Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 19

• 38 411
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Чак пък подигравки за Кирилка...
Кирилка и на мен не ми харесва много, едно такова ръбесто ми звучи, но Атанаска ми звучи нормално - има и по-хубави имена, но не е лошо. Впрочем познавам няколко около 40-годишни Атанаски, може би затова съм свикнала с името.
Гюрга е остаряло и ми навява усещане за народна песен (не само заради Гюргя Пинджурова Wink), за Петранка нищо не мога да кажа, във форма Петрана по-скоро не е зле, макар че Петра е по-добре. А Борис(к)а ми е като Кирил(к)а - с явно усещане за натамънено мъжко име.
Преди години, като дете, се бях запознала с една Тотка моя възраст, а наскоро в банката ме обслужи също Тотка, но нямам никаква представа дали е същата. Има и съдийка Тотка Калчева във ВКС - не е млада, но не е и много възрастна. Не ми харесва името и на мен. Звучи ми малко като Топка.
Off. Дъщеря ми, когато беше на година и седем-осем-девет месеца, изговаряше общо към пет думи и едната беше "тота" - торта. Веднъж мъжът ми нещо се присети и ме попита дали съм чувала песента "Запъйнала й Тота две жълти лалета" (т.е. запъхнала; не бях я чувала) и малкото, като чу, много се зарадва: "Тота, тота!".

# 691
Божиния
Клавдия

# 692
По повод Клавдия, трябва да спомена името Октавия, което лично много ми харесва. Също и Серафина.

А за Кирилка, тя от нас (приятелския кръг) подигравки не е срещала, но знам, че в училище са и се присмивали, факт е, че децата са си жестоки. То моето име, което е супер нормално и да не кажа - красиво, е ставало повод за подигравателни погледи и подмятания, та какво да кажем за някое странно, необичайно или остаряло име.

# 693
Антоалина
Клементина

# 694
  • Германия

Антоалина?  newsm78 Нямам думи просто...
Клементина и аз съм го споменавала, много ми харесва, имах съученичка навремето, която така се казваше. Викахме й Клеми

# 695
  • Пловдив
На бившия на една приятелка майка му се казваше Клементина, викали и Катя.

# 696
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
От мен една Вангелуда - възрастна жена.

# 697
  • София
От мен един Магдалин Игнатов.

# 698
А от мен Миглен  Rolling Eyes

# 699
От мен една фамилия - Цоцомански. Първо прочетох с "и", но се оказа, че е от шрифта на пощенската служителка Mr. Green

# 700
  • Някъде там
Цветейоана. Изключително странно измислено,май и тук е имало причината "двете баби"?!

# 701
  • София
От мен една Вангелуда - възрастна жена.

Е нямам думи Rolling EyesRolling Eyes

От мен - Ивел - млада жена.
Белинда Пандурова.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2017, 14:18 от miamim

# 702
  • in Wonderland
🤤 Луди хора!
Вчера се запознах с една госпожица на около 3- Асена.
Не го бях срещала това мъжко име в дамски вариант.
И се сетих за племеницата на моя приятелка- Ангела.

# 703
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Тази Цветейоана съм я чувала сякаш, ама по какъв повод...  Thinking

Гечо - от "Фермата".

# 704
Ванина-Зара Марио
Милка -странно ми е това име, както и Милко, не е толкова необичайно
Тити -  цялото име е това
вЕнеса
Чиара
Арина
Сания
Мелита

Общи условия