НПМГ - 2

• 108 606
  • 785
  •   1
Отговори
# 630
  • София
В темата съм, за да бъда аз информиран, и аз да получавам информация, не да информирам някого.

Горният пост е отличен пример за спам. Извинявам се, ако съм досадил на някого.

Е, не! Извинявай, ама спамиш не само в тази тема. На хората им прави впечатление... не казваш абсолютно нищо съществено за НПМГ, не задаваш въпроси, ами просто ей така...

# 631
Задавал съм въпроси. И не само, че не ми се е отговаряло, но точно Дидева ме обвини, че умишлено разлайвам кучетата.

И, да, спамя. В спама и при пързалките, където всички се гъбаркат.

Тази тема я следя с интерес и я смятам за сериозна. Ще продължавам да я следя, колкото и неприятно да е за някои.

# 632
Нещо бъркаш. Не съм те обвинявала в нищо. Просто изказах мнение. Четвърта година имам ученик в НПМГ. Старая се да съм полезна, доколкото мога. Ти нямаш, но пък твърдиш, че лошата слава на НПМГ продължава да се носи в пространството и претендираш, че познаваш негативите на училището, които няма да споделиш, за да не разлайваш кучетата.
Скрит текст:
И, да. Спамиш. На доста места. Не само в темите, които си посочил.
Ако ти е необходима информация чети и питай. Частните училища, договорите, плащанията...не са за тази тема.
Сега ме е яд, можеше да го запиша тук, ма много ме е яд.
С бал над този за последното класиране сте имали доста възможности. Може би е трябвало да се възползвате от тях.

# 633
Ако бяхте ми отговорили на въпросите, нямаше да избързам и на този етап, реално можеше да го запиша тук. За това ме е яд, че се подведох. И хич не ме бодат 5000 евро отзад.

# 634
Скрит текст:
Титла: Re: НПМГ - 2
Публикувано от: мента 13 в нд, 24 юни 2018, 23:35
Публикувано от: мента 13 в вт, 24 юли 2018, 22:48
Публикувано от: мента 13 в вт, 24 юли 2018, 23:37
Публикувано от: мента 13 в вт, 14 авг 2018, 23:00
МариДи, не ми е ясно как детето има ориентация по химия, след като в шести клас нищо не учат, дори не се казва химия. Моята дъщеря също има амбиция за медицина, но като и кажа химия и биология, ме гледа на парцали. Тази година ще я видя как ще тръгне с тия предмети, и ще стане ясно. От СМГ и езиковите с немски, също излизат медици. Лошата слава на НПМГ продължава да се носи в пространството. Аз лично много я харесвам и симпатизирам. Кога са олимпиадите по Х и Б.
Публикувано от: мента 13 в вт, 14 авг 2018, 23:23
Цитат на: Слънчевата в вт, 14 авг 2018, 23:12
Мента, календара със състезанията май още не е излязъл.
Ще следя темата. За негативите, ще се въздържа, да не разлайвам кучетата.
Публикувано от: мента 13 в вт, 14 авг 2018, 23:30
Цитат на: Дидева в вт, 14 авг 2018, 23:24
Мисля, че идеята ти е точно да ги разлаеш.
Не, грешиш. Искам да съм наясно със ситуацията. Да си издумкам и двете деца там, и да се налага да ги местя, определено ще ми създаде главоболия. Е, не чак, но поне второто да си спестя. Ще следя под лупа тази година работата на новия шеф.Мнението на нашата частна е, че мястото на дъщеря ми не е там. За СМГ няма да и стигнат силите, а за езикова, аз съм против. Е, в Бузема, цветарство ли да ходи.
Публикувано от: мента 13 в пт, 24 авг 2018, 21:03
Публикувано от: мента 13 в сб, 25 авг 2018, 17:33

Горният пост е отличен пример за спам. Извинявам се, ако съм досадил на някого.
Публикувано от: мента 13 в сб, 25 авг 2018, 21:28

И, да, спамя. В спама и при пързалките, където всички се гъбаркат.

Тази тема я следя с интерес и я смятам за сериозна. Ще продължавам да я следя, колкото и неприятно да е за някои.
Публикувано от: мента 13 в сб, 25 авг 2018, 21:47

# 635
  • София
Аз пък приех мнението на Мента, като че да си връща думите назад, за лошата слава на училището, щом съжалява, че не е записал детето , а е имал възможност...

# 636
Поне никой не може да ме обвини, че съм спамил. Всички постове са по темата.

Слънчева, аз все още не съм наясно с тия негативи, които се носят в пространството. Нямам за цел да компрометирам, или разнасям неистини. Познати деца са доволни от училището. Исках, и все още искам да знам от къде са тия клюки, защото дъщеря ми също натам се е ориентирала. Със синът, реших да не рискувам. Малката проклетия е друга бира, като си навие на пръста нещо, край. Като родител съм длъжен обстойно да проуча. Нямам сто дъщери, че да съм на принципа "проба, грешка".

# 637
  • София
Мента, когато на първо класиране, приеха детето ми във Втора английска, коментара на шефката ми беше, ауу ти в първа лига го буташ, ще го записваш ли? Знаеш ли какви неща се случват там?
На второ класиране, след като слънчасах, цъфнах и вързах, тя ме пита, къде ще учите. Казвам й, а тя: Абе, защо си буташ детето по тия училища? Толкова е зле и страшно там. Запиши го в някое квартално, все ще изкласи!
Няма да те питам за негативите, но дай ми пример за идеално училище, като среда и качество на обучение. В София. В провинцията има повече читави училища...

# 638
Мента, ама то и ние нямаме по 100 деца, за да правим проба-грешка с децата си. Различното при нас в темата е, че споделяме впечатления от първо лице, т.е. нашите деца са в това училище, докато ти нещо си чул, но не знаеш какво точно и ни го преразказваш, всъщност подхвърляш. А то в някой случай нали знаеш, че гроздето е кисело. Искам да кажа, едно е да ти казват - "Абе там не става", друго е да четеш мненията на родители, чийто деца са в това училище Peace
От цялата работа само мога да ти кажа, че ако наистина се интересуваш от информация за училището, то си попаднал на правилното място Hug

Пожелавам успехи на сина ти в избраното училище и успехи на дъщеря ти в борбата за НПМГ Hug

Слънчева, и на мен така са ми казвали все хора, които нямат нищо общо с НПМГ, но пък тези на които децата им бяха завършили НПМГ, всички казаха - "Браво на сина ти, че е успял, на правилното място е", така че какво да кажа, ние към момента сме доволни от училището и детето също.

# 639
Благодаря. Знам, че съм на точното място. Нямам мърдане от темата.  newsm10

# 640
  • София
8класникът ни тази година става ученик на НПМГ, но от три години "учи" там (5токласничката ни малко повече от 1,5 г.), чувстваше се добре на това място. Не знам какво се влага в думите "лоша слава", но това което аз видях там през тези години, това което чух от познати за завършлите или още учещи им там деца,  е положително:
- спокойно, достъпно, приветливо място, ангажирано с разлини съботно-неделни курсове или някакви инициативи, виждах учителите и децата от училището (личеше ентусиазма им). Виждах как се държат учениците и отношенията им между тях или един към друг, имах "добрия" пример от нашето бивше.
- доволни родители от училището, споделили за прието медицина без допълнителни уроци, или "хубаво училище, няма да сбъркате", или "как ги палят учителите, ходеха цяла зима всяка неделя на химия без някой да ги задължава"(дете с различен профил)
- няколко пъти съм комуникирала с НПМГ по телефона - адекватни отговори и реакция.
- положително отношение при записването, дори към  "не знам какво да направя, може ли да дойда пак днес и да си променя мнението с подаденото заявление за класирането" или към дете, което се колебае защото не харесва профила, в който е прието. Не бива и да се забравя как бе наименовано място за приемане на документите Simple Smile
- до толкова бе положително мнението ми към училището, че не смеех да надъхвам допълнително дете си, за да се увелича разочарованието, ако не се получи. Заблуден бе умишлено, че му трябва по-висок от необходимия бал по БЕЛ и Мат, трябваше да даде всичко от себе си и тук, както по Химия и Биология.
Ако се бяхме съобразила на 100% с желание му при подреждането, на първите 4 места щяхме да посочим 4 паралелки природни науки. Балът му позволяваше и АЕГ, където също имаше интерес, и беше нелогично да напишем всичко след НПМГ (поне така ние родителите смятахме).
Както той казва НПМГ е "сбъдната детска мечта", надявам се да е щастлив с избора си.

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 16:53 от Desem

# 641
  • София
При нас беше точно обратното. На първо класиране бала ни стигаше и за двете английски, но не и за желаните паралелки в НПМГ. За това и се подсигурихме с тях, благодарности на Дидева, за което! При записването ни в НПМГ, по повод измислената класация на училищата по балове, близка приятелка се пошегува, че на първо класиране сме приети в топ 5, а ние чакаме второто, за да се доберем до 20- тото училище в класацията. Joy

# 642
  • Варна
Мента, ама щерка ти освен, че се е ориентирала, трябва и бал да изкара, за да може и училището да се ориентира кои деца да избере. А както споделяш за сина си, прощавай ама дисциплината, с която се хвалеше, нещо сериозно си я олабил.

# 643
  • София
Извинете ме за включването, ама не можах да се въздържа. За дисциплина не знам какво е олабил или не Мента, но помня с какво дразнещо превъзходство последният след изпита по мат отбеляза за сина си по повод 24 задача, че който си го може, просто си го може. Такова изказване предполага справяне с 24-та, а оттам и с целия изпит по мат, от което пък следва достатъчно висок резултат за прием..Изборът на частно училище  като по-малък дявол и явното съжаление, че детето не е в НПМГ, показват друго.

# 644
Решил е 24, с грешка в Б подусловие, но има грешки в пресмятането на други задачи.

Изводи всеки да си прави каквито иска, не ми се ангажира с ничие мнение. В оправдателен режим също не ми се минава.

Съжалявам за НПМГ, но и училището, в което е записан е много добро. Другото здраве.

Общи условия

Активация на акаунт