НПМГ - 2

• 109 557
  • 785
  •   1
Отговори
# 270
И аз с въпрос за химията и биологията. Вече съм писала в тази тема, но ще припомня, че дъщеря ми - седмокласничка,  има интерес към двата предмета, към химията малко повече. Яви се на областен кръг на химията, сега ще се яви и на състезанието на 9ти юни.

Проблемът е, че тя е твърде колеблива и нерешителна, и няма ясно и конкретно желание да продължи обучението си в тази насока, с по-задълбочено изучаване на тези науки.
Иска и езикова гимназия, пак без съвсем конкретна цел коя точно и как ще ги реди.
Аз мога да й повлияя на решението и на желанията, но не искам да го правя.

Притеснявам се, че ако влезе в НПМГ и след като започнат сериозната наука, може да изгуби интерес, или по-скоро да се окаже, че вече тези предмети не я привличат толкова. Тя има за класен преподавател по химия, и явно той е запалил любопитството й към предмета. По биология от по-малка си има интерес.

Случвало ли се е с дете, което избрало НПМГ не заради конкретен и силен интерес към науката, а заради добрата среда и ниво на обучение, после да се окаже, че вече предметът не го привлича толкова и задълбоченото му изучаване затормозява ученика?

# 271

След като минаха матурите явно тази информация започна да се върти в компанията на дъщеря ми. Бях почти сигурна каква е причината, следя тук отзивите, но преди да дойде момента с подреждане на желанията исках да чуя още „актуални ” мнения.
Благодаря на всички отзовали се на поста ми!

# 272
  • София

Бях почти сигурна каква е причината,

Каква е? Любопитно ми стана Simple Smile Децата са много интересни в тоя период, шушукат, пренасят си информация и така се забъркват, чееее.... Simple Smile))

# 273

Бях почти сигурна каква е причината,

Каква е? Любопитно ми стана Simple Smile Децата са много интересни в тоя период, шушукат, пренасят си информация и така се забъркват, чееее.... Simple Smile))

Повечето са допуснали доста повече грешки и имат по-малки шансове за там, и явно я навиват за езикови опции или училища с подобен профил, където могат да влязат дружно....Не виждам друга причина за така рязката промяна.

# 274
  • София
alexova, е точно това имах предвид... Wink Навиват се, за да са заедно, обаче това не винаги е добре. От друга страна ако ти й наложиш нещо може после да ти го изкара през носа. Моят съвет е да поговорите и насочиш нещата в желата от теб посока. Ако тя е разколебана по тази причина, която описваш ще можеш да я убедиш и тя САМА да реши. Аз лично ако съм убедена бих манипулирала даже.

# 275
alexova, е точно това имах предвид... Wink Навиват се, за да са заедно, обаче това не винаги е добре. От друга страна ако ти й наложиш нещо може после да ти го изкара през носа. Моят съвет е да поговорите и насочиш нещата в желата от теб посока. Ако тя е разколебана по тази причина, която описваш ще можеш да я убедиш и тя САМА да реши. Аз лично ако съм убедена бих манипулирала даже.

Чакаме резултатите да видим, дали няма да има изненади, и почваме сериозно да дискутираме.
Тепърва ще трябва да изчета няколко теми тук за другите училища. Мъка, мъка...

# 276
  • София
Чакаме резултатите да видим, дали няма да има изненади, и почваме сериозно да дискутираме.
Тепърва ще трябва да изчета няколко теми тук за другите училища. Мъка, мъка...

Успех и здрави нерви ти пожелавам! Simple Smile

# 277
Здравейте, може ли да помоля за малко информация за паралелката физика и математика.
Как е организирано обучението. Преподавателите, които ще поемат учениците по физика и математика в осми клас идната година, знаят ли се вече. Разбираемо е, че е от значение дали учителя ще "грабне" децата и ще ги увлече в науката. Сухо ли е преподаването или е поднесено по-интересно и забавно.
Разкажете, моля малко от кухнята на ежедневието, а също и средата - отношението на преподавателите към учениците и на децата един към друг...
Някакво колебание настана у детето ми, което ще трябва да избере училище след седмица - две. До скоро беше с ясна и конкретна цел, но последните два месеца взе да обмисля и други варианти и то не само като резервни.

Иска ми се също да попитам дали има примерни теми за състезанието по природни науки, предстоящо на 9.06.2018 "Акад. Л. Чакалов"

# 278
Иска ми се също да попитам дали има примерни теми за състезанието по природни науки, предстоящо на 9.06.2018 "Акад. Л. Чакалов"

Тук са описани всички теми, по-които детето трябва да е подготвено, за да се представи добре:
https://nclc.npmg.org/Konspect-Chemistry.pdf
https://nclc.npmg.org/Konspect-Physics.pdf
https://nclc.npmg.org/Konspect-Biology.pdf
https://nclc.npmg.org/Konspect-Geography.pdf

# 279
Благодаря, това го прочетох. Търся конкретни задачи по физика от минали състезания или състезанието се е провеждало само по математика преди време?

# 280
Благодаря, това го прочетох. Търся конкретни задачи по физика от минали състезания или състезанието се е провеждало само по математика преди време?
Не се е провеждало никога досега. Simple Smile
Може да прегледате страницата на НПМГ за задачи от " Талантлив физик" и вътрешните изпити по физика. Допускам, че може да има нещо общо с тях.

# 281
Благодаря за идеята  bouquet

# 282
Сега прегледах задачи от " Талантлив физик" на страницата на НПМГ и ми се вижда доста практически насочена. Експериментална... Дали наистина е възможно подобен да е формата на предстоящо състезание на 9.06.2018 "Акад. Л. Чакалов"

# 283
  • София
RoniBonboni, дъщеря ми е в 8 клас в паралелката с физика и математика. Това беше първото й желание, въпреки, че до средата на 7 клас целта беше математика. След олимпиадата по физика твърдо реши, че иска да учи това. За съжаление не мога да съм ти от полза със съвет за състезанието "Талантлив физик", защото миналата година приема беше с олимпиадата по физика. Мога да ти кажа за учебния процес, но пак не знам до колко ще ти е полезно, защото 8 клас е почти изцяло езикова година. Класната й е по АЕ. Прекарват почти по цял ден в училище заедно. По физика им преподава млад преподавател, децата много го харесват. Той им преподава ФУЧ тази година. Забавно им е, ноооо догодина ще започнат по учебен план и ще видим как ще се справят. Класът е готин. Обичайно в тези класове момичетата са малко. Тази година са горе-долу по равно. Рано е да се каже какъв ще е класът, те сега се опознаваха. Учебният процес си върви добре. Не е практика да пропускат или да имат свободни часове. Случвало се е, но са единични случаи. Детето се чувства добре, има приятели и от другите класове, ходи на 100 школи... абе много се кефи на гимназията Simple Smile

# 284
Здравейте,
Бих искала да попитам за преподавателите в НПМГ - по биология и химия. Успяват ли да увлекат и заинтригуват децата или преподават строго академично?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт