Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 8

• 36 793
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Амалинка, ти меню само с млечни и с яйца си набелязала, трябва и месце да включиш, малко поне, заради бебчето.
Симона, давай я тая рецепта, че за чийзкейк убивам хора аз Grinning

# 586
И аз имам една любима, само че е с крема сирене. Симона, давай да я видя твоята дали не е същата Simple Smile

# 587
Ооо със сигурност и месо ще включа, но просто не обичам извара, та си мислех варианти с нея за по-вкусно. Но ММ много ми се смя за чийзкейка Simple Smile , хитруша съм била...
Симонка давай я рецептата, мога много да експериментирам Simple Smile

# 588
Ооо, аз правих една страшна торта с извара!

Значи, смесват се 200-300 грама фурми без костилки /аз добавих и смокини :Д/, с два бана и две бисквити от онези оризовите. Пускате в блендера с малко вода, ако не става еднородна смес, сложете още вода, но не прекалявайте.

Отделно се смесва кофичка извара - взех Олимпус аз /и сложих и половин кофичка сметана, което не е по рецептата, но стана/, и мед/кленов сироп /на вкус/ и желатин.
Мен лично фурмите са ми много сладки и съвсем малко кленов сироп сложих.

В подходящ съд слагате пласт от сместта с фурмите и после пласт от сместта с изварата. После в камерата за 20 минути да стегне. После отгоре сложих и ягоди, защото съм лакома, хаха.

Този десерт не става много голям, но е адски засищащ и едва го изядохме.

# 589
Аз явно единственото, което мога да ям под формата на месо са пилешки крила. Вече ще хвръкнем сигурно, защото всяка седмица поне веднъж правя крила. Ама от друго ми е тежко. А и кучо е доволна Simple Smile
Сутрин хапвам някоя филийка ,заради хапчетата, на обяд-плодове и вечер... нещо постничко или крила Simple Smile
Мъжът ми сигурно се е надявал, че като си остана у дома ще го угоявам ама пусто..нямам желание да готвя!!
А за сладкото-той как ме открехна за едни меденки онзи ден..чак не е истина. Много са хубави Simple Smile
Сега бях на преглед. Дребчо върви с 10 дни напред. Което означава, че Сепрември може да е Октомври. Беше изключително трудно да видим лице, защото беше с гръб към нас. Разсърдих му се малко.. Толкова го чаках тоя преглед, че да видя муцунка. Накрая се прозя и съвсем ни загърби. Важното е, че е добре и всичко е наред.

# 590
Натрошавам 2-3 пакета бисквитки , разтапям малко пакетче масло и ги смесвам на тесто което съответно става блат . Разбирам 1 голяма кофичка заквасена сметана + 1сл захар +извара или крема сирене (или и двете) и го изсипвам отгоре на блата . Оставям го 1 нощ и на другия ден режа парче и мажа със сладкото . Честно да ви кажа които го е ял не ми вярва ,че е толкова прост 😂

# 591
Натрошавам 2-3 пакета бисквитки , разтапям малко пакетче масло и ги смесвам на тесто което съответно става блат . Разбирам 1 голяма кофичка заквасена сметана + 1сл захар +извара или крема сирене (или и двете) и го изсипвам отгоре на блата . Оставям го 1 нощ и на другия ден режа парче и мажа със сладкото . Честно да ви кажа които го е ял не ми вярва ,че е толкова прост 😂

Даааа, много прилича на моята рецепта. Само че, аз блендирам чаени бисквити направо на прах, смесвам с разтопеното масло. Отгоре няколко пакетчета крема сирене+сметана. И най-отгоре е сладко от боровинки.

# 592
И аз правя същия блат. Обаче за плънката смесвам една голяма заквасена смета на Данон с едно бурканче сладко от ягоди/боровинки или с една кофичка течен шоколад.
Поръсвам с орехи и прибирам в хладилника за поне 2-3 часа.
Става уникално, направо...отивам до магазина Stuck Out Tongue Winking Eye

# 593
А сладкото не ти ли оводнява надоло сместа и бисквитките ?
Еййй така в началото с моя мъж когато още се стараех да прелъстявам реших да му правя чийзкейк . Направих му ,но идеята беше като се прибере да го намери в хладилника ... и викам "то тъпо да оставя бележка и да си го маже " и затова го омазах едно хубаво и заминах доволна на работа. Вечерта го питам какво е станало,той милия ми казва че не бил опитал още . Много му бях сърдита ! Прибрах се и като видях каква манджа е станало ...... 😂😂😂😂 чак срам ме хвана . Но пък сега това си му е любим десерт

# 594
Симона, не се оводнява, освен ако не е престояла много в хладилника.

Жани, твоето звучи божествено!!!

# 595
А сладкото не ти ли оводнява надоло сместа и бисквитките ?
Никога не е оцелявало достатъчно дълго, за да оводни Grinning
Става тъничка плънката, ако харесваш по-дебели плънки, удвояваш дозата Simple Smile

Жани, твоето звучи божествено!!!
Наистина става мнооого вкусно, много ! Любимият ми десерт. Запазила съм си и рецепти с маскарпоне и с крема сирене, ще ги пробвам и тях някой ден.

# 596
Дами, това е възмутително!Аз ще правя чийзкейк....срам нямате...че и няколко варианта натворихте...после кой колко килограма бил😂😂😂
Благодарско за рецептите...слизам до магазина....кажете моля каква сметана се използва?

# 597
Заквасена сметана на Данон използвам аз, голяма кофичка, 400 г.
Ако няма, може и на Бор Чвор.
Да кажеш хубаво ли е станало. Моят блат стяга във фризера вече Grinning

# 598
Отвратителни сте, честно!
Но ви обичам 😙😙😙

# 599
Домъкнаха ме на Ловеч и сега само мечтая неделя вечер да се прибера в София и да пробвам на Жана рецептата 😂

Общи условия

Активация на акаунт