Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :) - тема 4

• 84 152
  • 463
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Жалко:( Ще търся нещо друго да приспособя.

# 256
  • София
Здравейте, имам нужда от помощта Ви.
Предстои ми остъкляване на тераса, която се намира на последният етаж.
Какво ще ме посъветвате за качествена дограма /стъклопакет, плъзгащи врати или тип хармоника/?
Относно фирмите съм се насочила към СААВ и Етиком. Приемам съвети за други фирми в София.
Благодаря предварително.

# 257
Тъй като виждам, че терасата е на последен етаж и няма покрив имайте предвид, че като я остаклите пролетта и лятото ще стане парник вътре. Зимата ще е добре, но колко и отваряеми прозорци да има пак ще се напича от тавана. Скоро ходихме в едно заведение с остъклена тераса и въпреки, че имаше климатик беше невероятна жега. Отвориха всички прозорци да влиза въздух, но покрива така се беше напекъл, че изобщо не се усети прохлада. А това беше преди няколко дни. Представям си лятото какво е в истинските жеги.

# 258
  • Beyond the stars
Моята от цветна по-цветна тераска е готова за сезона

С един стар шкаф с нова премяна - преди и след

Последна редакция: нд, 03 юни 2018, 22:23 от Вълшебство

# 259
Ей, много е гот!

# 260
Еха, страхотна е, Вълшебство! Heart Eyes

Много уютно и ваканционно настроение създават цветовете. Това на вратичките на шкафа тапет ли е, отгоре минат ли е с нещо да го предпазва от атмосферните влияния?

# 261
  • Beyond the stars
Благодаря, момичета  Hug И аз много си я харесвам.  Blush

Мебелно фолио е на вратичките, има лек релеф и много лесно се работи, понеже не си личат много ако останат балончета. Не съм минавала с нищо отгоре, ама терасата е дълбока и реално не се мокри или нещо.
Остава да измисля китки, които да оцелеят под моите грижи  Blush

# 262
  • Beyond the stars
Да ви почерпя виртуално с домашна лимонада

# 263
Чудно! Сега ако споделиш и рецептата в един скрит текст... Blush

Хайде една снимчица и от мен на част от тераската. Simple Smile Имам още малко работа в зоните към парапета, затова още там няма да показвам, но лека-полека нещата добиват човешки вид. Simple Smile

# 264
  • Beyond the stars
И барбекю  Heart Eyes и китки  Heart Eyes

Скрит текст:
Нищо особено - два лимона обелени, 2-3 лъжици кафява захар, 20тина листа прясна мента и импровизирахме с една паничка череши  Blush Всичко в блендер и след това добавяш газирана вода по преценка и няколко резенчета лимон/лайм за разкош  Mr. Green
Всякакви вариации са възможни, но прясната мента придава един коктейлен и летен вкус  Heart Eyes Чудя се за мента в саксия.

# 265
Супер,  много благодаря, ще се възползвам в най-скоро време! Hug Посади си мента, тя си е хубава и като растение, аз много обичам да ми мирише на билкова градина. Simple Smile Мента, босилек, розмарин, риган, мащерка - няма по-хубаво от това - особено като ги поливам вечер какво ухание се разнася... Heart И няма комари. Simple Smile

Китките ми (сакъзчета и мушкато) се скъсват да цъфтят, те са на парапета, толкова за избуяли, може тия дни да щракна и тях. Барбекюто принципно е истинско, за въглища, но понеже живеем в кооперация все пак, за да не опушваме съседите, вътре си сложихме хубава електрическа скара и е голяма културка - не пуши, а когато не го ползваме скарата си стои почистена и защитена от мръсотия под капака, готова за следваща употреба - въобще много сме доволни, особено половинката. Simple Smile

# 266
  • Beyond the stars
И на мен на там ми се въртят идеите  Blush За билкова градина, ако не за други китки. Тя ментата без друго е едногодишна мисля.
Иначе имам две огромни саксии наследство, в които съм "насяла" соларни лампи за сега  Mr. Green На тъмно са много красиви, ама на светло .. някак им се губи чарът  Laughing Та все пак ще обмислям китки за парапета. Трябва като начало да проуча, понеже е широк как да ги закача  Blush

За BBQ-то е супер идеята - и като визия, и като функция.  Wink

# 267
Придобивките ми от днес(от Кауфланд за по 1.50)

Мини каланхое(нали съм му любител,че се "гледа" самО и оцелява при всякакви условия)и "кафеено растение".
Ето още идеи за цветя виреещи без много грижи -петунии и калдъръмчета

# 268
Честити нови цветенца! Каланхое и аз много искам да си взема за вътре. Simple Smile

# 269
Чудно! Сега ако споделиш и рецептата в един скрит текст... Blush

Хайде една снимчица и от мен на част от тераската. Simple Smile Имам още малко работа в зоните към парапета, затова още там няма да показвам, но лека-полека нещата добиват човешки вид. Simple Smile

,
Какъв модел е барбекюто,искам и аз да си взема едно за зимата.

Общи условия

Активация на акаунт