Абсолютно съгласна съм с теб за квалификацията на жените, но за мен проблемът е И другаде - в различните разбирания на двата пола за чисто и подредено.
Иди в темата за гостите да прочетеш как жени се ужасяват от едно петънце върху огледалото.
Но има машинно боядисване, машини за шкурене (подравняването на мазилката преди боядисване), мисля, че съм виждал и машини за полагане на мазилка, не съм сигурен. За зидане, лепене на плочки и подобни неща не съм виждал. Платено е горе-долу колкото е платена една професионална бавачка плюс е сезонна работа, често в сивия сектор (без осигуровки и т.н.). Ако се мине през фирма/агенция на крайния потребител му излиза и по-скъпо. Но равносметката е 900-1000лв. на месец за София примерно, докато много квалифицирани специалисти и то не само в IT сферата, правят по 1500-2000 и нагоре.
От друга страна аз нямам такава фиксация върху домашния прах като нея, понеже сме близо до булевард у нас се напрашава сигурно за няколко часа след чистене и от моя гледна точка нищо особено не може да се направи. Но тя се дразни и доста често чисти за прах.
Всъщност чистенето и подреждането често е доста по-физическа работа от смяната на гума, защото нерядко трябва да се вдигат и преместват доста тежки предмети. Пример - чистене на мазе или на претрупана тераса. За пране на килими да не говорим. Много хора (ние вкл.) за тая работа ползват автомивка или специализирани услуги.
Феминизмът не реагира адекватно на тези чисто социални проблеми - например онзи пич от гугл, дето го уволниха за есето му - реално човекът (макар че нищо не разбира и му е много елементарно и повърхностно есето) беше прав, че кариерното развитие трябва да става по заслуги (merit-based), а не по някакви други съображения, дори тези съображения да са квоти, за да имало "разнообразие".
Ако не можем да реформираме обществото, така че да бъде по-справедливо от сега, то поне можем да се опитаме да го направим в семейството си, с най-близките си хора.
Който му е интересно, ще прочете, на който не му е - ще прескочи дългия текст. Аз така си пиша - мисълта ми така върви. Женски форум е все пак - позволявам си да пиша по-дълги текстове - споменах, че жените са по-добри от мъжете на вербалните задачи при IQ тестовете.
Препоръчани теми