Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 78 595
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
  • In transit
За мен външни стени са крайни стени, така ги разбирам.
Да визуализирам какво имах предвид: http://pchelinahomes.bg/wp-content/uploads/2017/05/plan-3-5.pdf
крайния ляв тристаен и вътрешния тристаен са еднакви и идентични. Разликата в двата са 3-4м2, които идват от крайните външни стени, които се смятат целите за крайния апартамент, и по 1/2 за вътрешния, който ги дели със съседните апартаменти.
Жилищна площ: 90,10 кв.м на външния(краен) апартамент към 87,40 кв.м за вътрешния апартамент. Това е според архитектурния план.

# 121
Разликата според мен е в спалнята , тази пред хола (външната , прозореца дето е от другата страна), до бянята и тоалетната . Не мога да видя квадратурата , но май я дават различна и като че ли е малко по-широка (то е достатъчно 30 см по дължината умножено на стаята и се получава) Увеличих на макс, но не виждам числата бледи са ми((. На мен това разпределение ми харесва на жилището и двата. Пак бих избрала крайния, можеш да си сложиш спалня спокойно и имаш и трето изложение. Граничи ти само трапезарията с един апартамент (преживява се ,няма как да нямаше една стена със съседи) Другият апартамент ще е по-предпочитан , защото се води вътрешен от хората, но там...хол и спалня ти граничат с друг апартамент, а още една стая с този различния дето смятаме. И двете тераси си дели със съседите. При външния само едната, другата си му е самостоятелно в жилището.

# 122
При мен се вижда ясно квадратурата, двата най крайни са по 90м2, a вътрешните тристайни са по  87. Малки ми се виждат дневните, като се сложи кухненски кът, кът за хранене и тв зона...
Мики, това коя сграда е в пчелина...

# 123
Лъки, квадратурата не я оспорваме. Търсим има ли разлика в някое от помещенията на вътрешния спрямо външния апартамент. Според мен е в стаята (спалнята) до санитарните помещения, но не мога да сравня колко е едната спалня и другата , не виждам квадратурата добре. Ако под тях хол май се падаше е с еднаква квадратура, значи едната стая е по-голяма с малко от другата в средния апартамент и оттам идва разликата в общата , а не от външните стени. На Мики това и беше въпроса дали те се включват , а в средните не.

# 124
  • In transit
фанфани, дай зум на 300% тогава се виждат съвсем ясно квадратурите. Разлика виждам в основните спални, на външния е 13,14м2, на вътрешния е 13,20м2 и в антрето 10,57м2 към 10,52м2 + разликата в изчислението на стените.
Интересно, че повечето външни апартаменти са резервирани, аз бих избрала вътрешен примерно, но виж ти изхождаш от позицията на това с какво ти граничи стаята. Аз не искам да имам много външни стени заради отоплението.
Лъки, 27м2 дневна е съвсем прилична по новите стандарти, обикновено са по 16-20м2. В тази спокойно ще имаш място и за нормална кухня, маса + столове, мека мебел и място да се движиш.
Сградата ще се намира срещу тази на Металекс, която строят сега. Не е на големия баир, ами от горната страна се пада над блоковете във Възраждане 3. Но още нямат разрешение за строеж.

# 125
27м2 е добре, аз къде гледах видях 20...
Аз също бих избрала външен апартамент, стига да не е север или запад. Колкото по малко допир със съседи, по добре.
Мики новата на металекс не я знам, къде се пада спрямо офиса на Еконт?

# 126
На по-висок етаж е по-спокойно и няма чак толкова шумотевица ако съседите са кротки разбира се.

# 127
На по-висок етаж е по-спокойно и няма чак толкова шумотевица ако съседите са кротки разбира се.

Зависи къде е. На главен булевард ако си, и на  последния етаж се чуват коли, автобуси, и др.

# 128
  • In transit
27м2 е добре, аз къде гледах видях 20...
Аз също бих избрала външен апартамент, стига да не е север или запад. Колкото по малко допир със съседи, по добре.
Мики новата на металекс не я знам, къде се пада спрямо офиса на Еконт?
Ами в горната част където завива Поп Димитър, от завоя точно 100м нагоре някъде, пак е леко стръмно ама не е като в долния край. Хубаво е мястото. Офиса на Еконт се пада съвсем в долната част на Пчелина,
https://www.google.bg/maps/@43.2353714,27.8958828,3a,75y,85.37h, … e0!7i13312!8i6656 над тия блокчета дето се виждат се пада.

# 129
Ясно. Вие там ли искате да купите? Мисля си, че няма много транспорт, и най близкото училище е на 3спирки пеша. Има детска градина на близо, и центъра е на 10мин с кола...

# 130
  • In transit
Ами май да, защото схемата на плащане е ОК, реално плащаш след А16, което е идеално. Ще видим, нека да вземат първо разрешително Simple Smile Търсим и парцел за къща.

# 131
Скрит текст:
Здравейте. Решили сме да купуваме парцел в близост до Пловдив. Може ли някой да ми препоръча брокер? Отидохме в една от водещите агенции, казахме си предпочитанията и за два месеца не са се обадили нито веднъж с оферта. Явно тази фирма вече не е толкова водеща. Като разглеждам по сайтовете обяви ми се зави свят колко много агенцийки има и не знам към кой да се обърнем, защото не ми се ще да си губя времето. Ако някой има скорошен опит- моля да сподели.
Препоръчвам ти да пуснеш обява във вестник "Позвънете" или " Софийски имоти"  Пиши, че търсиш да закупиш еди какво си жилище в кои квартали (изобщо изискванията си) Агенциите следят всяка обява и ловят клиенти. Те сами ще те потърсят и предложат огледи.

Благодаря много. Въобще не бих се сетила за този вариант. Ако попадна на нещо непременно ще пиша за съвет в темата.

# 132
Ами май да, защото схемата на плащане е ОК, реално плащаш след А16, което е идеално. Ще видим, нека да вземат първо разрешително Simple Smile Търсим и парцел за къща.
Браво на вас. bouquet

# 133
  • София
Здравейте ,
Искам да попитам - понеже с приятелката ми скоро (25.09.2017) ще ни вдигнат наема от 500 на 700 и почваме да се замисляме да си вземем апартамент. Нека набързо да обобщя какво се случи - преди година и малко си търсехме да наемем апартамент до 500 лева, защото и двамата бяхме на друга работа и не можехме да си позволим много, в търсенето на квартира една „приятелка“ на моята приятелка ни предложи апартамент в Стрелбище (нейн апартамент или по скоро на баща и ) като условието беше да  изчакаме да се постегне апартамента и да се преместим. Преместихме се в апартамента, който беше като строителна площадка, 3стаен около 86  квадрата + гараж (не знам колко квадрата) нова сграда от 2015 година, с две спални, тоалетна  и баня, по-малка тоалетна, две тераси, хол и кухня на едно, полуобзаведен, като единственото обзавеждане беше спалнята (две шкафчета ,спалня , гардероб и ракла) и готови тоалетна / баня. Имаше обещание да се оправи апартамента до месец и да останем там като цената беше твърдо 500 лева без промени. Отне на хазяина 3 месеца да ни направи кухня, като ние си обзаведохме всичката мека мебел + холна / кухненска маса с изрично условие, че си е за наша сметка и си остават наши. Точно си бяхме направили всичко по апартамента като обзавеждане и т.н. Знаехме, че е неизбежно да се вдигне цената, но се надявахме да бъде малко по-натам. След година и малко ни съобщиха, че били чакали да мине една година, за да ни вдигнат наема (ако знаехме, че ще е така нямаше въобще да се занимаваме да обзавеждаме). И сега сме в едно „чудесно„ положение, в което имаме мебели, но наема започва да ни става непосилен (особено ако включваме сметките през зимния период), пък и за тези пари спокойно се купува апартамент. Като цяло жилището си заслужава парите, но все пак това са пари на вяътъра и по всяко време може да ни се каже просто да си ходим. Попитахме да вземем жилището без гаража и все пак обяснихме, че живеем във полуобзаведен апартамент, но ни се отказа абсолютно всякакво сваляне на цената.

Въпросът е следният -  търсим си читав агент в София, професионалист, човек който не просто ще е гладен за парите ни, а такъв който ще ни помогне и ще ни улесни целият този процес от избирането на апартамент, подготвянето на договорите, та до нотариалният акт в ръцете ни. Ориентираме се към кредит от банка моля препоръчайте ако знаете читава.

Като апартамент търсим : 2 стаен  (голям, за да може да се преправи на тристаен, защото имаме планове за семейство) или 3стаен,  като квадратурата която ни устройва е 70кв + . Кварталите, в който търсим, са Стрелбище -  Лозенец – Бели Брези – Иван Вазов – Гоце Делчев – Борово, в този ред и като алтернативни около работата ни  : Дианабат – Изток – Изгрев – Гео Милев. Търсим апартамент да не е на 1ви/ приземен етаж или последен етаж. ТЕЦ е за предпочитане. Като цена до 80 000 EUR таван.
Благодаря предравително.

Последна редакция: нд, 30 юли 2017, 12:28 от NoodleBG

# 134
До 80 хил. евро за голям апартамент и в тия квартали ми се струва абсурд да намерите. За брокер не мога да помогна. Тези, с които сме си имали работа, просто не вършат нищо.

Общи условия

Активация на акаунт