Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 77 747
  • 730
  •   1
Отговори
# 30
Аз съм влизала за оглед на последен етаж в ново строителство с голяма хубава тераса.След пороен дъжд се бяха наводнили и ламината се беше изметнал.

# 31
И в ново строителство съм живяла под наем, докато уж се построи моя (което не стана), апартамента на строителя . Ми... не беше толкова скосен и не мога да кажа, че си удрям главата, дори ми харесваше, но по принцип там лошото беше, че височината и на нормален етаж беше по-ниска от старите сгради. Правят икономия и от това , за да вдигнат скосен последен етаж и продадат повече.
Иначе тези дето са над кота не знам коя си, се водят дори ателиета знам, а там е друго вече , защото и цена на ток и др-неща са по друга тарифа. Не ги харесвам , въпреки че съм фен на последен етаж Пиша за нормално жилище, във висок блок с изглед и нормални тавани и тераси. Ако се гледате със съседа  не си е работа това , на който и етаж да живеете. Покривите вече се ремонтират с качествени материали, ако разбира се блока си поръча (в моя беше така, а и при мен не течеше за щастие нито преди , нито сега)  Всичко си зависи от много неща, но най-вече за мен от съседите и хората във входа. Може така да ти се вгорчи живота без значение къде си по етажите, а може и да си доволен дори да купиш на етаж дето не предпочиташ. Всичко си е до късмет.

# 32
Абсолютно съгласна с последните 3 изречения!

# 33
  • София, Bulgaria
Последните 7години са много малко такива сгради. Да, на последните 2 етажа сградата се прибира на вътре, но с тераси, а не със скосен покрив.

# 34
Новото строителство "няма" последни етажи. Над кота корниз има още два-три етажа мансарди и най-последния по правило е толкова скосен, че цената му просто няма как да е по-висока от тази на нормално жилище. Пъхала съм се в няколко такива гълъбарници, в които можеш да се изправиш само в една трета от помещението, без да се фраснеш в тавана. Може би "първи се продават" последните нормални етажи, макар че при тях единствено предимство е гледката (ако изобщо има гледка към нещо различно от терасата на съседите). Иначе и съседи отгоре си има, и риск от теч, и всичко.

Струва ми се,че визирате конкретни блокове,които сте посещавала,но такава генерализация е неуместна

Грешите жестоко. Генерализацията е напълно уместна

# 35
За съжаление е така. Голяма част от новите сгради (след 2010-та да речем) са точно в това състояние. Последните етажи са със скос, лош статут, нефункционално разпределение. Има и изключения, разбира се.

# 36
  • In transit
По мое наблюдение най-новите блокове, които се строят рядко вече има недоразумения над кота корниз. Но явно всеки уплътнява парцела, който има както може най-добре така, че да изкара повече пари. Прави ми впечатление, че интеркомпроджект във всяка новострояща кооперация имат по два етажа ателиета, които са идентични с апартаментите като площ, разпределение.

А какво ще кажете за това: http://yavorad.com/project_yavor/index.php/bg/about-project-bg Вече се продава и преди още да са взели дори разрешение за строеж. Има луди промоции, които ти  намаляват цената на жилището с до 10 000Е, като схемите на плащане са 50-40-10 или 80-20%. И това без дори да имат разрешение, даже не е на червено. Кажете после, че цените не се надуват изкуствено! Интересно ми е дали ще има хора, които ще се вържат на тази схема?

Последна редакция: сб, 22 юли 2017, 14:17 от Mikkey

# 37
Видно от сайта-има вече резервирани и продадени!

# 38
Новото строителство "няма" последни етажи. Над кота корниз има още два-три етажа мансарди и най-последния по правило е толкова скосен, че цената му просто няма как да е по-висока от тази на нормално жилище. Пъхала съм се в няколко такива гълъбарници, в които можеш да се изправиш само в една трета от помещението, без да се фраснеш в тавана. Може би "първи се продават" последните нормални етажи, макар че при тях единствено предимство е гледката (ако изобщо има гледка към нещо различно от терасата на съседите). Иначе и съседи отгоре си има, и риск от теч, и всичко.

Струва ми се,че визирате конкретни блокове,които сте посещавала,но такава генерализация е неуместна

Грешите жестоко. Генерализацията е напълно уместна

Чак пък жестоко да греша....

Страхотно,сложили сте и снимки,за да затвърдите мнението си Joy

Отново казвам,че няма нужда от генерализация.Не съм ви опонент,имоти,като тези на снимките,съществуват!Но това не е навсякъде Simple Smile И не всички последни етажи са такива Simple Smile

# 39
Има изключения, но повечето са така. Наблюдавам панорамно цялото ново строителство покрай ул. Свети Киприян в Младост - с равни покриви са блоковете зад Шел-а (те са еднакви, т.е. строени като комплекс), всичко друго над кота корниз е като среновековен замък, а са на различни строители. Влизахме в доста такива в началото като търсехме апратамент - мъжът ми си беше наумил, че панелките не струват, а единственото "ново" във възможностите ни са именно тези последни етажи (т.е. не са най-скъпи, поне не и мансардните, най-евтини са). Но на повечето места бяха ужасни скосявания и, макар че отвсякъде се опитваха да ни убедят, че течове няма, в два апартамента просто  се виждаше къде е текло. Затова го казвам, не за да предивизквам спорове, а да уточня, че може би в новото строителство най-скъп е последният етаж, но последният "истински". Гълъбарниците са много по-евтини и има защо.

# 40
С това съм съгласна.Ако под последен етаж се има предвид скосявания,да-по-евтино е.Но аз съм била в доста сгради,чиито последен етаж е без скосявания.Съответно и цената е била най-висока.

# 41
Наскоро ходих да търся един зъболекар препоръчан в Малинова долина , точно срещу МОЛ България. Понеже съм зле с ориентацията обиколих доста улички и пресечки. Ми то това накачулено направо като някакви пещери над блока направени. Не ми хареса , точно се чудех как са загрозили всичко и защо така нелепо архитектурно строят. Какъв последен етаж , като над теб има цяло терасовидно село от мансарди, ателиета и някакви капандури ... Над последен нормален етаж има тераси големи , за да прикрият горните недоразумения , което пък означава , че хората си плащат някакви огромни тераси (аз харесвам голяма тераса, но не повече от жилищната площ да е) Тези отдолу на нормален етаж са с тераса отгоре, където няма хубава изолация не само да не тече, ами и в жегата ще напича, да не говорим  за чаткането на токчета по нея , или други функции зависи на какво си я направят хората.И пак имаш живущи над теб , и пак не е последен етаж това. Не съм влизала да видя как е в ателиетата и мансардите в новите кооперации, но поне отвън ме плашат , не ми харесват , а скосяванията не ми е такъв проблем , но покривът е направо на плочата , няма въздушна възглавница или как им викат разстояние изолиращо, терасите нямат навес отгоре  и ще пече вътре та..., при дъжд не ми се мисли наистина ще наводни , ако няма добър наклон (че и да има) В този вариант не бих взела "последен" такъв нормален етаж дори. То вече май и няма да има такива нормални  , като гледам какво строят.

# 42
Имам апартамент на 16-ти етаж, старо стоителство, над него има 17-ти етаж (тавански помещения) и покрив. Досега си мислех, че никога няма да го продам на добра цена, но като ви чета, нищо чудно да го направя. Въпосът с наемите дали седи по същия начин ?
Искам също да попитам при теглене на жилищен кредит какъв трябва да бъде размерът на първоначалния капитал, или това зависи от крайната сума ?
Благодаря предварително !

# 43

Искам също да попитам при теглене на жилищен кредит какъв трябва да бъде размерът на първоначалния капитал, или това зависи от крайната сума ?
Благодаря предварително !
С ипотечен кредит ти трябват 10% от сумата за капаро на предварителен договор, 3% за комисионна на агенцията (или 3,6%), още около 4% за нотариално прехвърляне, дребни такси макси зависи от банката кредитор...Или ако нямаш 20% от цената на имота не тръгвай. Отделно, може и да не те финансират на 100%, ако жилището го оценят на по ниска цена от пазарната.
Въпреки, че ипотечните паднаха, според мен все още си е трудна работа да купиш жилище изцяло с кредит.

Последна редакция: сб, 22 юли 2017, 19:57 от So Lucky*

# 44
Защо се карате. Първи и последен етаж са най евтини, има причина сигурно.

Между другото, в Париж последен етаж е най скъп, скоро се върнах от екскурзия там, и нали ми е краста, поразгледах и офертите, едно студио на последен етаж близо до Айфеловата кула, но без гледка към нея струва 1,5 млн евра, иди ги разбери франсетата...

Последните етажи винаги са си били най-скъпи *не говорим тук за 20 етажни сгради с по 5 апартамента на етаж, от миналия век*. Дори и в София, в новите луксозно изпълнени сгради, последния етаж си е по-скъп от другите. Да не забравяме че никой не ги нарича последен етаж, а пентхаус!
Някои хора го смятат за най-престижния апартамент в цялата сграда и дори смятат хората, които живеят на по-ниски етажи за по-ниска класа. На скоро бях на рожден ден точно в такова жилище в Дюселдорф - казах на девойката, че дамата от 1я етаж е била мила, а тя ми отвърна ЗАЩО ВЪОБЩЕ СИ ГОВОРИЛ С ТАЯ ОТ ПАРТЕРА?

Най-често на последния етаж се прави 1 апартамент обиколен от тераси (чудесна гледка също играе роля в цената), така че го има и това като плюс - самичък си на целия етаж и не се чуват дечица или караници от съседни апартаменти, никой не ти тропа отгоре...

Общи условия

Активация на акаунт