Априлчета 2017 - Тема 3

• 42 020
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Извинявам се за тъпия въпрос 😳- през деня колко време горе долу прекарват бебчовците ви в леглото? 

# 91
  • София
Само следобедния сън се случва в леглото, тоест около 3 часа. През останалото време е в шезлонга, количката, на плаж, по кафенета и ресторанти и в общи линии на ръце😅

# 92
  • София
При мен е същото както при Белинда

# 93
В леглото малката спи преди обед час и половина. И следобед от 3 до 6 спи хубаво на спалнята не всеки път я слагам в леглото и. И през другото време зяпа разглежда се, вкъщи малко на гимнстика, на вън е в мен за да се ритк или я слагам на някое сепаре да се разглежда наоколо.
За количката гледам че сте започнали да коментирате. Тя се събира все още за размери и спи супер удобно, но още малко и главата ще опре в края, а и още не може да сяда, а вече по градинките мамите постоняно ми намилат да я слагам в другия кош ? Тя едва сега навърши 4 месеца, не е ли рано? Вие кога сте местили вашите дечица, или кога ще слагате седналия кош,

# 94
Благодаря за отговорите. Аз го слагам в леглото от 14 до 17 ч., и после за през нощта в 20 ч., и това е свързано с много рев...Казаха ми, че съм го научила извън леглото, та затова се чудех😇

# 95
  • София
Моя човек реве където и да го сложа преди заспиване. Само за нощното спане не протестира и си заспива сам.

# 96
за спането през нощта - моята маймуна си спи през нощта и не се буди от 2ия месец. сама спря да се буди и заспива към 22-23ч и се събужда 6-6:30-7ч. храненията са й 6 през около 3 часа. на мен ми е супер така. баткото ми беше същия.
за летния кош - моя си е широк и достаръчно дълъг и смятам да си го ползвам докато мога, удобен ми е. но ако летния кош има хубаво легнало положение или леко повдигнато и другия е малък или дребчо иска да гледа, защо пък не? няма да го слагаш на 90°да седи Wink
за моренцето - завид, завид, ние септември се надявам да се замъкнем

раници и слингове - как ги носите в тия жеги тия бебета? аз умирам и се препотявам без бебе и допълнителен плат, пък ако се овържа, направо не знам

# 97
Реално ние през деня в повечето случаи сме навън, следователно или си дремва в количката или колата. Иначе си седи в шезлонга или на гимнастиката също за малко.
Като сме на морето сме тя в количката, аз на шезлонга. Но тя хич не спи кой знае колко дълго през деня- по час и нещо най-много. То като яде през два часа и нещо, няма как да е друго. Не уважава следобедния сън от два до четири. Joy То затова аз така започнах от самото начало да гледам да съм повече време навън, че вкъщи много ми се доспиваше, и докато легна и аз тя се събуждаше Или тя
заспива, лягам и аз и тя
се ококорва Flushed Та принципа бебе спи- мама спи при нас трудно сработва.

# 98
Нашето човече много рядко спи през деня,да не казвам хич,през останалото време сме на шезлонг,люлка,гимнастика и навън с количката.Вече колата не го приспива,нито количката!Любопитен е и иска да оглежда всичко наоколо.Днес беше в много добро настроение цял ден,той се засмее на нещо което му бърборя,аз започвам да се смея,той се смее с глас на мен,а аз със сълзи се смея на него и така сме цял ден Joy тънка шизофренийка Stuck Out Tongue Winking Eye За нощните хранения ще ми се увиди,ако не си ги махне сам,че се буди през 3-4 часа сега.Ама каквото стане,мисля,че е рано да му налагам каквото и да е.Живот и здраве нататък ще видим.Сега ми е паднало да си го гушам,после няма да ми дава Blush
Да се отчета от днешна консултация: порастал е с 4 см. и 1 кг. В третата ни месечинка е 63 см. и 6600 гр. И нашият крачун скоро няма да се събира в коша за новородено... и коритото скоро ще му е тясно Flushed като го сложа на повивалника му стърчат краката Grinning

# 99
Мамита, вашите бебчета стоят ли по корем. Моят мъник е на 3м и 10дни и изобщо не иска да стои, плаче. Или разперва ръце и крака и опората му е само коремче и залита на някоя страна или стои отпуснат и плаче и грам не иска да се повдигне.

# 100
  • Велико Търново
Лелееее, три часа следобеден сън, това само съм го чела по книгите, не ми се е случвало да го видя наживо с щурчо дори и като беше новородено. Максимумът му е 45 минути, и то в добрите дни. Сънят не му стига, вечер е много изнервен, превъзбужда се допълнително ММ като се върне от работа и попадаме в омагьосан кръг - хем му се спи, хем не иска да изтърва игрите с тати.
На корем го слагам за минута-две на ден, не му харесва, но се пъне да надига дупе, а не глава, много е смешен. Иначе му е много гот да лежи на една страна като е голичък - вдига крачета, завърта се на рамо и смуче ръчички, така откъпва по половин час.

# 101
  • София
Кенди, сподели с педиатъра наблюденията си. Има специални упражнения за бебета, които не развиват добре гръбни мускули и вратле. Ще ги правите известно време и ще започне да наваксва. Иначе по принцип на 3 месеца трябва да може да заема позиция по корем с опора на ръчички и да си вдигне главата, мисля, поне за малко.

# 102
Меченка, браво на момчето, дърпа като истински юнак. People Baby
На нас педи на първия месец ни даде едно като брошурка-книжка за масаж и гимнастика (упражненията ги има в Дневника на мама) и каза да я оставаме по коремче за по 10-15 секунди и постепенно да увеличаваме. На 3-и прави три месеца. От десетина дни сама се обръща от гръб по корем, а днес след като се катурна си вдигна главичката. Много беше смешна такова напъване и пуфтене, все едно на себе си се ядосваше, чак кучето я загледа какво толкова прави Sweat Smile
Аз тотално се отказах от коритото, уж анатомично, уж със стойка тинтири- минтири. Толкова ми беше неудобно и ме заболяваше кръста, а и нашата баня е супер никаква, едвам го навирам вътре и като го сложа прескачам тоалетната. Обаче има вана Laughing Та от няколко дни й пълна директно ваната, че даже и заедно се плацикаме вътре. Тя и инструкторката ни по плуване това ме посъветва, директно във ваната да я къпя, че даже и да се кърмим в нея (и това пробвахме).

# 103
Тук много се държи на това бебето от малко да се слага по корем. Почваш от малко и увеличаваш. Аз вече задължително по няколко пъти на ден я оставям за минимум 5 мин по корем. В началото не обичаше и тя ревеше и си забиваше главата надолу да се плюнчи, ама свикна. Седи си на ръчички и гледа. Слагам и разни играчки наоколо. Един път само се обърна от корем по гръб, а другото не и се отдава, само се върти с главата като шугава, ама не се обръща още.

За спането - спи след всяко хранене между 30 мин и 2 часа. Като излезем навън или в кола почти винаги заспива. Рядко се е случвало да не спи, но е кисела. Нощем и ние сме от 22 до 6.

Зимния кош си ни е доста широк и удобен и си спи и в него, ползваме  си го. Постоянно сменям зимен кош и кошница за кола.

# 104
Моя бебко спи горе долу от 9 вечерта до 6 сутринта, но за сметка на това през деня дремва за по 20 минути след ядене и после е кукурдяк 😂   Вкъщи е пълен цирк, в кошарата спи само вечер, иначе в количката - еми, влюбен е в нея и това си е. Иначе от вчера сложих летния кош - има пълно легнало положение на гръбчето и е по-отворен, зимния му идва и къс, и много затворен.

Общи условия

Активация на акаунт