Любители на кучета - 74

• 41 001
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • Стара Загора
Кане корсо  също много рядко лае .

# 301
  • София - Рим и обратно
Кане корсо  също много рядко лае .
Да, то е доста мъничко 😂😂

# 302
  • Ланкър, планините Овнерог
Басенджи си вземете - дребно и не лае. Поне такова инфо съм чела, не съм виждала "на живо" куче от тази порода.

А иначе по другата тема. И нашето куче е "на дъщеря" ми. Ние й го подарихме, само че с пълното съзнание, че на тийнейджър вяра да нямаш. Ако разчитам на нея, Чарли ще излиза за по 5-10мин, което за бигъл е все едно нищо, а спрях да я тормозя, откакто кучът стана ужасно труден навън. Много сме видяли и продължаваме да виждаме от него, но не мога да си представя къщата без него и щуротиите му.

# 303
  • София
Рея е пазач
лае и вкъщи, и на къщата при мама, там много
и като не хареса някой навън, човек или куче
и като лае, ще я сбъркаш с голямо куче

не и се карам, в непосредствина близост живеят или хора, на които не им пречи или са дебели стените

не мога да си представя дома и живота си без животните
е не планирах да са толкова много, ама то някакси....
една котка, за да си имам някого, когато пенсионера сиамец си отиде, после още една, за да не и е самотно на втората, че пенсионера не може да си играе на гоненица
а пенсионера се оказа столетник
улавям се, че ми се ще да взема другарче на Рея
ама няма
нито шефа ще ме изтърпи с още едно куче, нито имам място
иначе шефа нищо не казва, като му се наложи да прескача кучешки кокали или самото куче, иначе други истории щях да разказвам за поражения вкъщи

# 304
не мога да си представя дома и живота си без животните
е не планирах да са толкова много, ама то някакси....
една котка, за да си имам някого, когато пенсионера сиамец си отиде, после още една, за да не и е самотно на втората, че пенсионера не може да си играе на гоненица
а пенсионера се оказа столетник
хахахахахах YumYum и така неусетно ние стигнахме до 14 дворни котки. Но тази година предприех мерки и 4 женски бяха кастрирани, а покрай тях и двама от мъжкарите минаха под ножа. Тези са нашите, дворни котки. Но идва и една съседска пришълка, която също е женска и съм и хвърлила око и на нея да я водя на посещение в клиниката, защото тя като се сдобие с котета и ги води в нашия двор.

Днес трябва да си изпълня обещанието и ще водя двете принцеси на язовир. Тя само едната обича да плува, а другата не смее и лапата да си намокри, но ще бъде забавно. Ако ми се удаде възможност и за някоя снимка ще покажа.

# 305
Joy безстрашната се изтропа в 5.25 в коридора. Изпишка се на вън и аз бурна радост и бисквитка. Ох имам много близка приятелка, тя страда от запек перманентно и като роди, бебчето също. Ей буйна и безмерна радост беше бебчо като след не знам колко дни се изака. Ахаахха е сутринта сигурно доста съм приличала на нея. Освен това много й се дразнех като говореше ние това, ние онова.... Е сега ние сме ние, ние отиваме на разходка хахха ние това и онова. Та да, исках да кажа, че и аз не си представям живота без безстрашната от севера хахай дето очила и осра домът ми Flushed
А Джина в двора лае и понякога дори на хора през оградата..ма иначе е подкупна, само да я погалиш и е твоя

# 306
Много сте изписали, момичета едваю ви изчетох снощи. Реших да не пиша веднага, защото щях да се включа остро по дискутирания въпрос. Реших да поспя и след това да си споделя мнението.
Такаа, първо онзи ден се сетих какво исках да напиша и то беше по повод на бактериите и микробите по кучешката муцуна и език. Ами аз да ви кажа не съм видяла кучето ми да си завира плътно носа в кучешки задник, че и да го облизва. Подушва го от известно разстояние и се оттегля. След всяка разходка го мия, бърша, почиствам и след това го нападам да си го нацелувам. Все се чудя дали кучетата усещат, че целувките са начин да покажем нашата любов към тях?
Тъй, сега по другия въпрос в темата да си лажа мнението.. Най-голямата грешка, която някой родител може да допусне е да вземе за подарък на детето си куче, без да е премислил, че няма дете, което да подходи отговорно и да полага съответните грижи. Родителя трябва да е готов и съответно да има желанието да отглежда куче и ако и детето се включва в грижите ще е чудесно, но да чакаш някой хлапак да е отгорен е просто смешно. Един колега се консултираше с мен, тъй като щерка му от година време мрънка за кученце. Казах му, че трябва с жена си да са готови като мине еуфорията от кучето в първите месеци да са готови и най-вече да имат желанието те да поемат всякакви грижи и разходки на кучето. След като са обсъждали у тях многократно въпроса все пак решиха да си вземат куче, защото се оказа че всеки от тях иска и ще се занимава с него.
Когато аз бях ученичка също много исках куче, но нашите не позволяваха. Компромисния вариант бе котка, защото изисква по малко грижи от кучето (в смисъл, ще не му трябват разходки). След като си взех Макс осъзнах каква грешка щеше да бъде да ми вземат куче като съм била дете. Куче се взима от пораснал и отговорен човек, който знае възможностите и времето си и е готоя да поеме този ангажимент докато кучето е живо.
Потребителката, която след три години се сеща, че не може вече да го гледа само искам да й кажа, че много е закъсняла с решението си. Още като е било малко кутре вие пак не сте полагали грижите за него и за мен е необяснимо защо са чакали толкова време, в което кучето се привързва към стопаните си и сега ще трябва да свиква с нови такива и да страда. Кучето е живо същество с чувства, а не плюшена играчка, която да се подмята от човек на човек. Като знам Макс как ме гледа и как се е лепнал за мен и не ме изпуска от поглед нямам сърце да му причиня раздяла с мен.
И последно, ако човек иска нещо то той ще намери начин как да се справи с всичко. Въпрос на организация и приоритет е.

# 307
  • София
ММ е на село и ето един данък.  Heart Eyes
Скрит текст:

# 308
Ехеее, какъв голям кокал си има сладуранка Бианка! Kissing Heart

# 309
  • Ланкър, планините Овнерог
Уф, оставихме го днес на хотел за седмица. Много е криво без него в къщи. Няма по кого да подвикнеш, няма кой да лае по кучетата навън.

# 310
  • София
стискам палци всичко да е наред

дописвам
в следната чуденка съм
чела съм, че е добре на котките да им се сменя храната периодично, защото различните храни съдържат различни съставки и количества от разни вещества и тн. Тоест като с минералните води и подобни.
та се замислих дали не е редно същото и с кучетата
няколко месеца Тейст ъф дъ уаилд, няколко месеца Ориджин, или Акана или де да знам

Последна редакция: нд, 06 авг 2017, 18:48 от possessed

# 311
  • о`майна лунна нощ е
За кучетата ветеринарят, при който водих Торин, каза да не сменяме храната. С каквато почнем, с нея да караме. Диването се цупи на гранулите, но като е гладен и си изяжда сипаното. Обича манджичка обаче ... Ако ще да е бульон с хляб, нахвърля се като тигър върху купата като подуши готвено.

# 312
  • София - Рим и обратно
Май само моят добитък се кефи и нахвърля на гранули. Сигурно щото друго не опитват 😂. Кира си омита порцията за няма 10 секунди, буквално я вдишва и почвам сериозно да се питам дали й е достатъчно. Минахме на Акана и съм доста доволна. Дажбата е по-малка обаче и имам чувството, че остава гладна. Изходният материал чувствително намаля, което може да означава две неща - усвоява се по-добре или не си дояжда. Но пък принципно знам, че с Акана и котаракът ака по-малко.

# 313
  • У Диспансера ...♥♥♥
Моя и на Аканата се мръщи, сега сме на Хепи Дог и много я харесва . Засега де Simple Smile

# 314
  • София
аз на ветеринарни съвети за хранене много не се доверявам
ще почета и ще пиша като стигна до мнение
мое мнение де
ама засега клоня към смяна на храната периодично

от една страна е врно, че различните храни съдържат различни полезни вещества в различни количества, и съответно различни вредни веества, които при продължително ползване се натрупват един вид в организма

от друга страна смяната на храната винаги е рискована, че нали са ни изнежени дечицата и не се знае как ще реагират

вчера ходихме на Витоша, три часа тичане с едно бездомно куче там, много и хареса
а вечерта я заведох в Борисовата, намерихме една глутница бебета, всичките с месец-два по-големи от нея ама по-дребни на ръст, после дойде и един сладък стафордшир и бяха борби и гоненица от 8 до 11
едва се довлече довкъщи

и твърдо не иска да се качва на тролей
като види отворената врата и дава заден
гушвам я подмишка, че нали е лекичка и така я вкарвам вътре
хората ме гледаха странно
насявам се да свикне
и подлези не харесва
ама там с награда успях да я подлъжа да слезе

'Кафе с мед' дажбата не се ли определя на база килограми на кучето
и активност му де, ама все пак килограми като основно
ТОУ със сигурност така се определя и засега съм доволна, не е прехранена, не е и гладна
е, че не е гладна не личи, защото е готова да яде винаги и всичко

Общи условия

Активация на акаунт