Майчинството счетоводно-74

• 52 586
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
След като вече изпитателният срок е изтекъл не могат да те уволнят. Щом в трудовия договор пише осигурителен доход 610 лв, това е сумата, на която те осигуряват / независимо, че получаваш повече на ръка/.
За да пучаваш парите от болничен и майчинство ще трябва да си откриеш банкова сметка, без значение в коя банка  . По отношение на сумата за майчинство - нека някой по - запознат да обясни. Със сигурност ще се комбинира осиг.доход от 610 лв. + минимална работна заплата.

# 361
  • Пловдив
Lisicatairozata,щом си на постоянен договор могат да те съкратят само с разрешението на инспекцията по труда.За целта ги уведоми официално,че си бременна.ЖК то ще ти издаде документ,който завеждаш в счетоводството с входящ номер.Щом не си добре,си вземи болничен.Като го предаваш в работата ще ти дадат да попълниш една декларация за банковата ти сметка+ти си носи от твоята банка документ за банковата ти сметка.
Месеците без работа ще ти ги взимат на МРЗ в онзи момента.Има калкулатори за майчинство,изчисли си.

# 362
Момичета мога ли да си извадя ПИК от НОИ от град, различен от този по ЛК и друга област?
Да, няма никакъв проблем

Проблем няма. Дефакто има други усложнения после...
Този цирк го играх.
Можеш да си подадеш искане / завление за ПИК в града, в който си по местоживеене. Но за получаването не знам къде ще те пратят...
Аз също живея в друга област по местоживеене, от тази по л.к.. Подадох си молба за ПИК в областта по местоживеене и после ме накараха да си го взема от областта по л.к.!!! ???/ Пълно малоумие според мен.... Писах разни пълномощни на майка ми и я разкарвах да го взема.
После ми се случи да поискам справка, направих го електронно с ПИК и като отидох да си взема справката ми казаха - ще си я вземете от Областта по л.к (В сайта няма къде да посочиш от кой клон да си го получиш, пращат го по подразбиране в областта по постоянен адрес...) .....И пак пълномощни, майка ми занимавах..  Това май месц тази година ми се случи. Ако има промени дано са към по-добро.
така че ПИК-а си го ползвм само за справки он-лайн.. за всичко друго ходя като малоумна и се редя на опашки по гишетата..после пак след седмица... А моя мъж си свирка - всичко он-лайн заявява, отива и си взема готовите документи без да чака.

# 363
Здравейте
Вече 3 месец съм в болничен,  относно изплатените дни ще ми въпросът.
Всеки месец ли махат тия 2-3 дни които са за сметка на работника и работодателя.
Примерно този месец има 22 работни дни колко дни ще ми изплатят?

# 364
  • София-Младост
Здравейте
Вече 3 месец съм в болничен,  относно изплатените дни ще ми въпросът.
Всеки месец ли махат тия 2-3 дни които са за сметка на работника и работодателя.
Ако билничните са без прекъсване, само първите 3 раб.дни са за сметка на работодателя, останалото от НОИ.

# 365
  • у нас
Въпроса ми е, когато сме в болничен без прекъсване,  за всеки следващ б.л отново ли се изчислява 18 месеца назад или вече един път като е сметнато така си върви до края /за непрекъснат/

# 366
Така си върви до края

# 367
Здравейте
Вече 3 месец съм в болничен,  относно изплатените дни ще ми въпросът.
Ако билничните са без прекъсване, само първите 3 раб.дни са за сметка на работодателя, останалото от НОИ.
Болничните са без прекъсване.
Това означава , че  от НОИ  ще ми платят за 19 дни от 22 работни дни за този месец така ли?
А останалите от работодателя  3 дни какво става с тях?
Досега не съм излизала в продължителен болничен и не ми е ясно 😓

Последна редакция: пн, 02 окт 2017, 14:54 от kikair

# 368
varoglava благодаря за поясненията, доста полезно инфо.

Относно изплащането на болничните при мен стана така- първите 3 дни само на първичния болничен са от работодателя на 70%, останалите дни вкл с продълженията на болничните са изцяло от НОИ на 80%, и при продължение на билничен работодателя не ти дължи нищо.( до колкото разбрах 45 дневния преди термин е на 90% естествено пак от НОИ)

# 369
  • София-Младост
Здравейте
Вече 3 месец съм в болничен,  относно изплатените дни ще ми въпросът.
Болничните са без прекъсване.
Това означава , че  от НОИ  ще ми платят за 19 дни от 22 работни дни за този месец така ли?
А останалите от работодателя  3 дни какво става с тях?
Досега не съм излизала в продължителен болничен и не ми е ясно 😓

Що вече 3 месеца сте в болничен, то тези 3 дни са били от първия болничен..работодателя не ви ли ги е платил? Ако този месец болничния продължава то всичките дни ще са от НОИ.

# 370
Kikair, ако си излязла в болничен от 02. 10.,работодателя ти плаща 2,3,4.10. на 70%. Останалите 19 работни дни от м. октомври се плащат от НОИ.Вземи си ПИК от НОИ и така ще можеш да си следиш всичко.

# 371
Kikair, ако си излязла в болничен от 02. 10.,работодателя ти плаща 2,3,4.10. на 70%. Останалите 19 работни дни от м. октомври се плащат от НОИ.Вземи си ПИК от НОИ и така ще можеш да си следиш всичко.
Poli в болничен съм от август месец. Имам ПИК от НОИ и си следя , но тъй като имах застъване в първите 2 болнични листа
поради настъпване в болница не ми стана малко ясно кое как платиха. Защото прекъснаха единия и ми дадоха нов.

# 372
  • у нас
Така си върви до края
Благодаря 😀

# 373
Здравейте!
Имам следния въпрос:
В 36 дневен болничен съм от 07.09.2017 год. до 12.10.2017 год. Сега чрез ПИК на НОИ виждам много ниска изчислена сума за изплащане... На два пъти ли изплащат, съответно за септември и октомври или наведнъж?
Ако е на два пъти, някак ще ми се вържат нещата...
Предварително благодаря! Simple Smile

# 374
При мен винаги изплащат на 2 пъти, ще получиш първо сумата за септември и после тази за омтомври.

Общи условия

Активация на акаунт