Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 78 630
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
Скрит текст:
tomeva, не мисля, че MayyaI има предвид живот под наем - та нали пак плащаш, и то съпоставимо с кредитна вноса Simple Smile Мисля, че има предвид да спестиш този разход, като живееш с родители или пра-родители.

Скрит текст:
Няма нищо лошо в наследяването, разбира се.  Peace И е естествено всеки да иска роднините му да са живи и здрави по-дълго. Въпросът е къде ще живееш, докато са живи роднините ти или пък ако имотите им са там, където ти не си и не искаш да бъдеш по ред причини.

Като цяло мисля, че най-сигурният начин да си развалиш трайно отношенията с близки роднини е да поживеете заедно, с една баня и с една кухня Simple Smile
Моля те, не изопачавай думите ми! /до накъде/  Peace
Аз лично с най-най близките си роднини нямам проблем да живея. Напротив, колкото повече живея, повече ми се иска това. Защо да имам   "развалиш трайно отношенията с близки роднини е да поживеете заедно, с една баня и с една кухня "
Нямаме една баня с близките си. Да, една кухня, имахме, което ми доставяше огромно удоволствие. Какво по-щастливо нещо от това да се съберете семейството и да правите нещата в кухнята заедно и да си споделяте.
Извинете, че "разбудих духове". Не съм желала това. Peace

Нещо много лично приемаш нещата Simple Smile Кои думи точно ти изопачавам? Защото цитираш две мои разсъждения: 1) предполагам (тоест имам предвид твое мнение), че нямаш предвид живот под наем (това ли изопчавам, ако да, кажи го)? и 2)  мое лично мнение е, че това е най-сигурният начин за разваляне на отношенията - написала съм "като цяло  мисля", което значи "аз мисля", което пък значи, че е мое мнение и нищо твое не изопчавам.

За баните и кухните - явно не живееш в София, иначе би трбвало да знаеш, че старите жилища тук, които са на старото поколение, са преобладавщао с една баня и една тоалетна. Понеже София отдавна е търсен град и е имало силна миграция към него (донякъде ограничавана от жителството, но пък стимулирана от индустрията като Кремиковци), тук целта е била масово и бързо строителество на  жилища за едно семейство без екстри като втора баня и ВЦ. Дори баня и ВЦ често са в едно помещение. Разбира се, изключения винаги има - за номенклатурата, говоря за масовото строителство, чиято квадратура и удобства го прави неподходящо за две семейства - (по сегашните стандарти, разбира се, преди 100 години всички са спели в една стая и никой не е протестирал Simple Smile). В провинцията е различно, особено в по-малките места.

Това си е твое мнение и ти си имаш пълното право да го споделяш, а също и да си живееш заедно с когото намериш за добре. Но виждаш, че твоето мнение до тук никой не сподели, а моето мнение се споделя от толкова други потребителки и това би трябвало да ти покаже защо хората теглят кредит за имоти, като имат роднини - нали това се чудеше и питаше?  Е, вече знаеш защо. Считаме задачата за решена и минаваме нататък Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 авг 2017, 10:11 от Анонимен

# 436
  • София

Моля те, не изопачавай думите ми! /до накъде/  Peace
Аз лично с най-най близките си роднини нямам проблем да живея. Напротив, колкото повече живея, повече ми се иска това. Защо да имам   "развалиш трайно отношенията с близки роднини е да поживеете заедно, с една баня и с една кухня "
Нямаме една баня с близките си. Да, една кухня, имахме, което ми доставяше огромно удоволствие. Какво по-щастливо нещо от това да се съберете семейството и да правите нещата в кухнята заедно и да си споделяте.
Извинете, че "разбудих духове". Не съм желала това. Peace

Само че тези разсъждения са за раздела "Семейни отношения" - тук си говорим за имоти Angry

# 437
2 поколения под един покрив, не мерси! Crossing Arms Предпочитам да си се карам с мм на спокойствие и никой да не ми дава наклон в живота.

# 438
Здравейте на всички!
Аз съм от редовно четящите тук, но не активно пишещите, както е видно от регистрацията на профила ми Simple Smile
Да отправя една искрена молба за съвет и аз: Досега живеехме в 6 етажен блок  до Южния парк, съответно за района там мога да давам съвети и информация в количества. Проявяваме интерес към апартамент в блок 8 /14-етажен ЕПК/ в "Красна поляна", мисля, че се нарича "Красна поляна 2", ако не бъркам /на бул. "Възкресение"/. Тъй като прочетох мислите тук за ромското население и ситуацията в квартала, да помоля за пак толкова искрен съвет: има ли реални проблеми или просто е дразнещо съжителството, обири ли има... Да, висок блок е, но входът изглежда спретнат, знам ли, като прочетох доста коментари тук, бая се замислих. Ще съм много благодарна за всеки съвет!

# 439
Разликата в двата квартала е от тук до луната.
За да усетиш Красна поляна отдели поне ден разходки наоколо - и по светло, и по тъмно. Огледай не само района на блока, а и малко по-надалеч.

# 440
  • София
Ние живеем в Кр.поляна 1 част и ни предстои да закупим апартамент пак в 1 част, в 10 блок.
Свикнали сме с квартала, всичко има в него. Относно циганското присъствие - ами те са навсякъде, ама навсякъде и няма отърване от тях. Зависи с каква нагласа си към тях. По- скоро е дразнещо самото им присъствие наоколо, отколкото да създават проблеми.

# 441
  • София
Дали има обири в Красна поляна?
Ами то и в Бояна, Симеоново и подобни има обири.
Скоро Наско Сираков и други бивши футболисти реваха по тв. от обири докато си спинкали в обезопасените вили в баровски квартали и уж под постоянен СОТ.
Крадците и в банкови трезори влизат, че една бронирана врата ли ще ги спре. Навсякъде има обири и кражби.
Не ги правят само мангалите от Христо Ботев или Факултето. Доста добре облечени българчета се препитават с кражби и никой, никъде не е застрахован.
Затова е добре да се разходи човек около бъдещия апартамент по различно време и да си реши дали му харесва обстановката.

# 442
Обири, според мен, има повече в "по-хубавите" квартали, защото се очаква там да има хора с по-големи възможности. Останалите са наркоманчета, които не знаят къде се намират. При родителите ми редовно влиза някакво момче, но влиза в двора, взима каквото види, в повечето случаи боклуци. Те живеят във Враждебна, не знам дали е скъп или не, но наоколо има доста циганета. Иначе е много спокоен квартал, децата играят сами на улицата като преди 20 години до 23 вечерта.

# 443
Като човек, който живееше в Редута и работеше в Лозенец - нито едното е цвете, нито другото. Все пак е субективно. Конкретно и двата района са сгъчкани, Южен парк не е парк, а панаир!, а магазинчетата са си скъпички. За площадки и паркиране е чист късмет.
Наскоро имах минаване през Модерно предградие - струва ми се подценен район, много е приятно, поне частта в която бях. Това е във връзка с "предпочитаните" райони.

# 444
Южнният парк е 150 хектара гора, ако някои иска по-малко панаир, може да се разходи навътре по алеите. А Лозенец граничи и с Борисовата, където важи същото, впрочем. Същото важи и за Витоша в почивните дни.

Относно паркирането - от 1 октомври в Лозенец то вече няма да е късмет, а само пари - става Зелена зона.

# 445
Разликата в двата квартала е от тук до луната.
За да усетиш Красна поляна отдели поне ден разходки наоколо - и по светло, и по тъмно. Огледай не само района на блока, а и малко по-надалеч.
Благодаря. От няколко дни само това правя, обикалям, разпитвам, трудна работа е бързата преценка, а няма как да прекараме половин година в разходки около блока, за съжаление..  След горчивия опит в "Иван Вазов" с проблемен вход, липса на транспорт, на места за паркиране, наличие на мнения и претенции на съседи, реципрочно бездействие и безсмислени приказки, този блок тук ми се видя цвете. Озадачиха ме хората по улиците, които молех за консултация и 2/3 се изказват негативно. Не забравям, обаче, че ако мен така ме попитат, аз също ще излея първо негативите си, въобще наистина късмет.. Още веднъж ти благодаря!

Нямах намерение да споря къде има обири и къде, евентуално - не, само поисках съвет и мнение.

# 446
Simple Smile Къде в София вече паркирането не е проблем, Южен парк е нагъчкан през почивните дни когато живеещите по другите квартали се изсипват в него.
Безпроблемното място за паркиране си има решение-гараж или паркомясто.

# 447
etka, дори между отделните части на Красна поляна има разлика. Инструкторът ми по шофиране живееше в една малка част, съвсем в началото, близо до кръстовището на Вардар и Възкресение, мисля, че се падаше навътре от началото на Никола Мушанов. Мотала съм се доста време там - тихо, спокойно и зелено, живееха от 2-3 поколения в къща, тип кооперация, никога не са имали оплаквания.

Аз съм живяла малко по-навътре, под наем в един от панелните, разликата е коренна. Помня, че редовно спираше водата, вечер не смеех сама да се прибирам, пазарът ми беше много потискащ и мърляв. Обири не знам да е имало, но то на нас нямаше какво да се вземе, а и като цяло в блока живееха хора с ниски финансови възможности. Приятелка продаде в другата част, близо до циганската махала, беше в 1 или 2 част. Живели са там от много време, последните години кражбите станали толкова нетърпими, че вече нямало абсолютно нищо ценно, буквално, но разбиването продължило. Така че - зависи на микрониво Simple Smile Аз помня постоянни проблеми с градския транспорт - стар, с много гратисчии и мръсен, пътуваше се много бавно, защото някак всичко минаваше през задръствания.

# 448
Проблеми с вход може да има навсякъде - не говоря за екстериор и поддържане. Не знам къде е вашият блок в Иван Вазов, защото тук съм живяла 50 г., а и сега съм на 200 м. оттам, но в "нашия" блок в същия квартал има добър домоуправител, касиерката и тя е сериозна, и мисля, че в общи линии се справят доста добре за стар и висок блок /но, не живея там, само имам наематели/.

Каква е гаранцията, че в блока в Красна поляна няма да има проблеми? В едно общо местообитаване винаги възникват проблеми - я домофон не работи, я разбит патрон на входната врата, ако се заключва автоматично, а пък някой си забравил ключа, я асансьор..... И, ако няма кой /или не му се занимава сериозно/, или пък трябват допълнително средства..... Типично за българите е отношението към общите части - сякаш те са на държавата, а не част от собствеността ти, или пък безразличието - защо аз да свърша дадена работа.... Това отношение го виждам сега и при нас, в новото-вече старо жилище, но поне няма проблем със събирането на допълнителни пари, а и някои съседи помагат за разрешаването на възникнали проблеми.

Може, и сигурно съм много субективна, но да напусна Иван Вазов и да отида в Красна Поляна.... Разбира се, може да има и много други причини.

Малко офф - случайно попаднах на тази статия - може да е полезна за някого

https://money.bg/property/kak-da-otsenyavame-imotite.html?utm_so … B8%D1%82%D0%B5%3F

# 449
Не си субективна, не само на теб ти е странно.
Някой кисел съсед, а такъв задължително има и някоя междусъседска разпра ги има навсякъде.
Но да напуснеш Иван Вазов и да отидеш в Красна поляна заради това, е странно, по-скоро мотивите са други, но всеки си знае

Общи условия

Активация на акаунт