Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 78 718
  • 730
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте, питам се нещо, и бих помолил да отговорите ако можете.

Апартамент обявен за продажба през 2013 г. за 50к / 59 м2
сега отново се появява но за 70к.
Дори и мебелите са същите...

Апт не е продаден тогава, сега дали ще имат  шанс за тази цена.
За София - според брокери топ място / между орловия и 4 км

Това е огромно разстояние.... хах!

# 196
Добре де,  не може ли да се предположи че се препродава. Минали са 4 години.

# 197
Харесахме апартамент, точно това, което търсим, и там където искаме, ноооо  124 кв.м за 117000Е   Rolling Eyes Тия цени ме плашат. Преди 7 години купихме 100 кв.м за 59000Е, на шпакловка и замазака, а сега двойно. Вярно е, че този е с настилки, кухненски бокс, 2-те бани са оборудвани. Апартаментът е използван, но е запазен, един латекс и става за живеене. Както съм договорила и лихва 3,3 на ИК уж добре, ами ако догодина тоя балон се спука и цените паднат, а лихвите хвръкнат??????
А ако го мислим много и го купят много ще ме е яд...
Чудя се да чакаме ли или да купуваме newsm78

# 198
Какво  чакате? Да паднат цените ли? Надали!Ако ви е жизнено необходимо не чакайте,ако просто искате да направите изгодно вложение-откажете се на този етап!

# 199
Да, важно ми е, не е за инвестиция. Но тия цени са ужасни. И никой не може да предвиди ще растат ли или ще падат, за съжаление. Cry

# 200
Аз считам, че няма да паднат. Или поне няма да е значително, ако изобщо паднат. Ти защо мислиш, че ще падат - нещо конкретно ли имаш предвид, или просто се надяваш?

# 201
Да, важно ми е, не е за инвестиция. Но тия цени са ужасни. И никой не може да предвиди ще растат ли или ще падат, за съжаление. Cry

Попадам напоследък на листовки по входовете от една от големите брокерски агенции. Та в тези листовки казват, че сега е най-изгодния момент за продажба, защото догодина не се знае. Всеки да си прави изводите, но според мен след вдигането на лихвите ще има голям спад на цените.

# 202
Харесахме апартамент, точно това, което търсим, и там където искаме, ноооо  124 кв.м за 117000Е   Rolling Eyes Тия цени ме плашат. Преди 7 години купихме 100 кв.м за 59000Е, на шпакловка и замазака, а сега двойно. Вярно е, че този е с настилки, кухненски бокс, 2-те бани са оборудвани. Апартаментът е използван, но е запазен, един латекс и става за живеене. Както съм договорила и лихва 3,3 на ИК уж добре, ами ако догодина тоя балон се спука и цените паднат, а лихвите хвръкнат??????
А ако го мислим много и го купят много ще ме е яд...
Чудя се да чакаме ли или да купуваме newsm78
Локацията е важна, след това плюсове на имота.
Аз толкова голям кредит не бих взела, но зависи от доходите ви все пак. Ако вноската не ви събаря и имате заделени вноски за година напред, защо не. Хубавите неща струват скъпо.

# 203
Нищо конкректно нямам, предполагам, че няма накъде да растат повече. Да, уж имало търсене, ама от 2-3 месеца следя обявите и само едни и същи се въртят, пък кой купува  newsm78

# 204

Попадам напоследък на листовки по входовете от една от големите брокерски агенции. Та в тези листовки казват, че сега е най-изгодния момент за продажба, защото догодина не се знае. Всеки да си прави изводите, но според мен след вдигането на лихвите ще има голям спад на цените.

По -скоро агенциите си търдят клиенти,защото търсенето за момента е над предлагането.След вдигането на лихвите-е още не е неоспорим факт ,а хипотеза.И друго високи лихви по кредити-води до по-високи продажни цени на новото строителство.В голямата му част от кредити се финансира.Пък като там не паднат цените ,на старото строителство ,продавачите не биха намалили.

# 205
Нищо конкректно нямам, предполагам, че няма накъде да растат повече. Да, уж имало търсене, ама от 2-3 месеца следя обявите и само едни и същи се въртят, пък кой купува  newsm78

Писано е многократно-обявите не се обновяват и актуализират.За съжаление!

# 206
Как се справяте/сте се справяли с откровените боклуци след покупка на имот? Например покъщина, гнусни мебели, килимища и пр. Не говоря само за монтирани шкафове. Ей така се чудя, като съм гледала обяви на приятни жилища за тотален ремонт на добра цена...Боклуците за вас ли си оставят? Срещала съм и апартманет с 2 пълни до горе стаи с покъщина с нулево намерение да се вземе...

# 207
Как се справяте/сте се справяли с откровените боклуци след покупка на имот? Например покъщина, гнусни мебели, килимища и пр. Не говоря само за монтирани шкафове. Ей така се чудя, като съм гледала обяви на приятни жилища за тотален ремонт на добра цена...Боклуците за вас ли си оставят? Срещала съм и апартманет с 2 пълни до горе стаи с покъщина с нулево намерение да се вземе...
Договаряне с продавача. Взема си ценните неща, другите фирма за хамалски услуги, фирма за извозване до сметище и се разбирате кой плаща.

# 208
  • София
Аз считам, че няма да паднат. Или поне няма да е значително, ако изобщо паднат. Ти защо мислиш, че ще падат - нещо конкретно ли имаш предвид, или просто се надяваш?

Момичета и момчета, отдавна ви чета и може и да съм писала нещо в тази тема, не си спомням.
Спомням си обаче, че писах на Tomeva  и тя веднага ми отговори и ми свърши необходимата работа, за което много й благодаря! Hug

Непрекъснато се учудвам на цените, които споделяте. Защо?
1.Защото не знам заплатите да са се вдигнали, а цените на всичко се качват.
2. Защото 3 от 5 човека след средното или по време на висшето си образование напускат Б-я.
3.Защото възрастни пък и не чак толкова възрастни хора умират все по-често или се изнасят в чужбина.
4.Защото веднъж не сте споменали колко е м2 по строителни норми/в Съюза на архитектите има такава оценка, а мисля и на други места/
5.Стопяваме се като нация, цените растат.
Е, кой тогава се е затичал да купува?
За мен това е напълно нереално. Не един човек е споделял, че от месеци търси жилище, а не намира, все едни и същи оферти стоят. Виждам и доста незавършени сгради, не само в София. Необитаеми също.
Знам контра аргументите, така че Peace Peace Peace
Аз определено смятам, че това е поредния балон. И ще се спука.
 Peace

rumka 833, извинявай че използвах твоя пост за моите писания. Praynig

Последна редакция: ср, 09 авг 2017, 01:10 от MayyaI

# 209
Miki това видя ли го, мисля че локацията и цените са много добри
http://yavorad.com/project_yavor/index.php/bg/prices-bg
Да, даже го коментирах преди две седмици, че имат промоция за апартаментите, ако платиш 80% сега, а все още даже нямат разрешение за строеж. Simple Smile

Да май с спомням, но не обърнах внимание. Но сега видях билборда, инвеститора е Явор АД, те строят тези кооперации до Санита. Точно за една година ги вдигнаха. Мисля, че инвеститора е сериозен, казаха ми, че там са си купили хора от общината. Но цените са много по-високи отколкото в новия проект Явор. Гледам, че има тристайни по 40 и няколко. Квадратурата е чиста без стените. А и там наистина има проект за парк. Теб какво те притеснява, гледам, че има вариант да запазиш. Ако не си с кредит и имаш възможност за зелено и ти харесва мястото.
http://www.moreto.net/novini.php?n=356450&c=01&p=8

Сега влязох да ги разгледам, ама така като гледам вече са продадени точно тези. Останал е само един на последния етаж. Shocked

Последна редакция: ср, 09 авг 2017, 09:31 от Freyda

Общи условия

Активация на акаунт