Game of Thrones Teмa 26 - S7 “Shall we begin?”

• 44 199
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Заглавието на 4 епизод излезе: Тhe Spoils Of War

http://hboasia.com/HBO/en-hk/shows/game-of-thrones/season7/episo … how_content_start

# 226
  • Buffyworld

В последния сезон на Спартак имаше епизод с такова заглавие и беше ужасно гаден и труден за гледане. Дано този не е такъв , но ако "трофеите от войната" са във връзка с морската битка на Юрон, сигурно ще е гадно. 

На мен не ми хареса планът на Тирион. Много правилно каза Олена,  че използва техните войски. Също съм много съгласна са Олена, когато каза на Дани, че е надживяла всичките си умни мъже, защото не ги е слушала. Омръзна ми да гледам Данерис как едно собствено решение сама не може да вземе. Все трябва някой да й дава съвети и да й казва какво да прави. Дори и да нападне КЧ със собствената си армия, може да се постараят битката да бъде само с войниците , за да не пострада мирното население, доколкото е възможно. Този план на Тирион според мен е обречен на провал. А за Аша и Теон ми стана много жал. Те потърсиха съюз с Дани, за да им помогне, а накрая пак си останаха сами и още по-прецакани , отколкото бяха, когато избягаха от Юрон.   

# 227
 а чии войски се предполагаше да използва Дани? ако използавше драконите   или дотраките всички щяха да я намразят и да започнат бунтове срещу нея. Ако бе използвала драконите да срине Чертога, къде щеше да резидира, а ако бе опожарила Вестерос, откъде щеше да взима данъци.
с наемници не разполага, а железните които водеха Яро и теон бяах твъред малко, само на Тирелите и Дорнците можеше да разчита при една обсада. Обаче тези хора трябавше да ядат, това са сериозни продоволоствия, затова Тирион се надяваше в Скалата да намери пари, с които да плати всички разходи по военната кампания и в същото време да отсече възможностите да Цересй за влияние. Дори Роб Старк планираше удар по Скалата на Кастърли, докато Едмур си играе на отвличаци удари, но не можа да я превземе и Тивин му видя сметката. Идеята на Тирион в основата си е същата.
Всеки който контролира Чертога и Скалата едновременно контролира Вестерос. Освен това ако превземат Скалата Тирион тайно се надява да стане Лорд Кастърли при Денерис.
Освен това Скалата, за разлика от Чертога е много здрава твърдиа, невъзможно е да бъед завладяна без сериозна флота или без сила от въздуха.

евентуално биха могли да нападнат Ланиспорт, вместо Кастърли, но това е въпрос на преценка.
Денерис изслушва всички съветници  преди да вземе решение-  за мен тя постъпва по-разумно от  джон, който прави каквото си е наумил, независимо кой каков му казва и върви срещу общественото мнение. Владетелят трябав да се вслушва в мъдрите съвети. Инак ще свърши като Ерис.

Олена, която заговорничеше зад гърба на Ланистърите, има пряка вина за смъртта на Джофри (колкото и да е гаден) и въвлече внучката си в битка за  Томен с майка му, с което непряко има вина и за за неговата смърт, хич да не се прави на светица. Не мога да я понасям. И въобще не си падам по заговорници и подлеци

Последна редакция: вт, 25 юли 2017, 17:24 от Джон Сняг

# 228
  • Вестерос
Демек това са само корабите и екипажите им, дорнскаа армия си е в Дорн.
Но Денерис не започва добре, за много кратко време загуби желязната флота и тирелите. А още не е нанесла първия си удар.
Защо и Тирелите????

# 229
Демек това са само корабите и екипажите им, дорнскаа армия си е в Дорн.
Но Денерис не започва добре, за много кратко време загуби желязната флота и тирелите. А още не е нанесла първия си удар.
Защо и Тирелите????

Скрит текст:
Защото
Джайм ще нападне тирелите и ще им ошушка провизиите. Едва ли ще е цялата им сила там, но не се знае и колко ще съберат след като Тарли сменят лагера.

# 230
  • Вестерос
Не е загубила Тирелите, загубила е Желязната флота, която щеше да вземе дорнската армия и да нападне по вода КЧ, а Тирелите по суша, докато неопетнените превземат скалата с част от корабите, но кои кораби?

# 231
  • Варна
Не подценявайте Церсей. Тя е чисто луда.
Вече не и е останало кого да загуби и за кого да спечели. Това я прави абсолютно непредвидима и склонна на всякакви рискове.Тези рискове, може да се окажат и печеливши.

Луда е, да! И поредната лудост ще направи, до финала ще вършее досущ като Лудия крал и ще продължава да изнася речи как го прави уж за народа и кралството. Дреме и на ш*ндата и за двете, но айде да не продължаваме да я хулим, тя дефакто вече е принудена на неразумни, рискови и крайни постъпки. Ще я държат до финала силна и необуздана, но на самият финал ще и се стъжни и ще се моли въобще да не се е била раждала.

# 232
  • София
Не ми хареса особено втория епизод. ДиД продължават със своите недомислици и идиотизми. Ясно е, че няма време за сериозен сюжет и сценарий, а и последните епизоди ще са само баталии, така че на кого му пука за суровия реализъм. Дай там да строим 1000 кораба за 5 дена и Юрон да нападне великата желязна флота без никой да го забележи, ахахаха, ще падна.
Най-големия срам и черно петно за ДиД е Дорн и неговите кифлета а.к.а. змийчета. По-жалки и абсурдни карикатури не съм виждал, честнон. ДиД се отърваха от най-големия си гаф с друг гаф, така де клин-клин избива! Юрон ги връхлетя като Крали Марко. То бива, бива ама...  ooooh!

Най-хубавото нещо в серията бе срещата на Нимерия с Аря. Изтръпнах при тази гледка. Цял епизод да показваха само вълчищата нямаше да ми омръзне, но уви. Това беше. Не вярвам повече да ни покажат Нимерия, дано бъркам. Sad Иначе на 100% това бе Нимерия. Няма място и най-вече време за нещо друго.
Репликата на Аря аз я тълкувам, като това, че Нимерия не е тази Нимерия, която ей така ще тръгне с нея и зареже глутницата си. Каквато е Аря, такава е и Нимерия. Вълчищата като характер и същност са същите, като децата на Нед и Кейтлин (и на Регар и Лиана  Grinning).

Тръпна в очакване на една от най-чаканите срещи от всички фенове на книги и сериал. Между Джон и Денерис!  Sunglasses Това трябва да е кулминационен момент в цялата сага!!! Дано ДиД се справят с тежкото бреме, ама не съм голям оптимист.
Нямам търпение и Аря да се види със Санса и особено с Джон, ех двамата все се разминават, а толкова много се обичат.
Да видим дали Джон също така ще се срещне с драконите и дали те ще видят в него истинския наследник на Железния трон (не че на него му пука за това).

Относно другото най-чакано нещо (то всъщност е и основното нещо в целия епос) битката между ББ и хората, то аз лично, докато четях книгите си мислех или по-скоро надявах, че целия Вестерос ще се обедини срещу най-голямата заплаха за хората. Сега ако този голям съюз се състои само от Дани и Джон, ще съм леко разочарован, но май натам вървят нещата. Нека всички се обединят, включително и Церсей. Всички да разберат, че това е най-голямата заплаха за тяхното съществуване, пък после нека се карат, стига да удържат на лютата зима идваша с ББ и зомбитата им.
От друга страна ако Джон и Денерис победят сами, то после това като се разчуе из континента на кого ще му пук за жалката Церсей? Всички ще приветстват спасителите, а това ще са Денерис и Джон.

# 233
Досега Церсей правеше своите съюзи на база на това кой е съюзник на Дани и веднага търсеше негова противодействие.  насъсква Джайм срещу Тирион.  Подстрекава (чрез Джайм) Тарли срещу Тирелите. Сложи Кибърн на мястото на Варис. Търси съюз с Юрон срещу Яра, Теон и Дорн. Следващия логичен ход е.....да се съюзи с белите бродници срещу Джон и Санса. много искам да видя така развръзка - Церсей - ледената кралица.
СТудът засега не е стигнал по-далеч от Речните земи Долината, поне не осезаемо, че Церсей да почувства заплаха от Белите бродници. Да си спомним че освен хората в Нощния страж и диваците, все още никой не е виждал Другите, Мормон са виждали превъплъщенци, а из Севера - вълчища, ама не се брои (чат-пат има по някой превъплъщенец и в Долината, и това е.).
П.С. ако всички видят, че Другите са реални, и преживеят Дългата нощ не мисля че ще има много кавги след нея. Дългата нощ ще сплоти всички в едно, и те ще останат задълго сплотени. Само разни безумци като Церсей, които клатят лодката, когато всички са в нея, ще пострадат, но тя е сред изключенията.

Последна редакция: вт, 25 юли 2017, 21:43 от Джон Сняг

# 234
Не подценявайте Церсей. Тя е чисто луда.
Вече не и е останало кого да загуби и за кого да спечели. Това я прави абсолютно непредвидима и склонна на всякакви рискове.Тези рискове, може да се окажат и печеливши.

Луда е, да! И поредната лудост ще направи, до финала ще вършее досущ като Лудия крал и ще продължава да изнася речи как го прави уж за народа и кралството. Дреме и на ш*ндата и за двете, но айде да не продължаваме да я хулим, тя дефакто вече е принудена на неразумни, рискови и крайни постъпки. Ще я държат до финала силна и необуздана, но на самият финал ще и се стъжни и ще се моли въобще да не се е била раждала.

Церсей за мен дотук няма нито едно нормална постъпка- не спази обещанието си към Нед Старк да го прати на Вала и подбуди Старките към Бунт; не контролираше по никакъв начин Джофри; изпокара се Желязната банка - най-могъщият паричен фактор, аналог на ФЕД; въоръжи Вярата; изпокара се със съюзниците си; изпокара се със всички Ланистъри (Тирион, Кеван, дори Джайм трудно я издържа), запали кулата на Ръката, запали Великата Септа на Белор (конкурира ЕРис), съюзява се с един пират, родоубиец, братобуиец, и езичник  като Юрон, който  дори според стандартите на пиратите е твърде порочен; сега залага сигурността на малкото останало от Чертога, за датрепе Дракони;човек би си помислил че като й умряха всичките деца, ще се укроти - но не! Следващото й "логично" действие ще  бъде да се опита да се възползва от Бродниците и да предизвика масово опустошение в Севера, за да отслаби съюзниците на Дани, без да си дава сметка, че така отслабва всички човешки кралства част от които е и тя.

За Тарли - много ми е интересно, когат стане ясно, че везните клонят към Дани, и  че Джон възпира Другите, а Сам е най-добрият му приятел, няма ли на Рандил Тарли "ненадейно" да се сети че е баща на Сам - удобен повод да смени лагера. Много искам да видя тази развръзка. Тивин така и не оцени Тирино, иска ми се Рандил да оцени Сам.

# 235
  • София
Защо всички се хващате за тези 1000 кораби? Юрон поиска да му построят 1000 кораба. Друг е фактът колко са успели да построят и с колко плава той.

# 236
Защо всички се хващате за тези 1000 кораби? Юрон поиска да му построят 1000 кораба. Друг е фактът колко са успели да построят и с колко плава той.

защого самото искане е не просот нереалистично а абсурдно. Първо в онези години десет -двадесет кораба са се строяли година и са стрували най-малко  колкото е целият ти годишен доход от всичките ти имения, ако не и повече. Второ - на железните острови едва ли има дървета и за 50 кораба, камо ли за 1000. Трето - да си мореплавател, не е същото като да си корабостроител, четвърто кораби се строят на док, в пристанище, а железните не са известни с пристанища, защото не въртят търговия. Имат си един Пайк, ама къде ще сместиш на него 1000 кораба, всъщност къде ще сместиш и 500 кораба на Пайк?
Най-абсурдното е, че показват корабите на Юрон особено големи, а в текста на книгите и по илюстрациите се вижда че железните имат типични викингски кораби с по 25-30 човека, които трябва да гребат близо до плиткото. Д и Д много са се оплескали.

# 237
На мен втория епизод ми хареса, на две три места връщах по няколко пъти. И за първи път имам чувството, че нещо се раздвижи, че все пак започна игра за трона, а не постоянно някакви лични драми. За Нимерия трябва да я покажат пак иначе защо ще се появява. Или просто заради феновете дето ни се иска колкото да мине номера. Ще е тъжно. Дано я включат в спасяването на някой.
По назад се обсъждаше на колко години е Денерис и като цяло колко години са минали и се сетих за Рикон, той доста беше порастнал, повече от 3-4 год бяха минали при него
И да ви кажа все си представям края на филма с едно клонче с розови листенца  Laughing Пролетта много сладникаво и изтъркано, но ми се ще
Когато Джайм и Церсей наблюдаваха пристигането на корабите той нали употреби "всичките кораби", тоест той мислеше, че това са всичките , а Церсей каза, че има още. Но реално никой не ги видя тези кораби, може пък да не са 1000.

Последна редакция: вт, 25 юли 2017, 22:11 от Lino

# 238
 Аз финала си го представям по два начина
А)Който и да спечели трябва да плаща дълговете към ЖБ и ще раздаде половината си земи на Желязната банка
Б Кралят на нощтта се качва  на Железния трон и Дългата нощ настъпва завинаги.
вторият вариант обаче вероятно няма да се осъществи, защото навремето си мислех че КнН ще бъде или Джон или Станис.

Джон порасна с около две години  (като го взе Бенджен той се мусеше, че всеки момент ще навърши 16 а Бенджен не го взима;Като дойде Селайз при него вече бе навършил 17 години, но още няма 18)
Дани в началото на  е на 14 години, логично е сега да е на 15 и половина /16 години
Санса също в началото е на 11 години, ще я женят за 13 годишният Джоф, но оттогава изминаха тъкмо две години., та е нормално сега да е на 13 - 13 и нещо, а Аря която бе на 9 да е на 11

Тук имам предвид възрастта на  героите каквато би следвало да бъде в началото на шестия сезон, явно че след като Денерис пътува от Робския залив до ДРаконов камък е минала поне още една година, т.е. тя сега вече  е по средата между 16 и 17 година, а Джон трябва тъкмо да е навършил 18. Същото се отнася и за другите герои- "увеличаваме" възрастта им с още една година в началото на седми сезон, спрямо началото на шести.

П.С. за Нимерия, допускам тук имаше и друга функция. Нимерия в първия миг не позна Аря, целта беше да ни се покаже Аря какъв могъщ варг е станала, като се взря в очите на Нимерия, и тя се укроти. Няма да се учудя, ако след време Аря стане повелител на вълците.

Последна редакция: вт, 25 юли 2017, 22:26 от Джон Сняг

# 239
Относно другото най-чакано нещо (то всъщност е и основното нещо в целия епос) битката между ББ и хората, то аз лично, докато четях книгите си мислех или по-скоро надявах, че целия Вестерос ще се обедини срещу най-голямата заплаха за хората. Сега ако този голям съюз се състои само от Дани и Джон, ще съм леко разочарован, но май натам вървят нещата. Нека всички се обединят, включително и Церсей. Всички да разберат, че това е най-голямата заплаха за тяхното съществуване, пък после нека се карат, стига да удържат на лютата зима идваша с ББ и зомбитата им.
От друга страна ако Джон и Денерис победят сами, то после това като се разчуе из континента на кого ще му пук за жалката Церсей? Всички ще приветстват спасителите, а това ще са Денерис и Джон.
Единствения начин всички да се обединят е Церсей да излезе от играта по някакъв начин и Джейми да обедини техните сили  и на съюзниците им с тези на "добрите". Иначе не вярвам в никакъв възможен катарзис на Церсей - нея смъртта на децата ѝ не я смири, та какво друго може да я тресне... Коментарът ти ме накара да се замисля в тази насока, т.е. Церсей аут, Джейми с по-важна роля и във връзка с едно интервю на актрисата, която играе Бриен - Гуендолин Кристи. Питат я дали на Бриен ѝ харесва вниманието на Тормунд /ох, много са ми сладки двамата, направо се размазвам като я погледне тоя дзвер така любовно Simple Smile /. Тя отговаря, общо казано, че Бриен едва ли се впечатлява от отношението на мъжете, не й е такава ценностната система, малко ѝ е конфузно от ухажването, но е възможно тайно да му се наслаждава. След което обаче подхвърля реплика: но, харесва ли тя някой друг? И аудиторията масово отговаря Кингслеър. Та седя и си мисля, наистина имаше някакво особено привличане между Бриен и Джейми, на което доста наблягаха в предишния сезон, а пък в същото време от началото на новия сезон Джейми много лошо гледа сестра си... Ще има май нещо да става.

Общи условия

Активация на акаунт