Game of Thrones Teмa 26 - S7 “Shall we begin?”

• 44 180
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Не сме ли вече единодушни относно това че Церсито продължава и ще продължава да върши глупост след глупост по детски му. Ще убие дракон, ще се изкефи, ще си фръцне пищните фусти копринени, ще изнесе една победоносна реч, ще се почувства най-великата, ще напомни на цял Вестерос, че за ланистърите нямало било непобедими дракони и ония убитият от нея дракон ще се появи да и "подвие" не колянце обаче, а шия... с посинели оченца обаче. Мечтая си за тоя момент... много ми е чудно Церсито какво точно ще изкендза (че ще се насере е ясно...) дали злато, дали нещо друго пак близко до жълто-кафяво-червената гама...
Не подценявайте Церсей. Тя е чисто луда.
Вече не и е останало кого да загуби и за кого да спечели. Това я прави абсолютно непредвидима и склонна на всякакви рискове.Тези рискове, може да се окажат и печеливши.

# 211
О, не, стигнахме и до Смог?! Стига, Джони, моля те! Говорим за сериала Игра на тронове, не за книгите, не за Смог в Хобит! Ама ако искаш да говорим за Смог, който беше на няколко века и го убиха с паянтово подобие на арбалет, закрепено върху врата на малко момче. О, небеса, колко трудно беше, наистина. Стига глупости, не можеш да сравняват малкия речен град, който си седи на едно място, с армада от 1000 кораба. Ако драконите на Денерис бяха станали толкова големи, силни и прецизни, колкото ги изкарваш, изобщо нямаше да си губи времето. Отдавна щеше да е изпепелила и флотата на Юрон и покоите на Церсей заедно с нея вътре. За да се чуди как да обсади КЧ явно има причина. Ако щеш за да има съспенс в сериала ни представят драконите на Денерис като не чак толкова мощни същества и идеални авиационни бойни машини (чак ми става смешно), за да има с както да напълнят 15 епизода.
И под пълководец изобщо нямам предвид сериалния Юрон...

Пурпулетка, съвсем не идеализираме драконите. Не се е появил още идеалният дракон, чакаме го с нетърпение и него няма да го язди някаква си блондинка. Кралят на нощта ще е, и всички фенове на тъмната страна ще триумфираме. Останалите там ламери, които ги интересува някъв си неудобен трон от някви ножчета да го духат. Grinning

Според мен драконите ще са ефективни точно в онази битка, а не при сражение с флотата на Юрон... ама... ходи обяснявай, че не всичко дето лети се яде Grinning

пурпулетке с теб е трудно се спори.
Скрит текст:
"Паянтовият арбалет" имаше огроман ударна исла, просот се натягаше невероятно трудно. Все едно да стреляш с базука, само че да я зареждаш половин час, ако мога да направя такаав аналогия. Смог имаше само едно уязвимо място и го удариха точно там иначе никога нямаше да го убият. Дал съм сравнение, какви поражениь може да направи един дракон.
Казал съм ти че Дрогон мина поне година откакто го "надупчиха" харпиите, (пътуването от Робският залив до Вестерос не става за ден), а дори тогава бе огромен и нямаше видим ефект от това че го надупчиха. сега следва да е заякнал и то - видимо.
опитай се да си представиш атака от въздуха в безлунна нощ, когато нещо отгоре се движи със сто километра в час, и бълав огън. Преди да разберат какво става Дрогон ще пусне огнехвъргачката и ще помете 40-50 кораба. паника, писъци, докато се опомнят какво става ще минат поне пет минути, а той ще избие поен още 200 -300 кораба. докато някой се сети да стреля в небето, докато се прицелят в някакъв неясен силует в облациет, движещ се с бясна скорост, брониран отгоре до дол, бълващ огън,  Юрон може да остане без флота. Тирион с една машина за адски огън ( в сериала ) помете флотата на Станис от 40-50 кораба, Церсей с няколко гърнета течен огън, на практика унищожи  половината град, включително и Великата септа на Белор, а не се питаш какво може да направи един голям дракон от въдуха с огън, който топи желязо?
Освен това не знам на какво казваш "малък" дракон, от моя гледна точка в сериала Дрогон си е достатъчно голям - в пъти по-голям е от човек и е много свиреп. ти разбира се под идеалнят дракон си представяш нещо като Тиранозавър Рекс - около 20-30 метра голямо, с размах на крилеет сто метра, и огън който с едно издишване да поглъща континенти. Според мен бъркаш дракон с демон.
Церсей е жива, само защото Дани не иска да властва в пепелища, но ако се Ядоса, от Чертога няма да остане и една  прашинка, Церсей е много тъпа, че не го вижда.
Казваш, че Юрон може да си позволи да жертва 500 кораба, ама не знаем реално дали е така и дали Юрон не дал последните си ресурси в построяването на тези 1000 кораба. Дани обаче може да си позволи да жертав един или два дракона, за да завладее Вестерос.
Без да я идеализирам (ужасно ми е антипатична), но не виждам с какво можеш да победиш сила която идва от въздуха - все едно дали става дума за грифони, харпии или дракони. Без драконите Дани е едно нищо. С драконите никой не може да й стъпи на пръста, това е истината.

П.С. именно в сериала ти казаха - ако тръген Дани да се налага със сила, срещу нея ще има постоянни бунтове, независимо колок са силни драконите. В крайна сметак няма безсмъртни дракони, Дорн са убили един. От друга страна тя няма как да взима данъци от пепелищата.  затова тя трябва да си премерва силата и да използва драконите само в краен случай.
Лично за мен Цердей е загубена, тя си вярва, че може да победи три големи дракона.

Последна редакция: вт, 25 юли 2017, 14:27 от Джон Сняг

# 212
  • Варна
ще има big union срещу ББ.
Направо потривам ръчички в очакване.Trollface
А най-интересното е настане, когато победят бродниците и big union-а започне да се цепи.

# 213
 защо мислиш че ще се сцепи Биг Юниона?
Джон е мъжко момче, държи си на думата!
и сигурна ли си, че  Биг Юниона ще победи Белите Бродници, а не обратното? (аз не бих възразил на обратното, писнало ми е от шаблони).
Обаче аз също потривам ръце в очакване Дългата Нощ да настъпи.

# 214
  • Варна
защо мислиш че ще се сцепи Биг Юниона?
Джон е мъжко момче, държи си на думата!
и сигурна ли си, че  Биг Юниона ще победи Белите Бродници, а не обратното? (аз не бих възразил на обратното, писнало ми е от шаблони).
Обаче аз също потривам ръце в очакване Дългата Нощ да настъпи.

Че ти кого имаш предвид пред биг юнион? Дани, Джон и диваците ли?

# 215
 естествено - Дани, Джон, Тирион, Санса - тоав разбирам под биг Юнио. Кой друг?  Долината, Речниете Земи, Севера, Нощният Стража, диваците,  Дорн (ако избягат), Тирел(ако им се намери представител), Ланистър (Тирион) и Таргите
 срещу Ланистър, Тарли, лордове на на короната срещу Белиет бродници.

# 216
  • Варна
Долината, Речниет Земи, Севера, Дорн, Тирел(ако им се намери представител), Ланистър и Таргите срещу ланистър, Тарли, лордове на на короната и Юрон, срещу Бродниците.

Нищо не разбирам от горното.

# 217
 именно -  в моменат има два съюза
на Церсей, Юрон и  Тарли и на  втория - на всички останали (без бродниците). За тоав като биш Биг  Юнион предполагам че имаш предвид големия съюз, който се гради около Дани.
От Джон и санса, до Дани и Тирион, всички са на една страна.
И ми е много чудно, защо да се  разпада този съюз, щом си изпълни целта да спре Другите? джон ще се държи на думата и вероятно ще подкрепи Дани, а Дани има дракони и бунтове са немислими.

# 218
Аз казах за Съюза и имах предвид ВСИЧКИ. Като в приказка / клише Laughing

Дори в Gomorra направиха Алианц, а това са сериозни хора в света на дрогата Laughing Техния Алианц беше против Big Boss де Laughing

От Денерис vs. Церсей да стане Dead vs. Alive Simple Smile

# 219
  • Варна
именно -  в моменат има два съюза
на Церсей, Юрон и  Тарли и на  втория - на всички останали (без бродниците). За тоав като биш Биг  Юнион предполагам че имаш големия съюз, който се гради около Дани.

Церсей, Юрон и Тарли не знаят нищо за бродниците. Те искат да държат короната, като основният им конкурент е Дани.
Дани също иска короната, но няма поддръжници сред лордовете на Вестерос.След посещението на Джон се очаква, че Северът ще подкрепи претенцията на Дани, а тя ще се включи в борбата срещу бродниците.
Кое имаш предвид под големия съюз?

# 220
  • Варна
Аз казах за Съюза и имах предвид ВСИЧКИ. Като в приказка / клише Laughing

Дори в Gomorra направиха Алианц, а това са сериозни хора в света на дрогата Laughing Техния Алианц беше против Big Boss де Laughing

От Денерис vs. Церсей да стане Death vs. Alive Simple Smile

Именно и аз така мисля: хора срещу бродници.

# 221
Цитат
три не чак толкова големи дракона и една доста неопитна ездачка като Денерис.
По-напред в темата споменах, но сега отново се сещам във връзка с горния цитат - допускам, че между Джон и драконите може да се появи връзка. Ще видим. Някой каза, че не са чак такива магически създания, че да разпознаят в него един таргериен, обаче от друга страна се вижда, че и самите таргериени имат "магически" свойства - оцеляват в огън. Тест, който братът на Денерис не издържа. Simple Smile

И този някой беше в тотална грешка, но не ми се занимаваше.
Скрит текст:
Точно драконите разпознават род Таргариен и техните копелета, ако чужда кръв дръзне да ги яха, бива изяден/изгорен/унищожен. Все пак филма е по книгите, и може да им се иска точно дракона да разпознае ездача си, вместо Бран да каже на Джон кой е баща му.

# 222
Да не вземе да стане Джон + Денерис (драконови ездачи) vs. ББ
Церсей възползвща се от перфектната ситуация и тя vs. Джон + Денерис Laughing

# 223
  • Варна
Да не вземе да стане Джон + Денерис (драконови ездачи) vs. ББ
Церсей възползваща се от перфектната ситуация и тя vs. Джон + Денерис Laughing
Не мисля, че Джайм и Тарли ще й го позволят, все пак те командват войските. Но ще има мръсни номерца и от двете страни.Но след победата... или малко преди нея.. съюзът ще се разцепи.
Ако е както казваш.. Джон и Дани нямат шанс на два фронта.

# 224
Джони, не бъркам драконите с динозаври, спокойно. Под дракон, който може да завладее седемте кралства и да има шанс срещу 1000 кораба с балисти си представям не някой друг, а Балерион. И за щастие вече някой е направил това сравнение - http://www.ign.com/articles/2017/07/24/game-of-thrones-the-size- … ompared-to-drogon
Обърни внимание, че само балистата, която изпробваха, е с големината на главата на Дрогон. Сега ако поназнайваш и малко физика ще можеш да разбереш защо Смог трябваше да го ударят задължително в слабото място, а не къде да е (както щеше да е ако разполагаха с балиста като на Церсей). Освен това една година в пътуване едва ли е била толкова благоприятна за растежните фактори на драконите. От физически упражнения и слънце растат само йогите Grinning Да не говорим, че два от драконите бяха затворници и поначало си бяха дребнички Simple Smile
На Юрон целта му е да стане крал и изобщо не му пука дали ще остане и без един кораб в процеса. Ресурсите бил изхарчил, като стане крал ще има ресурсите на всичките седем кралства да си построи нови кораби.
И е точно обратното - Денерис не би могла дори да приеме мисълта да загуби и един дракон, за нея това е повече от авиация Grinning драконите са детето, мъжа и, кръвта, силата, огъня и изобщо цялата и същност. Докато Юрон се интересува само от това да стане крал, а и "what is dead may never die", пък нали уж и той умря...

Изобщо цялата тази история по линията на Церсей започва все повече да ми става скучна. Да идват ББ и да започва екшъна, че иначе се обезмисля съществуването на майката на драконите и децата и, малките сладки авиаторчета Grinning

Общи условия

Активация на акаунт