Любители на кучета - 74

• 40 778
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • София
добро утро

Рея става беляджиика
налага ми се да си крия чехлите за вкъщи, защото а ги види, а дадоха фира
ама само на нях налита

вчера една жена ми вкисна вечерта
сима симпатичен черен лабрадор, не много едър
закичаме се ние, радвам се на кучето и изведнъж жената ми казва, че му търси нов собственик
мъжа и починал, децата не го искали, а на нея и омръзнало все тя да го извежда
аз в лек потрес и казвам, ама то за мен това е релаксация, прекарване на време без проблеми и натоварване, срещи с хора
да бе ама се налагало да я извежда всеки ден
какви хора има само

на Рея майка и е алабай
така по черната муца не ни личи, ама по ръста се усеща
вече сме на ръст колкото повечето възрастни лабрадор и из квартала

айде да се оправям, че отиваме на Железница

# 106
  • Ланкър, планините Овнерог
В парка, през който минавам всяка сутрин за работа, има един собственик на алабай и джак ръсел. Страшна гледка са  Laughing

# 107
змия те повечето великани от т.нар. бойни породи са страшни лигльовци. Само да има кой да го мачка Макс и веднага се е присламчил. Аз съм ви казвала как една майка с малко дете идваше на полянката при кучетата за да свикне детето с животни и да расте без страх от тях. Та тази малка кукла заставаше до Макс, а тя висока колкото него седнал и почваше да му тегли веждите, ушите, да му бърка в устата и да ахва какви големи зъби имал, а той стоически изтърпяваше всичко и не мърдаше за да не я бутне. Даже накрая я близваше по лицето за целувка и малката кукла падаше от кикотене след това. Много мила гледка бяха, а и браво на майката че учеше детето на внимание към животните. Иначе и Макс скача да ме прегръща и е почти колкото мен, за хората отстрани изглежда страшно сигурно, но аз си познавам зверчето и знам, че е от обич, а той не би ми направил нищо. Зимата в големия сняг пак си го разхождах в полето, а там едни преспи и много се уморявах докато борих снега. Обличах си ски епип и като се изморя се пльосвах в снега да полежа малко. Ако Макс беше далеч от мен, в галоп пристигаше да наднича над главата ми и да провери дали съм добре и отново започваше с едни целувки.
Духче не знам след колко време се предават. Аз бях решила да го пробвам Макс, ама майка не издържа и още същия ден му обърка гранулите с кашкавал или месце, или пък му направи 2 прнцески, кашкавалки, палачинки или каквото друго има под ръка. Отказах се просто докато тя е у дома да се мъча да му пробутвам само гранули.
possessed май и е време на Рея да сменя зъбчета и има да ги дъвче чехлите. Давай от онези пресованите кокалчета.

# 108
Прочетох няколко мнения, че кучетата лаят по определен тип хора - малки момиченца. И в едно от мненита се споменава, че къщи има момиченце, което си заслужава ръмженето...т.е. че явно е разнител на кучето. Моя опит показва, че ако има нещо подобно или е имало, кучето се настройва към точно този вид хора или кучета и навсякъде, където види такива реагира сходно. Т.е. ако момиченце малко дразни кучето вкъщи, то той автоматично започва да изитва афресия към малки момиченца.

Спайки например, често го дразнят деца момченца около 8-12 години през горадата. Бутат пръчки, дразнят го да лае по тях и т.н. И когато сме на разходка забелязвам, че само към такъв тип хлапета проявява раздразнителност и дори агресия. По същия начин се държи с големи кучета, които често го лаят на улицата - голямо късокосместо куче винаги после е проблем на разходки. А малките, дори да са мъжки може да стават за игра....

Та помислете от къде е тръгнало дразнението и според мен работете с този проблем първо.

# 109
Благодаря  за съчуствието на всички. Душача го сложихме по съвет на треньора. И къс повод. Днес за първи път ще се виждаме, но се чувахме няколко пъти по телефона. От месец чакаме да можем да се вмъкнем в графика му.

При нас този тип нагръдник помага, какво ли не опитвахме.. не се дърпа с този и реагира по-лесно на обу4ение, обръща се към мен като подръпна

https://s7d1.scene7.com/is/image/PETCO/998494-center-1

# 110
  • Sofia
Здравейте, завърнахме се ние и сега ще се връщам да чета, че бая сте изписали Simple Smile
Надявам се всички са добре!
Горкият Страхо е в депресия, няма я тревичката и целодневните разходки Grinning
Много интересни бяха, като се видяха с баща му - за секунда застинаха и след това настана едно скимтене, целуване, търкаляне, направо откачиха и двамата, определено се познаха! ❤ Ето ги двамата - в дисциплината "синхронно просене от масата" 😂😂

# 111
cutesmallcat направо са страхотни тия двамцата баща и син. Честно казано въобще не мога да различа кой от двамата е Страхо, но ме усмихнаха как чакат да падне някоя хапка и за тях.Grinning
Хайде да покажа и аз една муцуна от сутринта. Направо му спрях тока от разходка - 1 час обикаляхме в полето и после 1 час в Дунава. Гадинката ми отмъкна едната обувка и си я подхвърля във водата и се прибрах с един мокър и един сух крак. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 112
Sivi, то фотомодел то чудо е този красив гигант...
cutesmallcat, кръвта вода не става. Страхо е от ляво нали, по-младичкия? (сега да не се изложа)Smile

# 113
  • София
След колко време се оредавате и осъзнавате, че животното просто няма да изяде проклетите гранули? От вчера сутринта й стоят в купичката, даже май и от по преди Simple Smile

До 4 дена сме го карали на инат - еми изяжда ги. Гладът си казва думата. Само 2 пъти ми се е инатила така и накрая разбира, че нейната ама хич няма да стане.

# 114
Hahhaha Sivi историите ви с Макс все са едни забавни, а той изглежда винаги ухилен хахаха
Morríghan - ох... и тя така. Чак до 4 не стига, но изобщо не ги яде с удоволствие и мен ми е малко мъчно. Чудя се наистина ли са толкова по-полезни от готвената храна?

Джина тези дни обича превъплащенията. Снощи беше Бамби
Скрит текст:

# 115
  • София
Ако готвиш специално за нея и се съобразяваш с всичко, което й е нужно като хранителни вещества в нужните дози - не, гранулите не са по-добрия вариант. Но ако нямаш тази възможност, гранулите според мен са най-доброто, което може да получи. Аз си признавам, че нямам времето да й готвя и да меря и тегля всеки път Wink

Една картинка по повод животинките, които не дават да им режат ноктите Laughing Laughing Laughing

# 116
  • София - Рим и обратно
Аз открай време си споря с привърженици на домашните манджички, че това не са човеци да им го правиш вкусничко (то без сол и подправки няма как да е овкусено). А само месце не става, щото те имат нужда от  храна с всичко необходимо вътре. И че котките и кучетата нямат нужда от разнообразие на вкусове (от което само им се разстройва стомахът), а от пълноценна храна. Ама някои пак си държат, че то обичало еди-кви си манджички, пък гранулите били сухоежбина с консерванти и т.н. глупости. В крайна сметка, щом им се готви - да готвят.

# 117
E... аз не споря, просто се чудя в писмена форма Simple Smile Чувала съм, че гранулите не са полезни за черния дроб. На мен, като нов стопанин ми се струва малко странно, противоестествено да я храня с нещо, което някога е било месо и картофи, но сега е топче не по-голямо от нокътя ми. Сигурно, щом всички ветеринари ги препоръчват има защо. Но като й видя усмихната физиономийка при вида на варено месо и как едва, едва се занася до гранулите няма как да не се замисля Simple Smile

# 118
С гранули е много по-лесно храненето, защото ако са висок клас съдържат всичко необходимо за кучето. С готвена манджа поне аз няма как да му добавя всичко необходимо с нея и ще трябва да прибегна да готови хранителни добавки, витамини, минерали и не знам си още какво, за да расте и да се развива кучето. И Макс рядко яде само чисти гранули и за това му накъсвам вътре варено/печено месо, рендосвам кашкавал, правя му яйца със сирене и кашкавал без мазнина, задушавам телешко мляно месо. Май това са нещата, които редувам към гранулите. Като малък хапваше инозвара и кисело мляко, но вече не ги иска към гранулите. Важното е, че хем има вкусна добавка, хем си изяжда и гранулките.

# 119
По всяка вероятност сте прави. Аз на нея вече не й давам добавки към гранулите, защото изяжда само тях, но гранулите остават. Вече около 3-4 дни само на гранулите и малко нещо от масата като почне да проси - кашвал или нещо такова. Но малко и като лакомство-награда.

Общи условия

Активация на акаунт