Майчинството счетоводно-74

• 52 584
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Adriana_ann ,пише си за кой месец е изчислена сумата.Разгледай таблицата.И да,на два пъти ще е,защото е стъпил в два месеца

# 376
Да, много ви благодаря! Simple Smile Разгледах и видях... Имате ли идея второто плащане колко след първото да очаквам?

# 377
  • Пловдив
Да, много ви благодаря! Simple Smile Разгледах и видях... Имате ли идея второто плащане колко след първото да очаквам?

Седмица след 12 ти октомври ще ти изчистят дните от 1 ви до 12 ти октомври

# 378
  • София-Младост
А не пише ли тази сума за кой период е? Принципно на два пъти изплащат, когато обхваща два месеца.

# 379
Здравейте! От 2014г се осигурявам на 4часа върху минималната работна заплата. Бременна съм в 14седмица. Първо ми пуснаха болничен от 20.09 до 03.10.2017, но на 25.09 влезнах в болница поради кървене и от там ми издадоха от 25.09 до 28.10 и казаха, че няма значение че се презастъпват. Както и да е, интересува ме някой може ли да ми каже какво обещетение ще взимам? Може би 90% от половината на МРЗ, т.е. 90% от 230лв? Незнам правилно ли разсъждавам, но за пръв път излизам болничен. Прощавайте за невежеството  #Crazy Grinning

# 380
  • Варна
Здравейте,получавала съм много ценни съвети в темата,за което съм благодарна.Досега никога не съм вземала детски и незнам дали тук е точното място да попитам.В момента съм втора година по майчинство,днес правих изчисления и установих,че след като изтече този месец дохода ще надвишава само с 9лв минимума.Как се изчислява болничен при доходите за детски?Евентуално таткото да вземе такъв.Знам,че мога да изчакам месец,но не е точно така,защото на следващия ще начислят на бащата допълн.доходи и пак ще избягам от границата за член на семейство.

# 381
  • Пловдив
Здравейте! От 2014г се осигурявам на 4часа върху минималната работна заплата. Бременна съм в 14седмица. Първо ми пуснаха болничен от 20.09 до 03.10.2017, но на 25.09 влезнах в болница поради кървене и от там ми издадоха от 25.09 до 28.10 и казаха, че няма значение че се презастъпват да,така е . Както и да е, интересува ме някой може ли да ми каже какво обещетение ще взимам? Може би 90% от половината на МРЗ, т.е. 90% от 230лв? Незнам правилно ли разсъждавам, но за пръв път излизам болничен. Прощавайте за невежеството  #Crazy Grinning

След 45 дневния ще взимаш 460 лв месечно цялата първа година.Болничните по време на бременността ще са на реалните ти осигуровки т.е ниско ще е

Здравейте,получавала съм много ценни съвети в темата,за което съм благодарна.Досега никога не съм вземала детски и незнам дали тук е точното място да попитам.В момента съм втора година по майчинство,днес правих изчисления и установих,че след като изтече този месец дохода ще надвишава само с 9лв минимума.Как се изчислява болничен при доходите за детски?Евентуално таткото да вземе такъв.Знам,че мога да изчакам месец,но не е точно така,защото на следващия ще начислят на бащата допълн.доходи и пак ще избягам от границата за член на семейство.

Гледате колко е преведената сума от НОИ по болничния

# 382
  • Варна

Гледате колко е преведената сума от НОИ по болничния

Тоест и болничния ще се включи като доход?

# 383
  • Пловдив
Тоест и болничния ще се включи като доход?

Разбира се.Включва се

# 384
  • София-Младост
Болничния влиза със сумата, която сте получила като обезщетение.

# 385
Да си задам въпроса. В края на 5-тия месец съм и все още не съм назначена на работа. Фирмата която намерих е в София, а аз съм във Варна. Проблем ли ще е да се водя там (фиктивно) на договор, и как ще е с майчинството...има ли проблем? Нямам възможност да пътувам до там.

# 386
  • В полите на Пирин планина
Да си задам въпроса. В края на 5-тия месец съм и все още не съм назначена на работа. Фирмата която намерих е в София, а аз съм във Варна. Проблем ли ще е да се водя там (фиктивно) на договор, и как ще е с майчинството...има ли проблем? Нямам възможност да пътувам до там.
Няма проблем. Само трябва да изпращаш документите на време. Може по куриер.

# 387
Няма проблем. Само трябва да изпращаш документите на време. Може по куриер.
Благодаря!
Значи може, без изобщо да ходя до там?

# 388
  • В полите на Пирин планина
Ако се навият да ти пратят трудовия договор по пощата или куриер...

# 389
Ако се навият да ти пратят трудовия договор по пощата или куриер...
А аз трябва да го подпиша и да го върна, и трудова книжка, и медицинско...?

Общи условия

Активация на акаунт