Базедова болест - тема 6

• 53 237
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте момичета и момче/та/!
Месец след започването на Метизол-а направих контролни изследвния и леко се притесних..
В началото на лечението нямаше проблеми с левкоцитите и бяха в норма,две седмици не ги бях изследвала и сега изненада.При долна граница 4,са панали на 3,2.. Confused Embarassed
Обадих се на лекарката и тя ми каза да намаля Метизола само на 1 табл.дневно.
Притеснено ми е да не паднат още повече.
Иначе хормоните са направо супер в сравнение с това,което беше преди.
ТСХ от 0,006 е станал 1,78.
Но тия левкоцити ме тревожат.. Tired
В неделя съм на лекар.
При някой получавала ли се е такава реакция?

# 541
Получава се при някои, на мен ендото ми беше казал, ако спаднат под 3 да му се обадя. Споко, ендото ще прецени какво да прави.

# 542
Lemy ,благодаря!

# 543
От колко таблетки минаваш на 1? Би следвало като минеш на 1 таблетка да се оправят нещата. Не се тревожи. При някои се случва.

# 544
Минавам от 2 табл.дневно на 1 табл.
Такава ми беше първоначалната доза.
Притеснявам се  да не паднат още левкоцитите,защото няма да е добре.Все пак дължим имунитета си на тях..Според лекарката при доза от 2 табл/дн.няма нужда да си изследвам левкоцитите.Аз ги изследвах първата седмица,две седмици пропуснах и сега заедно с хормоните пак..
 smile3518

# 545
Ако трябва докторката ще смени лекарството с друго.
Да ти кажа, пусни пак една ПКК или само левкоцити. Да провериш. Не е нужно на гладно и жадно да се изследваш, но според мен провери ги пак.

# 546
Да, и аз това се сетих, пусни ги пак, може да се окаже лабораторна грешка.

# 547
  • София
Аз не изследвам левкоцити на гладно също. Ако са завишени ще е с 1 единица макс.и пак ще е ясно.

# 548
Аз винаги пускам всичко на гладно, мисля, че и така се изискваше, по принцип.
Изключвам спешните случаи, пускала съм хормони след кафе и яйце, еми показа си, че има рецидив.

# 549
  • Бургас
И аз лятото като направих рецидива,ходих хапнала-показа си.
Последния път бях примерна,на гладно и без Л Тироксин ходих,но пих вода.Не мога без вода.
Не се променят толкова стойностите при мен,дори и да  съм хапнала.Л Тироксин ми смъква ТСХ с около 2 единици, затова на 3.2 съм си добре.
Като беше 0.22 не ми се мисли колко е падало след Л Тироксин,но на организмът ми е по-добре в хиперфункция, отколкото в хипофункция.При ТСХ 10 ми беше много зле,при 0,22 почти ок,само малко киселини,сърцетупкане и безсъние.Ама той организмът си е свикнал...

# 550
Водата не е проблем, даже понякога ако си обезводнена, не могат да вземат кръв от вената.
Миме, какво стана с детето, какво му изписаха?

# 551
  • София
Всички хормони пускам гладна. Само за левкоцити говорех, че не.
А, ето и първите, след я месец на лекарства:
Т3-11.58, а беше 50 (референтната е 6.80)
Т4-21.89, а беше над 100 (референтна е 22, та той е в границата)
ТSХ -0.005  непроменен изобщо. Защо ли така? Имате ли идея.

# 552
ТSХ -0.005  непроменен изобщо. Защо ли така? Имате ли идея.
Това за колко време е и на каква доза? Аз така си стоях с ТСХ 0,005 доста дълго и накрая почна да се покачва много леко нагоре до 0,13 беше стигнало при 4 хапчета, само на 6 стана 4,125. И аз все се чудя, защо то не мърда като другите Sad

# 553
  • София
Бях на 6 хапчета на ден. Но от около 5-6 дни съм на 4.
Значи в по-голямата част съм била на 6.

# 554
ТSХ -0.005  непроменен изобщо. Защо ли така? Имате ли идея.
Това за колко време е и на каква доза? Аз така си стоях с ТСХ 0,005 доста дълго и накрая почна да се покачва много леко нагоре до 0,13 беше стигнало при 4 хапчета, само на 6 стана 4,125. И аз все се чудя, защо то не мърда като другите Sad
Според мен ще падне,когато ФТ4 стигне по средата на горната и долната референтна стойност.

Общи условия

Активация на акаунт