по биология в Биологическия факултет на СУ и по химия във Факултета по химия и фармация, които се водят от главни асистенти или професори. Децата се запознават с академичната среда още в 9 клас. Кое друго училище може да предостави такава привилегия?

Общи условия

Активация на акаунт