Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 78 731
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
А какво мислите за района около Лъвов мост, между Сливница и гарата. На мен ми харесва, че има метро, автобуси, трамваи, близо е до магазини и център. Не ми харесва само около женския пазар циганията, но наистина ли районът е опасен?

Технически погледнато районът е супер - между две метростанции, всякакъв друг транспорт, близо до центъра, пооправен и с добра инфраструктура. Обаче за беда е сборно място на мигрантите, което драстично сваля цените. Навремето бях намерил един грамаден апартамент НС, луксозно завършен, с луксозни общи части,  паркоместа и всичко друго необходимо и то за смешни пари, но ми казаха, че ако го купя ще бъде вечно мой... И някак си не се осмелих да се набутам там.

# 226
Аз не го харесвам. Преди работех там и карах нощни смени. Не се чувствах добре докато си стигна до колата вечер, въпреки че има районно точно по пътя през който минавах. А това беше преди големия емиграндски поток. Аз не бих си купила нищо там...

и аз не бих. Уж говорят, че ще се оправи, но .. кой да знае

# 227
  • София
Здравейте,  преди време исках съвет за селски имот,  и ето че намерихме един,  който що годе покрива критериите -  има три чешми от централен водопровод,  два бунара,  на две асфалтови улици и с двор 860 кв м,  селото е живо,  има детска градина и училище, много магазини и заведения,  както и жп гара. Обаче е повече от 50 км от София на около 65. И къщата е на 100 години от камък и плет.  Може да се живее в нея, не е занемарена,  но банята и тоалетната са отвън. Това трябва да бъде лятната ни къща и за тази цел става. Но аз нямам цялата сума и ще трябва да тегля кредит, не голям - към 5000 лв,  защото искам да ми останат и за ремонт при нужда. Дали да купуваме този имот или не е добра идея,  как мислите?

# 228
Баб ми живееше в такава къща, но в Балкана и помня, че независимо от количествата дърва за отопление, ако не живеят животни в дама, е трудно за отопление. Като продадоха животните и почнаха да зимуват в града.

# 229
за мен е далечко, ние имаме вила на 40 км. и ходим много рядко. Сигурно като поотраснат децата ще можем и по-често, но до тогава ... те се изморяват и мрънкат в колата доста.
В резултат - не сме правили ремонт, дори ходим веднъж годишно, а тази година и по-рядко.
А когато я купувахме бяхме много щастливи със съпруга ми.
Ако това не ви притеснява - каменните зидове държат хладно - за летните жеги са супер. За през зимата, ако рйонът е балкански, ще се отоплява по-трудно. Но пък вие в най-студените студове едва ли ще ходите?

външна тоалетна и баня е ОК, за лятна вила както казваш. И нашите са такива, ама ние не сме много претенциозни. Гледахме да е зелено и спокойно, и градчето да не е съвсем умряло Wink

пиши пак ако имаш колебания.

# 230
  • София
А какво мислите за района около Лъвов мост, между Сливница и гарата. На мен ми харесва, че има метро, автобуси, трамваи, близо е до магазини и център. Не ми харесва само около женския пазар циганията, но наистина ли районът е опасен?
Kakvo   имаш предвид под "опасен" Вярно е, че поради емигрантите братовчед ми отказва да минава по някой улици, ама всичко е въпрос на "гледна точка" Лично аз, имах дом там, продадох го отдавна. Сега като гледам цените в известен смисъл съжалявам, ама няма как да сме на само на  + винагни.
Yellow Heart

# 231
Kakvo   имаш предвид под "опасен" Вярно е, че поради емигрантите братовчед ми отказва да минава по някой улици, ама всичко е въпрос на "гледна точка" Лично аз, имах дом там, продадох го отдавна. Сега като гледам цените в известен смисъл съжалявам, ама няма как да сме на само на  + винагни.
Yellow Heart
Заради мигрантите и ромите наоколо, иначе много ми се иска някой да похвали мястото. На мен лично ми харесва повече от Ливадите примерно като инфраструктура и локация примерно.

# 232
  • Варна
Здравейте, имате ли идея колко взема от комисиона брокер от Адрес? Забърках се в една каша и бих искала да ползвам брокера, който продаде мой апартамент за личен консултант при покупката на нов апартамент. Дала съм стоп капаро, но искам познат, който да ме преведе през предварителен договор и нотариус. Нямам идея каква сума да предложа. Решението за депозита беше абсолютно емоционално, защото се влюбих в апартамента, а моят познат брокер отсъстваше. А сега съм в каша, нямам доверие на новите, а се чудя как да кажа на "моя" брокер. Хрумна ми да я компенсирам с част от комисион, за да ме преведе.
Мога ли като купувач аз да посоча нотариус или съм длъжна да се съобразя с агенцията?

# 233
  • София
Обикновено купувачът избира нотариус, но както се разберете! Кажете на познатия си брокер, че сте бързали да не изпуснете, затова сте избързали. Да каже какво ще струва да довърши!

# 234
Аз също бях решила, че дори да си намерим сами жилище, ще наема брокер, за да завърши сделката. Когато съм го споделяла с брокери, не е имало учудване или някакви негативни коментари.

# 235

В резултат - не сме правили ремонт, дори ходим веднъж годишно, а тази година и по-рядко.

Това нещо не го разбрах!

# 236
  • Варна
Обикновено купувачът избира нотариус, но както се разберете! Кажете на познатия си брокер, че сте бързали да не изпуснете, затова сте избързали. Да каже какво ще струва да довърши!
И аз така си мислех, но нямам идея каква сума е редно да се предложи. Сглупихме, а ни подведоха с обещание за по-малки разходи при нотариус. В крайна сметка при плащане без участие на кредит, таксата е по-ниска. Брокерката ни направо ми станала приятелка, 2 години ми мъчи жилището, накрая успях да достигна заложената цена на 95%. Та общо взето не спя от 2 дена.

# 237
По-малки разходи за нотариус може да има само в тези варианти:
1. Нотариуса е близък и сваля от неговата такса (не от данъците, а от това, което взима за него)
2. Сделката се изповяда на по- ниска цена. Аз не бих се съгласила на това, защото после не съм защитена.
Освен таксите за прехвърляне има и такса, ако ипотекирате имотът. От тази такса може да се спести само ако ипотеката е законна, а не договорна.
Ние също купуваме и продавачът иска определен нотариус и май сделката ще пропадне заради това и още няколко малки неща....

# 238
По-малки разходи за нотариус може да има само в тези варианти:
1. Нотариуса е близък и сваля от неговата такса (не от данъците, а от това, което взима за него)
2. Сделката се изповяда на по- ниска цена. Аз не бих се съгласила на това, защото после не съм защитена.
Освен таксите за прехвърляне има и такса, ако ипотекирате имотът. От тази такса може да се спести само ако ипотеката е законна, а не договорна.
Ние също купуваме и продавачът иска определен нотариус и май сделката ще пропадне заради това и още няколко малки неща....

Знаеш ли, единият от имотите продавачът ни настояваше да е негов нотариус. Първоначално не бяхме много навити, през главата ни минаваха все някакви мисли.
Разпитахме и се оказа, че същият този нотариус е бил много компетентен, поне в очите на нашия продавач. Оправял му е други имотни сделки, които друг нотариус преди това, е бил забатачил. В този случай, човекът не искаше да минава отново през непознати възможности за проблеми.
Тогава ние се съгласихме, но сега при вас не знам какъв е случаят.
Ако е само изборът на нотариус - помислете си, дали си заслужава да се развали сделката.

# 239
Здравейте, имате ли идея колко взема от комисиона брокер от Адрес? Забърках се в една каша и бих искала да ползвам брокера, който продаде мой апартамент за личен консултант при покупката на нов апартамент. Дала съм стоп капаро, но искам познат, който да ме преведе през предварителен договор и нотариус. Нямам идея каква сума да предложа. Решението за депозита беше абсолютно емоционално, защото се влюбих в апартамента, а моят познат брокер отсъстваше. А сега съм в каша, нямам доверие на новите, а се чудя как да кажа на "моя" брокер. Хрумна ми да я компенсирам с част от комисион, за да ме преведе.
Мога ли като купувач аз да посоча нотариус или съм длъжна да се съобразя с агенцията?

Търсете нормален адекватен адвокат след като има "каша".
Близък брокер е за друга цел.

Общи условия

Активация на акаунт