НПМГ - 2

• 108 638
  • 785
  •   1
Отговори
# 585
Точно обратното е на това, което ви е казал директорът. Ако в старото ви училище по някой предмет часовете са били повече, отколкото в НПМГ, не се налага да се държи изпит.
Изпит се налага, когато в приемащото училище (в случая НПМГ), броят на часовете е бил по-голям.
Предполагам затова ще правите изпит само по математика и информатика.
Всички останали предмети трябва да са с един и същи хорариум.

# 586
  • София
Въпроси за рганизацията на учебния процес.

- за учебниците.
На сайта има миналогодишните, както и че може да се закупят организирано.

Какво правят "големите" със старите?Някаква "борса" в самото училище има ли?
Учебни тетрадки ползват ли гимназистите?

- родителска среща.
Предполагам ще има в началото на годината. На нея само с класните ли се срещаме или идват и другите учители?
В старото училище имаше по една на срок като на първата само с "класната" (кавичките за заслужени). За 3 години не видях географката.

# 587
  • София
Desem, във ФБ има група за старите учебници https://www.facebook.com/groups/1337824309591186/ .
Не съм член все още, не знам актуална ли е.
И аз се присъединявам към въпросите за РС. Доколкото съм следила НПМГ до сега, май няма предварителна такава за зайците.

# 588
  • София
Благодаря.
Уф, накрая въпреки упорството ми, ще трябва да се регистрирам във ФБ...ще пробвам през наборът. Joy

# 589
  • София
ФБ отдавна не е само клюкарник. Доста полезни неща има, зависи как го ползваш Wink

# 590
Момичета, като записвах наборката на второ класиране питах за учебниците. Госпожата категорично заяви нищо да не купуваме, всичко ще се разясни на първата родителска среща, която ще е след 17 септември. Имало възможност за групово закупуване на учебните материали.

# 591
  • София
ФБ отдавна не е само клюкарник. Доста полезни неща има, зависи как го ползваш Wink
Малко Оф топик: навремето имах (още я имам) една да кажем позната, която държеше сметка кой има регистрация във ФБ и защо не й е приятел (да кажем в някаква зависимост от нея бях), а аз не я исках дори за позната Joy... реших, че така си решавам проблема Joy

# 592
Desem, във ФБ има група за старите учебници https://www.facebook.com/groups/1337824309591186/ .
Не съм член все още, не знам актуална ли е.
И аз се присъединявам към въпросите за РС. Доколкото съм следила НПМГ до сега, май няма предварителна такава за зайците.

Групата е актуална да Simple Smile но обикновено след 15ти септември се “активизират” децата.

# 593
  • София
Супер. Благодаря за информацията.

# 594
Здравейте!

Понеже наближава новата учебна година и сме пред записване на извънучилищни курсове, за което ни е необходимо да знаем коя смяна ще почне 9-д клас. От училището не дават никаква информация към момента с обяснението "Имаме нов директор". Аз не очаквам новият директор да преобърне традиционния график (ако подобен е установен дори негласно), но не се знае все пак... Във всеки случай, при тая липса на каквато и да е яснота, бих заложила на повторение на графика от миналите години.
С една дума - някой знае ли коя смяна да очакваме от септември?

Благодаря!

# 595
Всички 9ти класове бяха първа смяна през първия срок Simple Smile
Не би трябвало да има промяна заради новото ръководство.

# 596
  • София
Здравейте, момичета Flowers Bouquet
Като майка на бъдещ седмокласник, интересуващ се от химия се заех да прегледам форумите и да проуча кое как е Simple Smile . НПМГ е една от най-вероятните гимназии за кандидатстване.
Изчетох темата, интересни неща споделяте. Доста съм обнадеждена.
Искам да попитам, като родители на преминали вече процеса на подготовка за кандидатсване, за олимпиадата по химия и Национално Състезание по Природни Науки и География "Акад. Л. Чакалов" къде и как са се подготвяли децата?
Въпроса ми е - курс по химия в НПМГ, частен учител, самоподготовка....Бих приела и конкретни препоръки, за което ще съм благодарна.
Имам и притеснения относно езика - но това на по-късен етап ще го мислим.
Имам и още въпроси, които се опитват да се избистрят в главата ми, но ще питам когато това се случи Kissing Smiling Eyes

Благодаря предварително!

# 597
МаriDi, майка съм на девойка, която избра паралелка Химия и Биология и АЕ като първо желание и я приеха на първо класиране.
Не е ходила на частни уроци, самоподготовка, ходеше и на консултациите при госпожата й по Химия през първия срок след като разбрахме, че е необходима и тази олимпиада/т.е няколко пъти като реши, че идва датата и трябва да седне да чете/ и успя. Успя да изкара висок резултат на олимпиадата/86т мисля че беше/, но и на тяхното състезание се представи добре/около 50/. Задължително 6 в дипломата:)
Предвид високите резултати на тяхното състезание смятам, че са на деца, ходили на техните курсове, което моята дъщеря не пожела след като си видя резултата от областния кръг. Купете учебниците на различните издателства по химия и решете всички общински и областни кръгове, до сега.
Успех!

# 598
  • София
МариДи,
самоподготовка, нямаше време за друго.
Сам без училищна подготовка, ако имаше помощ и от там сигурно и по-добре би се справил. Имаха 1 час/седмично, материала за олимпиадата бе покрит около 1/3.
За съжаление не мога да кажа, че г-жата по химия помогна. За 2 кръг Ол. имаше консултации за класиралите се деца, но на него бяха забравили да му кажат, на втората на половината се сетили за него. А още в началото на годината бях ходила да говоря с нея, тъй като бяхме решили да се готви за Ол.Х, какво да правим... Стана точно като с поговорката за вълка и дебелия му врат, младежът сам си свърши работата.

За подготовка ползвахме: prirodninauki.bg, учебника, уч.тетрадка (нова защото напредваше сам по темите) и всичко, което намерихме на същото издателство - имах информация, че е добро (не от учулище) и още няколко стари сборника, стари тестове от Ол., и инфото какъв материал се включва.

Класира се с оценката си от Ол.Биология в Б+Х (оценката по химия му стигаше за Б+Х+Ф с НЕ)
Класира се на 3 обл.кръга - Б, Х, Ф
За мен Физиката бе най-лесната от трите, но на него не му бе там силата.

Тази година доста децата имаше на състезанието .
На модул Химия имаше около 260 деца (явили се). Около 230 деца имаха резултати над 70 т. по химия в София (Ол.Обл+Състезанието). Според мен няма как да са високите резултати на състезанието от курсовете в НПМГ, там имаше една група, която започна след Ол.Общ., като само 54 са с този резултат (над 70т.) от Състезанието.
Баловете тази година за паралелките с природните науки са доста по-високи от минало годишните.

Последна редакция: вт, 14 авг 2018, 17:26 от Desem

# 599
  • София
Момичета, немога да се ориентирам добре...
има ли паралелка Биология с немски? макар и в комбинация с друг предмет

Общи условия

Активация на акаунт