Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :) - тема 4

• 84 152
  • 463
  •   1
Отговори
# 225
Като сте на темата растителност.  Има ли шанс пожълтялата туя да се съвземе?  Така ме е яд, но падат бодлички, като изсъхнала е. Явно трябва да я изхвърля.
Ето ти нова туя 2лв в този фвйсбук продавалник, потърси надолу.
https://m.facebook.com/groups/273287826168690?ref=m_notif&no … _reaction_generic

# 226
Какво прекрасно малко лимонче, а вече има и плодове. Откъде сте го купила и трудно ли се гледа? Винаги съм искала, но не ме бива много в цветарството.
За да не съм съвсем извън темата, споделям, че много ви се радвам на терасите, но за съжаление, не мога да се похваля с мое красиво кътче, локацията не ми позволява да го облагородя въобще.

# 227
ina-mina, наистина много е сладко лимончето. Взех го от една цветарница в София, нямам идея дали се гледа трудно, от няколко дни ми е Simple Smile Дано оцелее Simple Smile

# 228
Здравейте. Много ми харесва вашата тема. И аз имам сравнително малка тераса, но съм я направила с много цветя и столчета. Миналата година имах мушката, но нямам къде да ги прибирам зимата и успявам да запазя много малко.Тази година купувах пак, но взех съкъзче и алпийско съкъзче. Ето една снимка от миналата година. Тази още не съм снимала. Приемам идеи за масичка, че все не намирам подходяща.

# 229
  • In transit
Вал, много е симпатична!

# 230
  • София
Висяща масичка

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 10:04 от Arim

# 231
Страхотни балкончета си имате!

# 232
Чудни балкончета, момичета, браво!! Все по-хубаво време идва - да им се радвате много! Simple Smile Ние почти всяка вечер вече вечеряме отвън, супер приятно е. Ъпдейт и от мен - започнала съм лека-полека да се "обзавеждам" и срещу комари, ето ги гръцките ми босилчета.

Още са мънички, но бързо растат и като им събера семенцата накрая, ще насадя буквално из цялата тераса да има. Simple Smile

# 233
  • Бургас
И аз да се престраша. В сандъците има сакъзчета, които засадих сега. Малко съм пишман градинар, но се надявам, че ще цъфнат. Стената с рибите ще се декорира още.

Скрит текст:

Имам нужда от съвет срещу нашествието от гларуси и гугутки. В една от саксиите има дебелец - ядлива билка. Нямаше ни два дни, та някой беше ял от него и пръснал пръст из цялата тераса. Същото се е случило и с един корен сакъз - изровен и изхвърлен. Подозирам гларусите, че са бая нахални и кацат в саксиите. Има ли начин да ги огранича да идват на терасата? С някакво растение, устройство... Виждам съседни тераси, че са се накичили със CD-та - да блести и плаши гаргите, не знам дали действа, но нещо не ми се ще.

# 234
  • In transit
Тинтина, много ти е хубава тераската, особено съчетанието на тухлените стени и сините столчета Heart Eyes
Като се напълнят саксиите със зеленина лятото ще стане чудно.
Аз не мисля, че гласурите биха ровили в пръста, те само ако има нещо за ядене. По скоро са други птици.

# 235
Тинтина страхотна терада:heart:

# 236
  • Beyond the stars
Tintina страхотна морска тераса  Heart Eyes

Val27 такъв тип масичка ? http://www.ikea.bg/living-room/Coffee-and-side-tables/Side-table … m-61230/40261255/

# 237
Tintina, много хубаво местенце за почивка.Интересува ме тухлите декоративни ли са?

# 238
  • Бургас
Благодаря ви много. Ще чакам още съвети против птиците:)

IKAFETO
https://www.artkambg.com/
Оттук са тухлите. Декоративни гипсови. Имам такива и в трапезарията, на терасата не са боядисани и са в оригиналния вид, вкъщи ги боядисах с бял латекс.

# 239
  • София

Да, много симпатична! Ако имаш място за нея и за кръстосани крака на двата стола, ще е чудесно!

Моето балконче също е малко и сложих висяща за решетката масичка от Лидъл и дървена пейка с ракла от Айко.

Общи условия

Активация на акаунт