Любители на кучета - 74

• 40 751
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • София
хъм
трябва да ти дойдем на гости някой път за съвместно обучение
а на планина, поля и без излишни стресори като коли и кучета най-лесно се обучава и да идва при теб и да не се дърпа
поръчах си дъългия повод, 7 метра за обучението да идва
като не става с награди само, ще пробваме и по другия начин
тя Рея далеч не е непослушна, но за всеобщо спокойствие и безопасност е нужно да идва като я повикам винаги, не Ама сега си играя с Хера, ама виж как хубаво цамбуркам в езерото
не, като викна Ела тук, да пристига с бърза стъпка и без размотаване
и като викна Стой да заковава на място

въпреки, че не смятам да съм цербер
има в квартала един собственик на Лабрадор, голяма красавица
ама всичката и разходка преминава в дресура да се подчинява
никаква игра с други кучета, никакво душене, никакво мръдване от крака на собственика
и така не ми харесва
трябва да има баланс
време за обучение и време за игра
трябва да има баланс

иначе на каишка не се дърпа, само понякога се влачи
аз ходя доста бързо де, ама тя си се влачи отзад и ме изнервя
не се налага да я тегля, ама върви на 4 крачки зад мен една идея по-бавно от моя ход и все се налага да я подканям

иначе под 8 километъра на ден не падаме
толкова е до работа и обратно, без излишно размотаване мой ход
с обиколки и отклонения отива към десет,
тя навърта повече, защото има тичане насам натам с кучета и тн
докторката рече, че добра мускулатура е направила
ми ще направи я

# 661
И Джина е развила мускули на краката и е офоримла гръден кош хубав.
Ох ми идвайте, аз съм сериозна - май скоро ще почна всички от квартала у дома да ги събирам хахаха
Джина пък адски много души, ей тва куче следотърсач ли е не знам, забие ли муцуна в земята и не мирясва, докато не намери източника на следата...
Днес си мислех да я разходя пак до пазара и обратно за храна и обучение, ама не. Много съм нервна и за самото куче не е ок да е с мен. По-добре да си тича на двора с прасенцето.

# 662
Т.е. според вас второто просто е подстригано?  newsm78 Защото някъде четох, че не се подстригвали малтийките.

Ето тази жена преди години развъждаше малтазери :
https://www.facebook.com/marija.tsaneva/media_set?set=a.11482262 … 491207&type=3

Сега се занимава само с йорките и чихита, но можеш да се свържеш с нея и да я разпиташ, или поне да те насочи от къде можеш да се сдобиеш с истинска малтийка. Защото в нета има много обяви, но повечето са такива смески, че трудно можеш да прецениш какво ще излезе като голямо. Ако искаш истински малтазер, ще трябва да търсиш в развъдник и то в чужбина, в България със сигурност няма. Има още една девойка в една йорки група която има и  йорки и малтийска болонка. Не я познавам лично, но мога да ти дам профила и да говориш и с нея, невероятен красавец има.
Но тези сресаните и опънатите изискват голяма поддръжка, права е Змия, даже си имат за тях специални избелващи шампоани, защото около муцунката и очичките от секретите козината покафенява и си трябва ежедневна яка хигиена.

Free Agent , заведи я в салон, където подстригват йоркита. Те знаят как да оберат около очичките, за да не влиза коса в тях, а в същото време да имате и кукуриго. Аз моята си я  оправям сама много отдавна, но гледах специално как го правят и сега съм спец. От 3 години сама си подстригвам и оформям прическата.

possessed , като собственик на йорки мога да те уверя, че поддръжката на козината около главата и лапите не е чак толкова времеемка и сложна. Има начин да се отстраняват бодили, репеи и всякакви оплитащи препятствия и без да играе ножицата, всичко се учи в движение. Моята е с точно такава прическа през лятото и с дълга козина през зимата, а не е диванско куче Simple Smile. Напротив, качва Рилски езера, Мальовица, ходи по гори и поляни, морета и язовири и в същото време не и пречи да е с поддържана козина и прическа. Казвам го не за друго, ами за да не отказваме желаещите космато куче, мислейки си, че дългата козина е някакъв грандиозен проблем  bouquet. Много хора харесват и искат дългокосместо куче, но се притесняват от поддръжката на дългата козина. Та не е страшно, с времето и опита нещата стават лесни. Допи и да се наложи да играе ножицата понякога, козината расте бързо и след месец щетите не личат  Grinning

Това е моята любов:

Скрит текст:
С дълга козина

И с лятна прическа някъде из Родопските гори

Да не говорим колко много обича да пътува! Само да види, че приготвям багажа за някъде, скача в чантата си и не мърда от там, докато не тръгнем, да не я  забравя евентуално   Laughing

Чантата я ползваме когато посещаваме манастири, пещери, музеи и подобни места, където е ограничен достъпа за кучета, но когато е в чанта ни пускат без проблем.

# 663
  • Русе
Страхотна е малката кифла  Heart Eyes

# 664
  • София
оо, далеч съм от мисълта да отказвам хората от малки куклички
много са сладки така издокарани
просто не са за мен, не ме влече ресане, фрзиране и поддръжка на подобен тип куче
аз и като цяло предпочитам едри породи, въпреки, че се бях замислила за джак ръсел по едно време

все по-често ми минава мисъл за второ куче
обаче гледам да я отблъсквам, защото само това ми липсва
от друга страна Рея ще си има постоянно другарче в игрите
мда, отивам да си търся къща край София

ПП и репея щях да го изчопля, ама тя се опитваше да го отхапе и си разкървави устата, та прекратих с бавния подход и минах на ножица

# 665
  • У Диспансера ...♥♥♥
Ох, тази любов много красива бе  newsm76 Като плюшки са ми, и едни финни и крехки, не като моя танк  ooooh!

# 666
Poss, ще си има, но ще стане и по-неконтролируема Simple Smile

# 667
  • Sofia
Зори, благодаря!  Hug

# 668
  • София
Момичета, искам да напиша тук, дано да не ми се сърдите.
Ако някой от Вас или Вашите познати иска да осинови куче - в София в Младост-3 има една жена, която спасява кучета, обезпаразитява ги, ваксинира, кастрира и търси им дом. нейните 2 дъщери постоянно влачат у дома някое бездомно куче. Познавам я от 15 години и все с това се занимава - колко ли душички спаси. В момента има и малките кученца с невероятен окрас и вчера гледам пак намери някакво малко куче. Как се справя и как живеят - не знам. Държавата и огранизациите - не помагат. Тук не моля за помощ, моля за съдействието за намирането на стопани.

# 669
Ако кажеш, че и жената е от някоя от бившите съветски, вярно много е малък този свят...

# 670
  • София
Ако кажеш, че и жената е от някоя от бившите съветски, вярно много е малък този свят...

Да, грузинка е.

# 671
Аз си докарах едно от нейните кучета до тук  Laughing
Голямо избиране и гледане му ударих по всякакви спасителски групи, на края от нея взех.

# 672
  • София
Аз си докарах едно от нейните кучета до тук  Laughing
Голямо избиране и гледане му ударих по всякакви спасителски групи, на края от нея взех.

Да, много добре се грижи за тях.Всичките ги помни.

# 673
  • София
Аз пък съм от Младост 3 и не я знам. Ама те сигурно се знаят онези на кучкарската поляна в парка пред общината, където аз не ходя.

# 674
Оххххх обожавам малки кучовци с дълги козини, като плюшени играчки са  Heart Eyes

При нас нищо ново освен, че оставаме гладни с мъжо заради тая извънземна прилепка идиотка. Всеки път когато някой от нас отиде до хладилника да си вземе нещо и тая веднага по петите му пффффф. И преди малко решихме, че ще и дадеме да обядва а ние през това време ще издебнеме моментът и да хапнеме, аз саламче, а моя шунка.  Дадох и да яде и тя започна да си хапва. Аз и мъж ми отидохме до хладилника, отворихме го много безшумно и си взехме каквото ни трябваше. Наредихме се прави на барплотът, че да я дебнеме тая дали ще ни види. Но докато застанеме да хапнеме и ние и те ти тая идва. Заряза си яденето и веднага дофтаса идиотката проклета Close. Научихме се и ние да ядеме като кучетата, да гълтаме бързо без да дъфчеме Joy. Та ако има някъде  да се преподава урок по " безшумно отваряне на врати" нека сподели. За сега имах успех един път, че беше заспала на балкона и аз я издебнах та успях да се нахраня на спокойствие Laughing

Общи условия

Активация на акаунт