Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 19

• 38 416
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Ето едно странно и рядко име- Видка. Възрастна жена към 80-те. Нямам идея съкратено ли е от нещо.

# 676
Майка на мой съученик от гимназията се казваше ВиТка.

# 677
Видка имам бивша колежка, вече е жена около 40- те. И на мен ми беше много странно първоначално името ѝ, после свикнах.

# 678
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Имам съседка Видка, възрастна жена е. И на мен ми беше странно името в началото, не го бях чувала.  Laughing Имам и съседка Трънка, но за нея вече съм писала.
Мино ми направи впечатление днес.

# 679
Едно време като дете имах приятелка на име Кирилка, на дядо си Кирил кръстена. Сега е на 25 - 26 години. Помня, че много искаше да си го смени, чакаше да стане пълнолетна, но и до ден днешен не го е направила. Явно се е научила как да си живее с името.

# 680
  • Пловдив
Жана, ти от Пловдив ли беше, или бъркам? Тази Видка счетоводителка ли е? Питам, защото имам такава съученичка.
Тя имаше, струва ми се, и братовчедка Видка, със същата фамилия, явно кръстена на същата баба.
Иначе не мисля, че името е странно, макар че поне още веднъж беше споменато.

Спасимир също се среща.

# 681
  • Варна
Едно време като дете имах приятелка на име Кирилка, на дядо си Кирил кръстена. Сега е на 25 - 26 години. Помня, че много искаше да си го смени, чакаше да стане пълнолетна, но и до ден днешен не го е направила. Явно се е научила как да си живее с името.

Боже,що за родители ще си кръстят детето Кирилка само и само да угодят на някой друг!? Rage Не си представям момичето как се е чувствало през всичките тези години и колко подигравки е преживяло.

# 682
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
И Кирилка и Видка познавам и двете са баби.
Енислав от мен.

# 683
Незабравка. Вероятно сте срещали Незабравки, аз не съм все още. Необичайно име.

# 684
Магдена, да, от Пловдив съм. Simple Smile
Видка не беше счетоводителка преди около 8 години, работехме в съвсем друга сфера. Сега може и да е, не знам, не поддържаме връзка Simple Smile

# 685
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Незабравка. Вероятно сте срещали Незабравки, аз не съм все още. Необичайно име.

Познавам аз една  Simple Smile Казват и Нези.

# 686
Савка - млада жена
Момина - внучка на баба Момка от нашето село.

# 687
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
В духа на Кирилка, познавам Симеонка... Викаме ѝ Мони или Моника... Питала съм я за името ѝ, казвала ми е, че като млада не го е харесвала въобще, но с годините го е оценила, защото е рядко и си е нейното име...

# 688
Познавам и Видка (на около 50 години) и Кирилка (на 30 и няколко години).
Също и една жена на име Тирка (също около 50-60 години).

# 689
Тотка, може и да е споменавано тук, но на мен ми беше странно име преди години. За първи и последен път го срещнах на живо, когато се запознах с бившата съпруга на Илиян Киряков.
Относно имена като Кирилка, тоест мъжки имена преобразувани в женски като Атанаска, Гюрга, или Петранка, тръпки ме побиват. Познавам жени (възрастни) с тези имена. Не ми звучат женствено.
Освен Бориса, Бориса ми харесва, Александра - също.
Приателка, която се омъжи за италианец, кръсти дъщеря си Ноеми, много ми харесва, а пък една приятелка италианка, кръсти дъщеря си Азия, също много ми харесва.
Преди време реших, че ако имам още един син ще го кръстя Атила, и после чух на детската площадка една майка да говори за сина си Атила и ми стана някак странно и смешно. 
Велко също ми харесва, имах съученик с това име.

Общи условия

Активация на акаунт