Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 78 750
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
Vessela Nickolaeva,аз не съм съгласна изцяло с вашето мнение.
Дианабад наистина е пълен с панелки,в което аз не виждам нищо лошо.Хубавото е,че около всеки блок има площадки за деца,повечето от които нови.
Има много млади семейства.
Магазин БМБ,който споменахте,за мен е най-добрият магазин в София.Да,по-скъп е,но не мога да повярвам,че казвате,че не е добре зареден.

# 301
Ето една от листовките по входовете Simple Smile

Днес четох и статия в Дневник, че спадът на лихвите ще продължи най-много до края на годината, след което се очаква да започне обратен процес.

# 302
Как ви се струва тази обява, така както говорите за цените в София, тази ми се стори добре. Мярнах я и за търсещите реших да постна.

ИЗГОДНО!
Продаваме тристаен апартамент 86 м2 в кв.Дружба 1, ет. 1/8, за ремонт, панел. Цена € 59 900.
Състои се от антре, стая, преходен хол, стая, кухня, баня с тоалетна и три балкона.
Подовете са на ламинат и паркет, стените - латекс и тапети.
Има мазе от 6 кв.м.
На много комуникативно място в кв.Дружба 1, в близост до тролейбусна и трамвайна спирка.
Изложение изток/запад.
Апартаментът е за ремонт и е ипотекиран пред банка.

# 303
Цената за мен е приемлива, но за етаж 1 не съм съгласна. Е, то аз сега и пари нямам, но и да имах, сигурно щях да се въздържа

# 304
Относно Дианабад - аз нямам никакъв проблем с района Simple Smile Наровно ми е с Дървеница, Дружба и Слатина, които също харесвам за живеене, защото е сравнително зеленко. Обяснявам си цените с това, че наистина има търсене и това търсене е от завършили студенти, които са си свикнали в района около Студ.град.

Обявата в Дружба е изгодна. Ако ми се живееше там, първи етаж не ми е проблем, имаме проблем с 4+ етаж.
Какво значи, че е ипотекиран, какво усложнение е това?

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 16:33 от Magnifique

# 305
Дружба идва малко в ниско и затова може би е с по-ниски цени. Има и роми в някои части.
Слатина е доста скъпо, за мен лично необосновано. Има доста цигани в долната част. Като търсихме преди време, сме ходили и там на огледи. Имаше един тристаен в големите блокове. Стана ми лошо само от коридорите - мръсотия и вехтории, асансьорите потрошени. Иначе жилището нелошо, с големи, хубави тераси, но при тези общи части.... Naughty

# 306
напълно те разбирам, ама на 100+ процента. Гадните общи части, които лъхат на старост и немърливост, не мога да понеса. Преди години на Витошка, на пешеходната част, намерихме да се продава апартамент. Откъдето и да го погледнеш - супер място, и цената лесна за преглъщане.
Но като влязохме да гледаме - от отварянето на входната врата ме лъхна на мега-супер-як мухъл. Ама толкова зле, че веднага започнах да кашлям. Та, дори и не се качих да го огледам, а такова желание имах, точно за тази локация. ММ каза, че вътре е за ремонт, но става.
Но при толкова лошите общи части, категорично се отказвам.
То, реално погледнато, може за моя сметка да се сменят настилките и стените в коридора, и вратата към хизбата - цената го позволяваше. Но адската миризма на мухъл - ???

# 307
Така е за общите части. И ние се отказахме от едно доста просторно ЕПК, идеална цена, но на 3 етаж и до него - гнусотия. С мъжа ми забелязахме, че пред входа на пейките седят някакви странни типове явно от входа. А детето по принцип играе пред вход, това ни е много важно. ЕПК-тата са си едно село. Ако попаднеш на свествен вход е голяма рядкост.

# 308
да, комшиите са много важни. Преди да се преместим в къща, живяхме в блок. Имам чувството, че на целия град мрънкливците, завистниците и скатавците, баш в този вход са се събрали. То не беше мрънкане, чудо.
в крайна сметка, с ММ платихме да ремонтират ет.1 и нашия си етаж - спакловане, боядисване, парапетите - за да мога като се мяткам на асансьора, когато работи, да не гледам какво е.
Еми познайте - почнаха едни приказки, че сме се чудели какво да си правим парите, издраха ни колата, счупиха единия фар. А на ремонтираните части - нищо че и те ги ползват, ма то с прост човек какво да говориш - веднага се появиха стъпки от кални обувки по стените, на разстояние метър от пода.

Не, няма оправия с прости хора. А те щом са дотолкова мърляви и липса на елементарно желание за хигиена, за мен са прости.

# 309
Ужас! Напълно важи поговорката, че не е важно на теб да ти е добре, а на комшията да му е зле. /или нещо подобно беше/

# 310
bel4eto, въпрос на разбиране. В БМБ никога не мога да намеря от вината, които ми харесват. Уж имат щандове за здравословни храни, но никога няма хубав тахан - някакви измислени скъпи марки, които не са вкусни. Напълно съм се отказала да купувам месо и риба, след няколко неприятни случки. Сирена, колбаси - купувам само в краен случай, когато нямам време да търся марките, които ми харесват. За надценките да не говорим. Квартала става все по-шумен и го усещам.

Но ако на някой му харесва - негова си работа, за мен е надценен в момента.

# 311
Как ви се струва тази обява, така както говорите за цените в София, тази ми се стори добре. Мярнах я и за търсещите реших да постна.

ИЗГОДНО!
Продаваме тристаен апартамент 86 м2 в кв.Дружба 1, ет. 1/8, за ремонт, панел. Цена € 59 900.
Състои се от антре, стая, преходен хол, стая, кухня, баня с тоалетна и три балкона.
Има мазе от 6 кв.м.
На много комуникативно място в кв.Дружба 1, в близост до тролейбусна и трамвайна спирка.
Изложение изток/запад.

Това ще е тотал щета, а и първи етаж...за това го дават без пари.

# 312
Ако е много евтино, може да има уловка - нещо неясно по собствеността. Като търсехме преди време имаше една баба, която искаше пазарна цена на имота си, но пък да си живеела, докато умре. Питах я дали ни има за балами?!? Поне на половин цена да го беше обявила. Та, може да е нещо подобно, ако цената е много ниска.

# 313

ИЗГОДНО!
Има мазе от 6 кв.м.
Изложение изток/запад.

Това ще е тотал щета, а и първи етаж...за това го дават без пари.

Дружба, първи етаж, панел, за ремонт - даже е висока тази цена! Ще трябва да свалят поне 9000 евро, за да го купи някой!

# 314
Ако е много евтино, може да има уловка - нещо неясно по собствеността. Като търсехме преди време имаше една баба, която искаше пазарна цена на имота си, но пък да си живеела, докато умре. Питах я дали ни има за балами?!? Поне на половин цена да го беше обявила. Та, може да е нещо подобно, ако цената е много ниска.

ама без да плаща наем, нали
Скрит текст:
попадала съм и на др.такива обяви, и малко ми е изниквал въпросът дали ще живее дълго бабата. не ги ли е страх, че може някой да ги утрепе зарди офертата

Общи условия

Активация на акаунт