Майчинството счетоводно-74

• 52 486
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, от няколко месеца съм в болничен с ЛКК. След третия такъв болничен направих 3 работни дни и сега отново ми издават първичен болничен. Обаче дневната ми сума обезщетение е променена , по-ниска е. Преизчисляване ли се прави, как 3 месеца беше една и съща, а сега е друга?

# 511
  • у нас
Преизчислява се. За това не е оферта да се прекъсва.

# 512
А ако ползвам болничен от личния и веднага след това продължа с болничен от аг, това прекъсване ли е. Ако няма дни между тях.

# 513
Болничният ми е до 3 ноември,който е петък.Как ще стане продължението без прекъсване,тоест от 4?Ще ида на комисия на 6 или трябва да постъпя пак в болница?Възможно ли е аг да издава с няколко дена закъснение?

# 514
  • Пловдив
Болничният ми е до 3 ноември,който е петък.Как ще стане продължението без прекъсване,тоест от 4?Ще ида на комисия на 6 или трябва да постъпя пак в болница?Възможно ли е аг да издава с няколко дена закъснение?

Да,болничен може да се издаде със задна дата .Дата на започване 5 ти,а дата на издаване 6,7,8 ми.....
Как точно ще стане издаването на продължението трябва да сте коментирали.И двата варианти са възможни-с ЛКК в понеделник или в болница.Как е издадено последното продължение?

# 515
Първи болничен ми е,бях 3 дена в болница,а аг ми каза после да си избера комисия или пак през болницата.На първи съм на преглед в болницата,а на втори при него и ще питам,просто исках да съм подготвена и да не седя пак напразно в болницата и само да се изнервям.Благодаря Simple Smile

# 516
Здравейте.

Ако приемем , че болничния ми е примерно от 25.09 до 25.10 , то първо изплащат 5 -те дена от септември , после останалите 25 от октомври , нали така? И горе долу в какъв срок. Петте дена ми ги изплатиха преди точно две седмици, останалата сума още я няма обаче. Трябва ли да се притеснявам?
Все се каня да отида за ПИК, обаче с малкия не ми се ходи, май все пак се налага.

# 517
Колко е най дългия болничен който може да даде АГ?
Благодаря.

# 518
Благодаря.

Ако не се лъжа е 14дни. Ако искате 30 ви изпращат на ЛКК комисия

# 519
Благодаря.

Ако не се лъжа е 14дни. Ако искате 30 ви изпращат на ЛКК комисия
Благодаря, исках да знам, защото ще излизам в болничен, но ми е интересно може ли да "искам" последователни болнични за 40-50 дни, преди 45дневния... Rolling Eyes

# 520
Може да ви издаде за 30 дни чрез комисия и всеки път като свърши, да ви дават нови 30 дена докато не стане време за 45 дневния. Аз бях в болнични от началото на шестия месец до края.

# 521
  • Пловдив
Здравейте,в момента съм в 45 дневен болничен преди раждане.Трябва ли да подам някакви документи към работодателя за майчинство и кога?
Знам че след раждане ми се полагат още 40 дена болничен.След това автоматично работодателя ми оформя документите за майчинството или аз трябва да попълня някаква декларация?

# 522
  • у нас
Здравейте.

Ако приемем , че болничния ми е примерно от 25.09 до 25.10 , то първо изплащат 5 -те дена от септември , после останалите 25 от октомври , нали така? И горе долу в какъв срок. Петте дена ми ги изплатиха преди точно две седмици, останалата сума още я няма обаче. Трябва ли да се притеснявам?
Все се каня да отида за ПИК, обаче с малкия не ми се ходи, май все пак се налага.
Втория месец се изпраща до 5 работни дни след изтичане на б.л

# 523
  • София-Младост
Здравейте,в момента съм в 45 дневен болничен преди раждане.Трябва ли да подам някакви документи към работодателя за майчинство и кога?
Знам че след раждане ми се полагат още 40 дена болничен.След това автоматично работодателя ми оформя документите за майчинството или аз трябва да попълня някаква декларация?

http://www.nssi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1860-ma13

# 524
Може да ви издаде за 30 дни чрез комисия и всеки път като свърши, да ви дават нови 30 дена докато не стане време за 45 дневния. Аз бях в болнични от началото на шестия месец до края.
А тази комисия как става, не е ли по добре по 14 дневни един след друг? Аз съм в края на 6тия, и мисля да съм в болничен до 45 дневния, не е много по малко от 2 месеца са.

Знам че след раждане ми се полагат още 40 дена болничен
След раждане е 42 дневен, и се издава от педиатъра.

Общи условия

Активация на акаунт