Софиямед - тема №2

• 110 290
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
Аз също се присъединявам към молбата за актуална информация от мами, наскоро раждали в болницата.

# 601
  • София
А каква е актуалната цена за преглед при АГ и единична цена за ехограф там, някой знае ли?

# 602
Да, 4 дни самостоятелна стая по 120лв беше. Аз родих естествено и исках  епидурална упойка, която се плаща допълнително и беше 450лв. Имаше и такси за издаване на болничен на бащата и за препознаване на бебето. Ето снимки от стаята и банята [/img][/img]

# 603
Здравеййй , мога ли да те попитам колко ти струваше престоя на вечер в кенгуру стаята , понеже мисля, че и на мен ми предстои ? ☺

Здравейте и от мен.

Наскоро родих в Софиямед и тъй като според мен няма достатъчно информация за проследяване на раждане, раждане и неонатологични грижи в тази болница, реших да споделя как протекоха нещата при мен.
Следях бремеността си при доктор Тина Тодорова, а с нея работи старшата акушерка Нели Филипова - изключително съм доволна от тях. Още отначалото се заеха с моя случай с индивидуален подход, винаги можех да разчитам на бърз отговор, ако нещо се наложи - по телефон, вкл. по вайбър, отговаряха детайлно на всички мои въпроси. Родих преждевременно - късно през нощта, лекарката пристигна в АГ отделението няма и час след като и се обадих. Насрочиха ми час за секцио на обяд и междувременно тоновете на бебето бяха проследявани регулярно. През цялото време бях обгрижвана внимателно в АГ отделението, персоналът беше отзивчив и компетентен. Условията в стаите са супер, храната е кетъринг, също нивото е добро като за болница. Тук тъй като всеки е различен и вероятно има различни очаквания, правя уточнението, че аз не смятах, че съм отишла на хотел, а в болница все пак. Когато се роди бебчето, акушерките му направиха снимки, клипчета и ми го сложиха за минута при мен, след което го взеха в неонатологията. Следваше нощ в реанимацията, през която бях обгрижвана много добре, на следващия ден дойдоха акушерки, за да ми помогнат да се раздвижа. След като се върнах в стаята, ми предложиха да отида да си видя бебчето в неонатологията - този и следващите дни. След като бебето беше преместено от кувьоза, ми го донесоха при мен за през нощта и го оставиха за  ден-два още. Междувременно идваха акушерки да ми правят обучения, вкл. за кърмене, първи грижи, имаше планирано такова и за смяна на памперси. В неонатологичния пакет, който се заплаща, се включват и допълнителни прегледи - повече информация има на сайта на Софиямед. В моя случай, тъй като бебето не беше готово за изписване, след като минаха петте нощувки, ми предложиха да се преместя в кенгуру стая - по този начин от неонатологията можеха да се грижат за бебо, в същия момент аз също можех да съм до него. Условията в стаята бяха дори по-добри от тези в АГ отделението. Имаше възможност за изцеждане на кърма (носете си помпа), която от неонатологията идваха да взимат и да хранят с нея бебето, докато не беше при мен. Много съм благодарна и признателна за всички положени грижи за бебето - на тези лекари си личи, че това им е призванието, особено на д-р Йочева, която е завеждаща неонатологичното отделение. Ако някой има каквито и да е въпроси, съм на линия да отговарям, стига да мога естествено.

П.С. Препоръчвам училищата за родители на Софиямед - може да ги намерите на фейсбук страницата им.

# 604
Здравейте! Носехте ли си нощници за самото раждане или Ви предоставиха от Софиямед?

# 605
Здравейте! Носехте ли си нощници за самото раждане или Ви предоставиха от Софиямед?
Има възможност да Ви дадат от отделението ,аз постъпих за спешно секцио след преглед/тонове и не ме пуснаха дори да сляза до колата на паркинга да си взема багажа.

# 606
Има възможност да Ви дадат от отделението ,аз постъпих за спешно секцио след преглед/тонове и не ме пуснаха дори да сляза до колата на паркинга да си взема багажа.

Благодаря 😊

# 607
Здравейте,момичета
Може ли някой от вас да даде актуална информация колко горе долу излиза раждане  в Софиямед има ли значение дали си здравно осигурен или си е изцяло частно

# 608
  • София, България
Anito 2200 е всичко, независимо дали си осигурена или не. Simple Smile (това е без доплащане за самостоятелна стая)

# 609
Anito 2200 е всичко, независимо дали си осигурена или не. Simple Smile (това е без доплащане за самостоятелна стая)
Много благодаря за инфото Simple Smile разпитам за една приятелка която събира информация за мен има доста време още може и да се сменят цените,но понеже е имала препоръка,за Софиямед и затова исках да проверя
Отново благодаря

# 610
1800лв раждане, 350лв неонатологичен пакет, 20лв бележка за отпуска по бащинство, 100лв преданестезиологична консултация и по 180лв на нощувка за самостоятелна стая - това ни излезе миналия месец и това е за здравноосигурени.
В отделението прочетох едни цифри от 3к нагоре за неосигурени (само раждането) , така че си проверете задължително.

# 611
1800лв раждане, 350лв неонатологичен пакет, 20лв бележка за отпуска по бащинство, 100лв преданестезиологична консултация и по 180лв на нощувка за самостоятелна стая - това ни излезе миналия месец и това е за здравноосигурени.
В отделението прочетох едни цифри от 3к нагоре за неосигурени (само раждането) , така че си проверете задължително.

Благодаря за прясната информация ще я споделя с моята приятелка.Иначе аз съм още в самото начало 11 г.с следя се също в Софиямед,но Люлин и докато дойде време ще видим.

# 612
А вярно ли е, че епидуралната е 450 лв?
Иначе те приспиват с пълна упойка след нормално раждане за зашиването?
Т.е. общо става 2650 ест.раждане без екстри в двойна стая?
Стаите лукс ли са за тези пари?

# 613
Стаите не са лукс, леглата са супер неудобни и все едно от мушама, чаршафа пада лесно и този материал запарва. Също са и високи, което също не е добре за след операция… Не е мизерия, не е и лукс.
Второто ми секцио беше във Франция, и те настаняват безплатно в самостоятелна стая. (тук и раждане е безплатно). Няма такива да те сложат с още някой в една стая. А на реанимация, първият ден след секциото бяха ни набутали 4 жени в една стая в Софиямед..

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 12:08 от morhpo

# 614
Епидуралната е при нормално раждане. Нямам представа там как стоят нещата, а и честно казано не видях/не чух едно нормално раждане за 5 дни престой. Може би има, но е рядкост в тази болница (лично мнение).
Спиналната упойка за секциото се включва към пакета за раждане.
В реанимация бяхме 3 родилки, но е възможно и 4 легла да се вкарат.

Стаите са нещо средно - нито супер лукс, нито мизерни. Чисто е, санитарките са мили.  Ще ви дадат, ако нещо ви липсва - тоалетна хартия и тн. Имаше в стаята на разположение дамски превръзки, мокри кърпички, еднократни подложки.
Единствено не ми хареса самия подвижен душ в банята - слагаш го на стойката и струйката отива право към стената или излиза от банята 😀.

Общи условия

Активация на акаунт