НПМГ - 2

• 109 569
  • 785
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Нека уточним, че става дума за гимназия, а не за детската градина.
В гимназията двете твърдения, които са разделени с “или” не са взаимноизключващи се, напротив - допълват се.

# 286
Благодаря за подробното пояснение на Vache, беше ми полезно.

Валя* не сте ме разбрали правилно. Детето ми до сега учи в СМГ и дори е с чудесни представяния както на състезанията в страната, така и в състезания извън България (като част от отбора на училището)
Свикнало е да учи на високи обороти и не очаква някакви лигавщини (нито аз).
Смятам, че всеки ще се съгласи, че в науката учител може да увлече едно дете или да го отблъсне... и това да е перфектен в своята дисциплина, не е достатъчна гаранция за успех в работата си с деца (както се казва това е необходимо, но не достатъчно условие). Нужно е има "химия", жар.
В това беше въпросът ми.

# 287
  • София
Roni, дете от класа на сина ми в СМГ от периода 5-7 клас сега учи в НПМГ в паралелка с биология. Много му харесва това, че е сред деца със сходни интереси. Сега е в 8.клас и затова няма поглед върху подготовката в горните класове. Чувства се страхотно в гимназията.

# 288
Благодаря ти, Prizma.
Имам нужда от това да си представя как са организирани нещата в НПМГ и дали ще бъде добре да се обмисли паралелката математика и физика като опция. Има още малко време, а на "отворени врати" така и не сме били, за това реших да "пия вода от извора".

# 289
....дъщеря ми е в 8 клас в паралелката с физика и математика...
Vache, моят младеж в последно време се запали по физиката, та може ли да споделиш каква е програмата - колко часа седмично учат физика, колко са фуч от тях, как е застъпена мат. и програмирането?
Вече се чуди младежът как да си подреди желанията - та физиката и софт. технологии се борят за първото място Wink
Много благодаря предварително!

# 290
Предполагам, че в осми клас информатиката се изчерпва със задължителните часове, а физиката е ФУЧ час-два седмично. Като гледам седмичното разписание, по-скоро час.
Новата програма си е нова програма. Няма много възможности за маневриране.

# 291
Предполагам, че в осми клас информатиката се изчерпва със задължителните часове, а физиката е ФУЧ час-два седмично. Като гледам седмичното разписание, по-скоро час.
Новата програма си е нова програма. Няма много възможности за маневриране.
Гледам от тук учебните планове:
https://npmg.org/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0% … 0%BE%D0%B2%D0%B5/
Лошото е, че точно за паралелка физика с математика учебният план липсва или по-точно е заменен с учебният план на втората мат. паралелка. Хубавото е, че за паралелката Софт. технологии придобих вече добра представа - имам предвид, за учебният план.

# 292
  • София
Ще попитам довечера дъщеря ми. Имат някои нулеви часове, точно по физика и математика. Информатиката е по учебния план. Пропуснах да напиша, че при нея не всички учители от 12 клас физика поеха 8 клас физика. Например точно по физика предния випуск е бил с Жана Кюркчиева доколкото знам, а сега нашите са с Пеев. Класната им от 12 клас си "слезе" в 8-ми.

# 293
  • нейде там, където ....
Според сина ми, Пеев е уникален, каквото и да значи това. Той е при Кюркчиева. И двамата правели интересни даже най-скучните неща.

zori80, силно пристрастна съм, но бих писала физиката на първо.  Simple Smile Другото се учи и извън училище, при силен интерес. Физиката дава много неща, извън чисто физичния аспект. Винаги може да се преориентира към нещо друго, ако размисли на по-късен етап.

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 16:39 от jd

# 294
Vache, JD, благодаря ви Simple Smile
Сега чакаме резултатите от изпитите с надежда, че ще ни стигне бала за мечтаните паралелки...

# 295
  • софия
Тази година различно ще се балообразуват
от предходната- математика и физика . какъв ли би бил минималният бал?

# 296
Според сина ми, Пеев е уникален, каквото и да значи това. Той е при Кюркчиева. И двамата правели интересни даже най-скучните неща.

Това се надявах да (чуя) прочета. Благодаря.
Дали те са възможните учители по физика за бъдещите осмокласници?

# 297
  • София
Ами уникален е Simple Smile И аз не знам с какво, дали с това, че е младо момче или им разказва по интересен начин нещата...  Виждала съм го на родителските срещи и честно казано аз лично имам респект към всички учители, независимо от възрастта им. Дъщеря ми ходеше на няколко занимания по астрономия с Кюркчиева, понеже се класира за нац. кръг на олимпиада по астрономия и каза, че и тя е много готина.

Сега... питах я какви ФУЧ имат. В 8 клас имат 1 час МАТ + 3 часа физика. Това са факултативните часове. Физика няма задължителен час, заради езиковото обучение.

Стискам палци на всички, които сега ще треперят за резултати!

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 23:46 от Vache

# 298
  • София
Vache, имаш ли впечатления от математическите паралелки?
 Май и ние, като и вие, ще се опитаме да си скочим в НПМГ...

# 299
  • София
Vache, имаш ли впечатления от математическите паралелки?
 Май и ние, като и вие, ще се опитаме да си скочим в НПМГ...
Нямам преки влечатления. Абе то 8 клас за математическите е един и същ... само език и много математика (физика). Информатиците също. Моята щерка има две съученички в двете математически. Ами едно и също си е. Учителят по математика им е един и същ. По другите предмети май не. И двете девойки са доволни от класа си. Май по немски е трудничко и децата яко залягат, но то е нормално, предвид, че английският е навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт