Априлчета 2017 - Тема 3

• 41 618
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Танче, Gift Heart Много сме, силни сме, готини сме Априлките 2017! Heart Eyes
Кифличка към две седмици вечер се будеше през 2 часа, снощи направи две паузи от по 4 часа, направо се отспах Joy

# 61
Тединка, раничката ни е Tula Free to Grow. Взех я от Рошаво.От там ми я препоръчаха, защото е с малко по-широки дръжки и за по-ниски като мен (160 см) по-добре се разпределяла тежестта и не убива. Дават я от новородени до 20 кг. Аз тежко въобще не се напъвам да нося заради проблеми с кръста и с раничката ми е супер. Е не е чак хич да не се усеща нищо, но не е като да мъкнеш бебе на ръце.
Кристална беше споменала, че си е взела слингова Исара. Белинда също има раничка. Grinning Може и да има и други мами, извинявам се ако съм пропуснала.

# 62
Може ли да кажете как се казва групичката във ФБ ? Blush

# 63
Танче много мило Heart
Пърпълче и аз така със спането Grinning Свеки намекна,че трябвало вече да му спирам нощните хранения и за целта,като се събуди нощем да му давам вода....  Flushed Ами не мисля да правя нищо подобно Stuck Out Tongue Winking Eye като е гладен ще яде,той сам ще си изключи нощните хранения като му дойде времето.

# 64
Сега на почивката се запознахме с едно по- възрастно семейство, имат близнаци на по 30г вече и жената ми разказва как навремето е спазвала всичко по учебник - хранене, спане и т.н. Оставяла ги самички и влизала през 2:30-3 часа за хранене и смяна. А вечер ги залъгвала с вода и така за седмица ги отучила...

# 65
  • София
Меченка, много хубаво звучи, но като майка на две пораснали кърмачета, трябва да ти кажа-има да чакаш само да се откаже от нощното хранене😉 Ще стане, ама след 2 години. Навита ли си? Не че е лошо, ама просто да те предупредя.

# 66
  • Варна
Аз познавам и такива дето и до 4 годинки децата им цокаха вечер мляко/нощно хранене/...ама било нормално Smirk

# 67
  • София
Благодаря за новата тема Flowers Hibiscus Simple Smile

# 68
А сега де. И аз я чакам моята мома сама да си спре нощните ядена. Педиатъра ме съветва всеки път да давам вода, но на мен нещо не ми се вижда нормално. То детето се събужда защото е гладно, аз като съм гладна не искам да пия вода, ми то остъргва стомаха как да накарам детето да пие. Thinking
И сега какво да се сбогувам с илюзиите за спане ли?? Не ми се вярва да си търси цоцкане до 2 години.

# 69
  • София
Ами моето лично мнение, което обаче не е базирано на научни или други факти, а на личния ми опит и майчински усет, е че нашите са много малки за спиране на нощното хранене. Моето поне рядко изкарва над 4-5 часа без кърма, а вода не пие. И при най-добро желание не виждам как бих могла да го отуча от нощно хранене. Освен това съм установила, че нещата се получават най-добре по линията на минималното съпротивление. Тоест, детето се учи най-лесно на всичко, тогава, когато е готово. А кога ще е готово да спи пи цяла нощ си зависи от детето. Ще пробвам номера с водата тогава, когато припие вода. Може да е на 6 месеца или на 8 месеца, може и да е година, ще видим. Ако изкарва тежко зъбита, ще кърмя нощем до когато трябва, защото нищо не успокоява болката така, както кърменето. А често и големите деца възстановяват нощното сукане след като тръгнат на ясла, заради психичния дискомфорт от промяната. А други наистина показват признаци за готовност от нощно хранене още като съвсем малки, на 3-4 месеца и ако сме късметлии, трябва непременно да се възползваме като подпомогнем процеса. С две думи-следвам детето и каквото-такова. При всички случаи ми се иска да не суче нощем след като изкара повеето  зъби, заради хигиената, все пак кърмата е сладка. Макар че първия ми син си сучеше денонощно,  сега е на 13 и няма нито един кариес, а малкия го отучих някъде на 7-8 месеца, макс до годинката да е било, не помня точно, но устата му е пълна с пломби.

# 70
И аз моята бебка постоянно я нося в раница - още откакто стана 3 кг. Преди това в слинг. Много се успокоява, лесно заспива, а когато не й се спи - наднича страшно любопитно Simple Smile
И тя две поредни вечери спа от 10 вечерта до 6 сутринта плътно и аз не можах да повярвам Flushed На сутринта и аз с два пъпеша се събудих..  Само че явно избързаха с радването, защото след това започна да се буди по-често и от преди... Вече денем едва се нахранва - постоянно се разсейва с нещо. Даже според мен видимо спря да наддава. Така че изобщо нямам намерение да й махам нощните ядения на сила - поне нощем яде както трябва, защото нищо не я разсейва. А и за 5 минути е готово - не ми пречи толкова. Верно, порязсънвам се, ама после цял живот ще спя, но бебче сгушено в мен имам само сега Blush

# 71
Белинда, Kissing Heart За мен точно тези споделяния на мами с опит са ми най-полезни. Момичето, с което бях в родилния дом също това казваше, най-важно е да гледам детето, то само си показва. Тя имаше и момченце под две годинки, което още кърмеше и то например като имаше коластра за бебето вече не искаше да суче, заради различния вкус.
Между другото сестрата на педи ми каза, че при много горещо или много студено се случвало да има зелени акита. Което съвпада с нашия зелен период преди месец и нещо тогава тамън почваха горещините.
Белинда, може и при вас това да е било причината.

# 72
Нашият още след втория месец си махна нощното хранене ☺

# 73
  • Пловдив
Минавам на бързо да се похваля защо никаква ме няма във форума - топвам дупе в морето, гушкам бебче на плажа, разхождам количката по крайбрежната алея, хапвам различна рибка всеки ден и се наслаждавам на лятото.
Днес става точно една година откакто казах на мм, че ще става татко Heart

# 74
А при нас утре става 1 г. 😂

Общи условия

Активация на акаунт