Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :) - тема 4

• 84 152
  • 463
  •   1
Отговори
# 270
Чудни са ви тераските, много ми харесва. С кеф и хубави емоции да прекарвате времето там Simple Smile
 Това мебелно фолио, дето използва Вълшебство, много ме впечатли. Много красиво изглежда.
И аз съм фен на соларните лампички, кръглите. Много красиво и, се надявам, един ден, когато най-после си подредя градинката, живот и здраве, и аз да закача такива.

# 271
  • Beyond the stars
Чудни са ви тераските, много ми харесва. С кеф и хубави емоции да прекарвате времето там Simple Smile
 Това мебелно фолио, дето използва Вълшебство, много ме впечатли. Много красиво изглежда.
И аз съм фен на соларните лампички, кръглите. Много красиво и, се надявам, един ден, когато най-после си подредя градинката, живот и здраве, и аз да закача такива.

Фолиото Wink Мен ме сърбят пръстите още някъде да го лепна  Laughing Laughing
Иначе соларните лампички и килимчето са ни от нещата за палатка .. разхождаме за уют и по къмпинги  Blush

# 272
Икейско е. Има най-различни комбинации от модули: https://www.ikea.bg/garden/Barbeques/ На нас ни остава само да му вземем един непромокаем калъф за зимата, нямам никакво намерение да го местя никъде. А скарата я купихме от някой от Техно магазините (Технополис или Техномаркет - не помня вече). Те пък са без пари - по 20-тина лева.

# 273
Благодаря за споделената растителност, която се гледа лесно. Аз съм виден уморител на цветя, за жалост.

# 274
Вълшебство, благодаря ти за линкове, сега и аз си обмислям да си купя и от двата вида, та да лепна някъде, че наистина много ми хареса. Като гледам, ще се съчетае цветово и с боята, с която реших да боядисам бетонната оградка:
Скрит текст:
само, дето тераса нямаме, а малко дворче е.
 Бих показала и дворче сега, ноооо е много далеч от красотии, които показвате. Няма почти нищо, само туите и съм насадила цветя между тях, половината от които нещо засъхнаха. Насадих и 3 храста с рози и един храс с люляк, които, за моята огромна радост се хванаха. Искам по-нататък да вземем градинските мебели с някой чадър, но по-нататък, че парите сега отиват за обзавеждане на апартамент, но догодина, надявам се, или по-нататък, да стане.

# 275
  • Beyond the stars
Е дворчето не е тераса, та аз от сега завиждам леко.. благородно  Heart Eyes
Между другото за оградката (аз имам подобна идея за парапета на балкона, понеже е плътен железен) може да се налепи ама като се изрежат дъските така, че да има по-ниски и по-високи ..  Blush Иначе като цветове ще ти пасне и синия вариант  Wink

# 276
Това кафееното растение - кафе ли е? Мирише на кафе ли - какво?
Благодаря

# 277
Не мирише на кафе,нямам идея какво точно би станало от него(ако оцелее...)-просто ми хареса,че е зеленко и чашката...

# 278
Аз си помислих, че го нарече кафеено заради "саксийката" му. Grinning

# 279
Аз се включвам да похваля бездимните барбекюта на въглища и с вентилатор. Наистина не пушат, нито пък миришат особено, ползвам си го и вътре в кухнята под абсорбатора без проблем, а храната има аромат на дърва (аз не харесвам газовите). Недостатъкът е, че не може да направиш барбекю за много хора и че се затоплят бавничко.

# 280
Makaron, направи мъжа ми най-щастливия човек на света. Много иска да си прави скара, но аз не му давам защото живеем в апартамент и не искам да обезпокоявам съседите.
Въобще и не съм знаела за съществуването на този вид барбекюта, но сега ще може да се развихри на спокойствие Simple Smile Благодаря ти! Flowers Hibiscus

# 281
Когато човек има желание, винаги ще се намери начин - страхотна идея за бездимните барбекюта! Simple Smile

Скрит текст:
Аз мога да споделя пък някоя и друга хитринка за ел.скарата - не пуши въобще, ако в тавичката долу сипете малко вода. И все пак е хубаво да не се пекат много мазни неща, де, сега ако сложите парче сланина няма спасение. Simple Smile Не мажете ребрата на скарата с мазнина, може само първите 1-2 пъти ако е нова (също като силиконовите форми), след това аз дезинфекцирам преди всяко печене само с глава лук, срязана на две и парче лимон. А пък за лесно почистване преди печене хубаво опаковайте въпросната тавичка с алуминиево фолио. После като изстине, почиствате скарата с четка, събирате внимателно фолиото с всичко, което е капало върху него и само изплаквате (а в повечето случаи дори и това не се налага, но аз малко съм си маниак на тема чистота и го правя всеки път ) тавичката набързо с гъбка и малко препарат и е като чисто нова.

# 282
  • Бургас
Кои са тези бездимни барбекюта? Може ли линк?

# 283
Мисля, че и мойто мъж ще трябва да ви черпи. Голям дерт му е, че не давам никакви такива неща да инсталира по терасата, но ако наистина сте толкова доволни и барбекютата са толкова вълшебни.. Да бяха и самопочистващи, грешка нямаше да имат. Simple Smile

# 284
Примерно: https://www.lotusgrill-bulgaria.com/photo-video

Ско, няма как да са съвсем самопочистващи се. Гледам, че бездимните на въглища лесно се поддържат, но пепелта си я има все пак, не знам как точно се случват нещата, Макарон нека да каже. А на нас почистването на скарата ни отнема по-малко от 10 минути - за сравнение, една мазна загоряла тава от фурната се мие повече време на ръка. Simple Smile Оставете ги тия мъже малко да се покефят на лятото (заслужават го, заради това, че ни угаждат на безумните интериорни прищевки Wink )нищо няма да им стане на съседите като изпече половинът няколко наденички на скарата с чаша бира в ръка - ще им замирише малко на скара, чудо голямо, нали няма да им пуши все пак.

Общи условия

Активация на акаунт