Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :) - тема 4

• 84 152
  • 463
  •   1
Отговори
# 240
Tintina, благодаря ти! bouquet

# 241
Някой има ли опит с отглеждане на зелен жив плет?
Ще правя опити да отгледам нещо от вечнозелените храсти, макар че нямам опит /или поне не добър Simple Smile/ с цветята/ растенията.
Има много четене кое какви условия обича и как трябва да се гледа.

# 242
Може да пробваш с чемшир като за начало - той е красив, непретенциозен, захваща се лесно - няма какво толкова да му объркаш. Simple Smile

https://domigradina.info/gradina/gradinarstvo/chemshir-estestven … oraciia-za-dvora/

Тинтина, много красива тераса! Ще се хванат сакъзчетата, не ги мисли, това са едни от най-лесните за отглеждане цветя. Simple Smile

# 243
Madeleine, мерси за предложението. Нещо не мога да го харесам чемшира. Ще се пробвам с туя смарагд на първо време. Simple Smile
А чадър за тераса да препоръчате - не много голям, сив или кафяв със стабилна стойка?

# 244
  • München, Deutschland
Следя ви от миналата година още и сега да се обадя, да не съм само в сянка. Simple Smile За съжаление се стъмни и не можах да снимам терасата. Още се чудим с какво да я покрием на пода (бетонна е), че има рестрикции всякакви тук.

Отделно от горната тема, не намирам никакво покритие под 60 евро на квадрат, само в Икеа видях едни за 50, не ми се дават толкова, честно си признавам. Ще се пробвам да кача снимки тези дни, ако се сетя да снимам овреме по светло...

Тази година малко прекалих и със зеленчуковите разсади Grin, но пък имам място, защо не. Grin И цветята вече са готови, борчето (мъничко е) расте стабилно, в момента му излизат нови иглички даже. 😃

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 23:17 от chrissy

# 245
  • На плажа
Благодаря ви много. Ще чакам още съвети против птиците:)

IKAFETO
https://www.artkambg.com/
Оттук са тухлите. Декоративни гипсови. Имам такива и в трапезарията, на терасата не са боядисани и са в оригиналния вид, вкъщи ги боядисах с бял латекс.
Извинявай да попитам...цената на една тухличка ли е 23лв?

# 246
  • Бургас
Не, кв.м. Аз ги взимах по 18, явно са вдигнали цените.

# 247
  • Русе, у дома
Отделно от горната тема, не намирам никакво покритие под 60 евро на квадрат, само в Икеа видях едни за 50, не ми се дават толкова, честно си признавам. Ще се пробвам да кача снимки тези дни, ако се сетя да снимам овреме по светло...
На сестра ми терасата, със същото местоживеене, също бетон, я покри с черга, шарена (донесе си я от тук, от Джъмбо е).  Сега и на Икеа видях - има подобни черги, ръчно такани. Иначе гледам масово в Мю (аз все терасите им заглеждам) са с декинг, икейския...

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 08:51 от barfly

# 248
Tintina супер тераска. Столовете с много свежи. Рибките също.
Относно плетс, не е сложно. Потърси в нета индо за храсти за жив плет. Моя позната има. И ги подстригва мисля само пролет или лято беше. Също ги тори добре в корените.

# 249
Здравейте, това е любимата ми тема, от две години я следя и се възхищавам на красивите ви тераси! Ние за съжаление все не можем да стигнем до нашата и да я направим както ни се иска, с хубава настилка и някаква облицовка на стените. Но все пак с минимум средства си направихме местенце за релакс, престрашавам се да ви го покажа 🙂 С мъжа ми направихме пейката от палети, а масичката беше останала от старите собственици и само я реновирахме малко.Терасата е югозападна и лятото много пече, но мушкато и сакъзчетата издържат.Тази година имам и калибрахое.Преди си вземахме и петунии, но все завъждаха листни въшки.

# 250
Ооо, супер е!

# 251
Много свежа тераска! Браво на вас. И така си е добре, дори без да поставяте покритие на пода и стените.

# 252
  • Бургас
tina d, моите цветове са това:)
Това на стената черното, върху което са закачени саксии, какво е и откъде е? Искам и аз такова...

# 253
Благодаря ви, да, приятно е, но се надявам някой ден да стане, както си го представям.Мечтая си за марокански плочки на пода🙂
tina d, моите цветове са това:)
Това на стената черното, върху което са закачени саксии, какво е и откъде е? Искам и аз такова...

Тинтина, тези металните бяха част от стара етажерка, беше от ергенските години на баща ми, после аз я ползвах като ученичка, разнасях си ги от квартира на квартира.Нещо като страници, а между тях имаше дървени рафтове.Много са стари🙂

# 254
  • In transit
Тина, много хубава тераска! Аз се сетих за тия етажерки и ние имахме такава, ама кой знае дали я пазим.

Общи условия

Активация на акаунт