Майчинството счетоводно-74

• 52 594
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Ала-Бала, благодаря!

# 346
  • София-Младост
Здравейте, може ли да ми кажете колко ще е среднодневното брутно трудово възнаграждение за последните 24 месеца преди уволнение - при положение, че последните 2 години съм била по майчинство: 1 вата година на Мин. Раб. Заплата, 2 рата на 340 лв. Благодаря!
Събери си брутния доход за този период и го раздели на броя на работните дни за същия период.

# 347
Здравейте, трябва ли сега като занеса 45 дневния болничен на работа да давам и някакъв друг документ, съответно и за следващия от родилното и от лекаря на детето. За след това доколкото знам ще трябва вече да се подава нещо след изравнителния. Мерси

# 348
Здравейте, с молба за съдействие относно следната ситуация: В момента съм в майчинство, малката е на година и шест месеца, карам втората година и съм на 340 лв. Сега съм отново бременна - терминът ми е за май 2018г. (тогава голямата ще е вече на две години и един месец). Финансово смятам, че е по добре сега да се върна по документи на работа, имам да ползвам натрупан отпуск за изминали години и после да представя болнични докато изляза в 45-дневния. Какво трябва да представя на работа, за да се върна, някакво заявление, как точно се прекратява отпуска? Последно попълних молба да ползвам отпуск до навършване на 2 години на каката. Другият ми въпрос е какво да подам, за да получавам 170 лв. за каката до навършване на 2 години? И трети въпрос как ще ми се изчисли размера на новото майчинство - 8 месеца на база първата година в майчинство с каката + 6 месеца на 340 лв. + 2 месеца отпуск + 6 месеца болничен? Дано някой се включи Simple Smile

# 349
Здравейте! 😊 Пред мен стои казус ,над който се чудя и реших да попитам и тук.Ще раждам декември месец.Сега средата на октомври ми приключват 180 дена болнични чрез ЛКК. Но имам още дни до болничните по майчинство, които започват на 02.11.2017.Имам право да ползвам платен отпуск. Въпроса ми е за останалите дни до 02.11.2017,кое е по-добре да ползвам платения си отпуск или да продължа болничния ,но вече чрез комисия на ТЕЛК? Ще окаже ли влияние върху сумата на майчинството? Ще съм много благодарна ,ако някой може да ме посъветва.😊

# 350
  • Бургас
Здравейте.
В институцията, където работя ще има увеличение на заплатите на целия персонал сега с септемврийските.Аз съм в отпуска до края на октомври, а след това излизам в болнични.Имам ли право и аз на увеличението?

# 351
  • София
Здравейте!
Имам следният въпрос бременна съм в 17г.с.,безработна съм в момента и без ЗО,при фиктивен ТД с МРЗ Осиг. доход.Какъв ще е размерът за внасяне от работодателя?Има ли значение,че съм със спрени здравни права?
Благодаря Предварително!

# 352
Марина, ползвай си платения отпуск и не се занимавай с ТЕЛК. Ако няма промени в заплатите няма да ти се отрази на майчинството.

# 353
Poli_Gen, Благодаря ти !😊

# 354
А със спрени здравни права ще може ли да ползваш болничен 45 дни преди термина, или ако се наложат скъпи изследвания? Явно сега със заплащане ходиш на прегледи.

# 355
Можеш да ползваш болничен, но изследванията се заплащат

# 356
Тъкмо говорих със счетоводителката във връзка с първия болничен който трябва да си занеса като ми го издадат след няколко дена.Каза ми да и занеса и трудовата си книжка,на въпроса защо,отговори трябва да е в нас.Така ли е наистина?След назначаването ми,всичките ми документи са в мен-трудова,здравна,за тях останаха свидетелството за съдимост,медицинското и копие от ЛК.Има ли право да ми я държи при тях и реално трябва ли и всъщност?

# 357
Момичета мога ли да си извадя ПИК от НОИ от град, различен от този по ЛК и друга област?

# 358
Момичета мога ли да си извадя ПИК от НОИ от град, различен от този по ЛК и друга област?
Да, няма никакъв проблем

# 359
Здравейте, попрочетох темата, но не намерих отговор на въпросите си, затова ги задавам тук: Бременна съм в 9 г.с, работя работа свързана с редуване на седене на бюро и после командировки с по 16 часови смени без почивен ден. Много повръщам и не се чувствам работоспособна, бих искала да изляза болничен. Но съм на тази работа от точно 6 месеца. Преди 10 дни ми изтече изпитателния срок и сега би трябвало да се водя на безсрочен договор. Нямам предишен стаж. Опасявам се да не ме уволнят, тъй като май не са много благосклонни към ситуацията ми. Освен това имам въпрос за евентуалното изчисляване и изплащане на болничните. Заплатата ми е 1000 лв чисто, но в договора ми е записано и ме осигуряват на 610 лв. Нямам банкова сметка, заплатата си получавам на ръка и не получавам обратна разписка за това. По какъв начин в такъв случай ще получавам болничния си?

Имам ли право на болничен, на каква сума ще отговаря той, както и ако изляза сега в болничен и съм до края на бременността какво майчинство ще получавам?
Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт