Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 8

• 36 795
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
За киселини някой беше споменал сода на михалково ... Може и в тая група да е било

# 571
Малките бебета наваксват много бързо след раждане. Именно, защото имат да наквасват, още първия месец качват над килограм. Не се притеснявай, amalinka, ама аз съм сигурна, че мерките на ехографа са относително нещо. Постарай се все пак да спазиш препоръките на доктора до колкото можеш. На мен също много не ми се яде месо, пък камо ли риба - бягам далеч, не я обичам и туй то.

# 572
месо,месо,месоооо 🤢🤢 все още ми призлява от него . Наскоро купих прясна наденица развалена ,мислех че от хормоните ми мирише кофти. Изпекох я и така завуняяяяяяя ,че само при мисълта за месо ми става лошо 😂😂😂 цяла бременност не съм хапвала червено месо и риба

# 573
И аз риба не бях накусвала, онзи ден за сефте си взех малко скумрия, майка ми беше пържила и се прежалих заради бебето да хапна малко, иначе хич, ама хич не ме блазни, мирише ми и това е.
Месо съм яла също броени пъти. Иначе сирене и прясно мляко в промишлени количества ям, яйца по-рядко.

# 574
Ох,и аз хич не обичам месо.Насилвам се да ям заради хемоглобина,за да не ме карат пак да пия лекарства за вдигането му.Поне 1—2 пъти седмично ям месо и май има ефект,защото от последните ми изследвания на жк никой не ми е звънял,което ще рече че са ок.Ако има нещо звънят.

# 575
Аз съм попринцип такъв чревоугодник, че няма на къде. Ядях месо постоянно. Но сега рязко спрях, откакто съм бременна. А откакто е лято- съвсем.
А очаквах да съм съвсем друга откъм ядене когато забременея.
Ама то и кантара си казва неговото- само +7 кг до тук. Което е изненада дори и за мен.

# 576
Много е гадно така да ти говорят на ЖК, то все едно искаш да не наддава... Какво означава поне 1 кг трябваше да си качила, грубо е леко. Не си го слагай на сърце, яж разнообразно и доколкото можеш спазвай съветите. Месо лесно се хапва в салата - давай салата цезар примерно с пилешко, даже няма да го усетиш. Аз само така мога, я в салата, я в друго, а принципно обичам месо. Сега обаче не мога нито да го гледам, нито да го готвя - неприятен ми е дори вида му. Ходим от време на време навън да хапвам телешка супа, много обичам, но не мога да я готвя. Та така с месото - салата Цезар и супа хаха. А преди всяка вечер ядях месо, така съм си свикнала, месо с картофи, с ориз, в супа, със салата, за мен е като хляба за някои хора - не сядам без месо. Ама уви, променят се нещата и сега  е мъка.
За сметка на ... пастета :Д! Дето такава гнус няма, но като си помисля за пастет и припадам хахах. Но риба три пъти седмично, поне аз, не мога да си представя как ще ям.

# 577
Аз си пълня пиперки със сирене и ги гризкам така. Пак е белтък, не е месо, но пък и сирене натюр ми е трудно да консумирам. Или трябва да е в салата тип "шопска" или така с пиперката мога да го ям.
Аз си умирам за сладко пък тези дни. И то до такава степен, че като типична бременна като ми се прияде и трябва на секундата да го изям/купя.Laughing

# 578
Почнах да се ограничавам със сладкото, въпреки че ми се яде и на мен много - или да е нещо домашно направено, или замествам с плод. Онзи ден исках сладолед много, направих си мляко с пасиран банан и ягоди и ванилия. Просто ми става гузно да се тъпча с боклуци, при все, че съм вкъщи и мога да седна да си направя нещо свястно. И хляб не купувам от известно време, меся и така. За мен има разлика и се чувствам по-малко виновна, че тъпча тестено, защото прекалявам малко, но просто много ми се яде. Хляб и плодчета мога да карам до края на света.
Гузна съвест съм нещо :Д

# 579
И аз умирам за сладко.Днес изядох кутия 900мл сладолед,но поне за деня друго сладко освен това не съм яла. Blush Друг път това е само част от многото сладки неща,с които се тъпча.

# 580
Снощи съм вечеряла торта и сладолед RelaxedSmiley

# 581
Каква торта, Лизи? Разкажи да си пофантазирам!
Аз съм хвърлила око на една тип "сурова" торта с шоколад... ох...

# 582
Просто много ми се прияде торта, а около нас все на един и същи производител, дето са и с един и същи вкус. Та за първи път си купих подобна торта - от Кауфланд. Вътре с крем брюле, отгоре беше кафява Grinning

# 583
Благодаря ви момичета!
Мисля го, но ще си похапвам какво да се прави... Даже и меню някакво набелязах -
Салати с белтъци, чушка бюрек с извара и яйца, пастет от извара, крема сирене и печена чушка, за закуска филийки с извара и яйце и най вкусното - чийз кейк от извара за десерт. Може и да се справя Simple Smile Grinning , че пък ще вземе ида ми хареса... Аз просто си мисля, че последния месец, заради жегите не хапвам много, основно плодове и тестено иза товамай резултата е такъв. Качила съм 7 кг. като мислех, че е нормално и то е ,ама не съм хапвала правилните неща, та ще видим. Вярвам, че ще ояладея ситуацията, предвид достатъчното време, което имам, само да сме живи и здрави Simple Smile Иначе кисело мляко и сирене доста си хапвам, но там белтъчините са по-малко от яйцата и млякото.

# 584
Дори имам лесна домашна рецепта за чикзкейк 😁 Ако ти се занимава да правиш ,ще ти я кажа

Общи условия

Активация на акаунт