Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :) - тема 4

• 84 146
  • 463
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте. Прекрасни тераси сте обзавели! Направо красота.
Тази потребителка с огромната тераса, завиждам ти благородно. За всеки случай си направи странично засенчване. Защото не се знае тоя съсед дали няма да те наблюдава с бинокъл;) След като гледах филма Приятели знам вече колко са извратени хората. Wink Не мога да скрия поста, дългичък ще е.

В апартамента на баба имаме тясна тераса, все е пълна я с тикви, картофи, ябълки, лук. А в моя апартамент имам две едната е метър и половина на 70 см към спалнята. Не става за нищо освен трупане на обувки, да пушат гости. Затворена с винкел. Другата е любимата ми, към хола, ~5 м. Обаче....хванахме се за главата когато решихме да се нанесем, всяка година е размножителен лагер на гълъби. В момента две яйца имаме и две излюпени. Мечтая искрено за момента когато до месец, два ще излетят и ще я остъкля. https://m.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=LdBSo9McsR4
Тук имам нужда от помощ за фирми остъкляване тип хармоника, или плъзгащи врати пвц. В бабиния апартамент се нагледах на течащи прозорци, просто искам да е качествено заграждането или дограмата, да си сложа щорки или пердета, за да няма приказки от съседката, мъжа ти що събра прането, снощи светеше лампата, кой беше тоя мъж, който пушеше(майстора на плочки)... Все пак съм си у нас и ми е писнало да ме шпионират. Като казах лампа, имаме един умрял плафон, споделете как е при вас осветлението, с колко мощност крушки и тела? Искам да е светло. Hug И отгоре на всичко изброено горе се клюкари на майка ми защото тази любопитна загрижена лелка, собственик на къща си вре носа навсякъде.
Много искам да си купя голяма люлка в която може да легна или от тези, които стават на дюбел в тавана. Също така ще се оглеждам за шезлонг лежанка ратанов имитация, с вдигащ се гръб, да може да си лежа като типична лъвица, двойка фотьойли с маса от изкуствен ратан.  Мебели такива евтини, които ще се счупят за две години не понасям, скъпо и качествено.
За цветя....оградата е много висока, метална, огъната на стъпала. Обичам цветя, но ми е писнало събиране на паднал цвят, сухи листа, пръст и прочее. Ще заложа само на сезонни петунии и нещо красиво и дребно, босилек, лавандула, розмарин, мащерка, мента, ябълка и грозде джудже (в малката тераса). Обожавам градински хортензия, рози, божур. Дайте идеи за фирмите за остъкляване в Асеновград, Пловдив. Дано не излезне много скъпо.  И да питам има ли друг тук, с мерак като на мм да стесни широкия хол, да вкара навътре стената, за да имало място повече в терасата? JoyБлагодаря!:heart:

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 06:12 от Blagoslovena

# 121
Обикновено е обратно- вкарват терасата за да разширят хола

# 122
Wink Да ама явно ние не сме, при 7 х 5 м хол. Е сега харесах едно остъкляване където се местят парчетата, и ще търся отзиви за фирмите.

# 123
  • София
Wink Да ама явно ние не сме, при 7 х 5 м хол. Е сега харесах едно остъкляване където се местят парчетата, и ще търся отзиви за фирмите.
Безпрофилно ли? В темата за дограмите съм споделяла за нешето, още не са го монтирали и нямам преки впечатления, обаче.
За терасите се обзаведох с много симпатични килимчета, тип "черга", но се замислих, че заради набезите на гълъбите май няма никакъв смисъл да си слагам🙄

# 124
  • София
Здравейте, момичета!
Отдавна не съм писала в балконската тема, но да висе похваля с новия декинг от Мосю Бриколаж, който ми излезна скромните 107лв за цялата тераса. Изключително доволна съм тези дни ще го наредя и ще има още снимки.

# 125
Този декинг как се поддържа? Не се ли събират боклуци, листа, вода/ ако не е с идеална нивелация терасата/, сваля ли се за зимния период?

# 126
Много е лесен за чистене.Не,не се сваля за зимния период.Няма как.

# 127
Страхотен е декинга - честито!! Heart Eyes Нямам търпение да видя как изглежда на цялата тераса, сигурно ще стане приказка. Нашата е заоблена и май нямам никакъв шанс за такава настилка... Thinking

# 128
Аз мисля,че всяка тераса може да се направи така.

# 129
Предполагам, че може, ама по облите стени трябва да се изрязва, ако искаме да е открай-докрай и ще е доста пипкава работа.

# 130
Честито. Супер е, но  аз да стигна до там. Ще сложа балатум.

# 131
Много е лесен за чистене...
Как? И аз винаги съм се чудила Flushed

# 132
Е той може и да е лесен, ама под него какво става.... Иначе, че е много красиво няма спор.

# 133
Много е лесен за чистене...
Как? И аз винаги съм се чудила Flushed
Една метла и всичко е ОК.

Е той може и да е лесен, ама под него какво става.... Иначе, че е много красиво няма спор.
Под него нищо няма.Под него е само климатикът ни.Но той е в едини край.И има цимент под него.

Последна редакция: сб, 21 апр 2018, 17:43 от Не се сърди, човече

# 134
Отгоре е ясно, но през дупките падат всякакви боклуци, те къде отиват?

Общи условия

Активация на акаунт