Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 78 611
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
София се пренасели, особено по централните части и определени квартали вече няма празни места за ново строителство и няма кое да смъкне цените

За София е ясно, но и в родната ми провинция - Велико Търново - цените не са в пъти надолу.
Пък не знам там дали може да се определи като пренаселено.  Peace

Явно в цяла България вдигат цените, без да има ясна причина. Интересно ми е в северозападна България, като най-обезлюдяващ се край, как е положението - дали има спад в цените?

# 481
До ТБГ има един висок блок. Залепени за него са две нови 3 и 4 етажни блокчета /на едното има табела нещо си строители. И в двете се продават два апартамента на последен етаж, можеш да провериш директно, не знам къде са публикувани, аз го знам от квартала, гледала съм едното за познат. 3 години се продаваше в блок 74, двустаен на 970 евро/кв, накрая се продаде. 77 кв.м, тухлен, вътрешен за 65 000 евро на последен етаж в блок 73 на "Бурел", вися сигурно 4 години, продаде се, вход "Б", 6 етаж, вися също с години, мисля, че пак беше 63 или 64 000 евро и накрая се продаде, нямам линкове, а няма смисъл да ги изброявам повече. Сега, при поредното вдигане на цените /дали е спекулативно или не не коментирам, да няма пак излишни коментари/, сигурно пак ще стартират на високи цени.. За "нашите" блокове в "Иван Вазов" не съм се интересувала от половин година или повече, на местна основа ги знаех.. Мерси още веднъж и късмет...

Благодаря  Peace  Последен етаж не търсим, а тези новите не ми харесват изобщо нито като визия, нито като разпределение - на последните етажи с тези чупки.  Иначе в момента всичко читаво се предлага на 1800 до 2000 евро на квадрат - например:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b150333227505595
за 60 кв - 125 000 евро
или
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14956974635394 … k=2zzbfb&f1=1
70 кв за 135 000 евро  .  

Имаме имот в Иван Вазов (търсим втори евентуално за инвестиция и не на всяка цена) и  квартала го познавам добре. До ТБГ е ужас паркирането зараади зоната на НДК/Патриарха, защото всички от офисите там се паркират при вас и после ходят пеш. Навътре в квартала не е така, макар пак да не е съвсем свободно, но места се намират.
Освен другото, на самите булеварди (Витоша или П. Каравелов, или Бяла черква) заради ужасното движение е много шумно, затова нищо, че гледат към парка, не бихме взели там.

Последна редакция: вт, 22 авг 2017, 10:54 от Анонимен

# 482
В София има търсене, но само на определен клас имоти, Лозенец и Иван Вазов .
Ако човек търси намира

# 483
  • Beyond the stars
София се пренасели, особено по централните части и определени квартали вече няма празни места за ново строителство и няма кое да смъкне цените

За София е ясно, но и в родната ми провинция - Велико Търново - цените не са в пъти надолу.

Явно в цяла България вдигат цените, без да има ясна причина. Интересно ми е в северозападна България, като най-обезлюдяващ се край, как е положението - дали има спад в цените?

В Северозападна честно казано нямам идея, но скоро познати си купиха 90 квадрата панел в Плевен за около 30-40000 лева - вече къде и какво не знам, но в Търново със сигурност нищо не можеш да намериш за такава цена.

# 484

В Северозападна честно казано нямам идея, но скоро познати си купиха 90 квадрата панел в Плевен за около 30-40000 лева - вече къде и какво не знам, но в Търново със сигурност нищо не можеш да намериш за такава цена.
Кажи евро и ще се съглася. Няма такива цени в Плевен, даже по крайните квартали.

# 485
  • Beyond the stars
Кажи евро и ще се съглася. Няма такива цени в Плевен, даже по крайните квартали.
[/quote]

Пак казвам, че не знам какво и къде и как и от кого  Peace Просто ми направи впечателение, че е на половината на търновските цени. И в евро да беше .. и да бъркам нещо, пак си беше чувствително по-ниска цената.

# 486

Пак казвам, че не знам какво и къде и как и от кого  Peace Просто ми направи впечателение, че е на половината на търновските цени. И в евро да беше .. и да бъркам нещо, пак си беше чувствително по-ниска цената.
[/quote]
Евро е със сигурност. И то в някоя от Дружбите сигурно. Въпреки че и на Сторгозия има такива цени.
Търново с университета вдига много цените предполагам.

# 487
Имам питане относно данък върху придобиване на имот във Варна. 2015 са го вдигнали неправомерно на 3%. Януари 2017 съдът постановява, че е вдигнат неправомерно и го отменя, като пак става 2,6%. Та какво става с тези 0,4% неправомерно платени, общината ще ги връща ли?

# 488
Имам питане относно данък върху придобиване на имот във Варна. 2015 са го вдигнали неправомерно на 3%. Януари 2017 съдът постановява, че е вдигнат неправомерно и го отменя, като пак става 2,6%. Та какво става с тези 0,4% неправомерно платени, общината ще ги връща ли?
Да бе ще връща. Иди да съдиш общината, ако ти се занимава. Не мисля, че ще връщат.
Аз също купих през 2015-та, че и на пълната сума изповядахме, повече от 3% беше като крайна сума при нотариуса.

# 489
май ти се държи като кредит за следващо внасяне на данъци.

# 490

А ако не придобиеш друг имот, и не плащаш повече такъв данък? Laughing

# 491
За изкуственото вдигане на цените съм забелязала едно - тук-таме ми попадаха обяви от частни лица в ОЛХ и Имоти.бг.
След 2-3 дни се появяват същите снимки, етаж и явно имот с +2-3 хиляди евро отгоре в обявите на агенции.
Обяснявам си това с тяхната комисионна да не натежава на продавача, но и сигурно им говорят нещо.

# 492

хех, имах предвид дължим данък към общината - не за нов имот, а за по принцип.
инак, аз бих отишла, и бих попитала.

# 493
  • Някъде на път....
.......
След 2-3 дни се появяват същите снимки, етаж и явно имот с +2-3 хиляди евро отгоре в обявите на агенции.
Обяснявам си това с тяхната комисионна да не натежава на продавача, но и сигурно им говорят нещо.
Е, сигурно....  Wink

# 494

хех, имах предвид дължим данък към общината - не за нов имот, а за по принцип.
инак, аз бих отишла, и бих попитала.
Аз питах, ще пробвам, но исках да знам има ли някой, който е подал "Искане"-то и какъв е резултата.  Wink

Лъки данъкът е вдигнат на 28 декември 2015, теб може би не те е хванало увеличението.  Laughing
http://rns.bg/%D0%B2%D0%B0%D1%81-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8A% … %8A%D0%B2-%D0%B2/

Последна редакция: вт, 22 авг 2017, 15:05 от Freyda

Общи условия

Активация на акаунт