Софиямед - тема №2

• 110 298
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
Статистиката потвърждава, че са много малко ражданията естествено. Защо, насилват ли жените за секцио? Малко така звучи, ако и наистина секциото е по-евтино, бутат по 3 жени в стая. А нормалното са макс 2 легла, доколкото знам.

# 616
Стаите не са лукс, леглата са супер неудобни и все едно от мушама, чаршафа пада лесно и този материал запарва. Също са и високи, което също не е добре за след операция… Не е мизерия, не е и лукс.
Второто ми секцио беше във Франция, и те настаняват безплатно в самостоятелна стая. (тук и раждане е безплатно). Няма такива да те сложат с още някой в една стая. А на реанимация, първият ден след секциото бяха ни набутали 4 жени в една стая в Софиямед..
Леглата се казват -болнични и са такива във всички болници. Целта е да няма матрак който да се цапа. Нали си представяте ако има кръвоизлив какво би се случило с матрака. Реално тези легла са много по-скъпи и по-удобни от обикновенни или такива в хотели. Също така леглото е по-високо от стандартното именно защото при операция е по-удобно за ставане.
Не е вярно, че във Франция в частните болници е безплатно. Сестра ми роди в такава раждането беше почти 6000 евро а даже нямаха неонатология. И когато детето се оказа с проблем го транспортираха до друга такава.

Статистиката потвърждава, че са много малко ражданията естествено. Защо, насилват ли жените за секцио? Малко така звучи, ако и наистина секциото е по-евтино, бутат по 3 жени в стая. А нормалното са макс 2 легла, доколкото знам.
И коя е тази статистика.
Аз имам три познати родили тази година там и трите са с естествено.

# 617
Когато раждах там наистина всички момичета, с които говорих бяха със секцио, включително и аз, но всяка имаше своята причина- преносване, усложнение при нормално раждане, физиологичен проблем и т.н. Не мисля, че правят секцио, за да им е по-лесно един вид, просто в много случаи се налага.

# 618
Здравейте,момичета
Може ли някой от вас да даде актуална информация колко горе долу излиза раждане  в Софиямед има ли значение дали си здравно осигурен или си е изцяло частно

Здравей ! Аз родих там март месец и всичко ми струваше към 2600лв + документи за припознаване, анестезиологична консултация , а и лежах в кенгуру стая 4 дни, която се плаща заедно с храната .Иначе 1750лв е раждането независимо естествено или секцио и 350лв задължителен неонатологичен пакет с 3 прегледа за бебчето.

# 619
  • София, България
При мен от 6 жени в отделението - 3 бяха с нормално Simple Smile така че не знам за статистиката, възможно е и в действителност да са повече секцио. Аз сама си пожелах секциото, а лекарката ми остана леко разочарована, според нея щях да се справя нормално.

Матраците са с непромокаеми покривала, които запарват, но идеята е да не се скапе матрака когато ви протече отнякъде кръв, я през превръзката, я при някой друг случай. При секцио те натискат, за да излиза кръвта.   Wink

# 620
На мен ми се изхлузваше чаршафа често и си оставах на матрака 😁 както и да е, няма да споря тук.  Иначе в реанимацията имаше жени със секцио и други операции

# 621
  • София, България
Те другите с нормалното не лежат в реанимация Simple Smile иначе може и чаршафа да е бил непромокаем. Изхлузва се, аз си спомням и на детето после като слагах, гадни са и се пързалят, запарват, ама няма как.

# 622
Ето това е линк към статистиката - Софиямед 67.33% секцио през 2022 г. при средно за страната 48.73%.
https://clinica.bg/23622-Rajdaniqta-prez-2022-g.
Източник е НЗОК.

# 623
Ето това е линк към статистиката - Софиямед 67.33% секцио през 2022 г. при средно за страната 48.73%.
https://clinica.bg/23622-Rajdaniqta-prez-2022-g.
Източник е НЗОК.
Източника не е НЗОК но няма да влизам в дислкусия.
Но каква е разликата между, Токуда, Вита, Лозенец или София мед?
Със сигурност циганките в Сливен по-рядко раждат със секцио, щото на 10 то раждане е по-различно. Пък и нямат възможност да избират.

# 624
Това е източникът, написан в таблицата. Пада се 106 ред, втора колона. Или просто казано най-отдолу на таблицата. Като чета останалите дами, че повечето са родили секцио, числата придобиват смисъл.

# 625
Някой може ли да сподели, как протича приема за планово секцио и колко време е престоя в реанимация?

# 626
  • София, България
При мен беше по следния начин:
На предния ден преди датата за секцио сутринта постъпих, взеха ми кръв и минах няколко консултации - кардиолог беше единия помня, със сигурност. После…. Волна програма или иначе казано лежане в стаята Grinning
На сутринта на секциото рано рано клизма, после преглед с ехограф в кабинета към отделението, имах и преглед за разкритие (не разбрах защо). После мина сестрата на анестезиолога за консултация, попълвахме някакъв неин въпросник. Тя ми сложи и абоката. И после чакане докато не те викнат за секциото вече. Приготви си телефона, зарядното и вода 1.5 л на едно място, за да ти ги донесат после в реанимацията. Престоят в нея е до следващата сутрин, някъде към 9-10 след като минат визитациите по стаите идват да те вдигнат Simple Smile

# 627
За планово секцио приема е предния ден ,както е описала Purple_Peanut . Телефона може да се вземе в операционната за да ти снимат бебчето (поне при мен беше така 2021 и сега Март месец също) . Три пъти секцио имам в Софиямед- нямам забележки като цяло ,освен че всеки има различно мнение и гледна точка на някои въпроси (и акушерките и неонатологичните сестри ).  Въпреки спешното последно секцио ,не се разминах с клизма и преглед за разкритие 🙈 много бързо се събра екипа и подготви ,за което съм изключително благодарна. Следящият АГ след като се чухме дойде също много бързо, а имах дата за прием след седмица. Винаги има и изключения,но както съм писала и преди - зависи с какви очаквания влизаш,все пак не е хотел а болница 😊

# 628
При планово секцио или изобщо при секцио не е нужно от преглед за разкритие. Аз го отказах!

В реанимация се лежи до следващата сутрин. Вода по половин литър, след 2рия час от операцията трябва да се пие много вода. Пригответе си да имате стекче, поне 6 бройки (в стаята на видимо място - акушерките ще ги донесат в реанимация). И да не са големи бутилки, защото не може да ги вдигнете!

# 629
  • София
..,..........и 350лв задължителен неонатологичен пакет с 3 прегледа за бебчето.......

Как така задължителен? Хем платен хем задължителен? От къде на къде? И какво включва този пакет?

Общи условия

Активация на акаунт